Blog

Despre psihologia pozitivă – instrumentul de aur al parenting-ului

Cum imi determin copilul sa isi faca temele si sa invete? Este nevoie sa îi ofer ceva in schimb? Oare ce l-ar motiva si mai ales pentru cat timp? Sunt intrebari pe care oricare parinte, preocupat de evolutia si educatia copilului sau, si le pune la un moment dat.

Raspunsul este simplu: la fel ca in cazul adultilor, in afara de bani si alte bunuri materiale pe care si le-ar putea dori, orice copil are nevoie de apreciere si de incurajare permanenta – pentru a invata, pentru a se dezvolta, pentru a-si crea un mod independent de gandire dar mai ales pentru a-si fundamenta pozitia in societate, pornind de la cele mai fragede varste.

Recent, am avut placerea sa gazduim un eveniment absolut special, in cadrul caruia am abordat o tema de actualitate din domeniul parenting-ului: psihologia pozitiva – un instrument esential in procesul de educare si formare a copilului.

2

Ne-au fost alaturi peste 150 de parinti, carora le multumim pentru participare si care speram ca au plecat acasa cu cateva informatii utile, care le vor fi de mare ajutor de acum inainte, in relatia cu copiii lor.

1

Succesul nu este intamplator, el se construieste pas cu pas, inca de cand se naste copilul!

Este deja evident pentru tot mai multi parinti ca educatia, atat acasa cat si la scoala se construieste cu ajutorul psihologiei aplicate.

Am incercat, impreuna cu cei doi speakeri invitati la conferinta – Mirela Horumba, psiholog specializat in consiliere parentala, autorizat de Colegiul Psihologilor din Romania si Marilena Chirculete, profesor Shakespeare School, certificat CELTA – sa raspundem unei intrebari arzatoare, care in general da multe batai de cap parintilor: cum sa ne motivam copiii sa invete?

5

Provocarea se naste din faptul ca nici parintii, nici profesorii nu si-au format abilitati in acest sens. Astfel psihologia pozitiva (a nu se confunda cu gandirea pozitiva), dezvoltata cu precadere in ultimii 20 de ani, ne arata cum sa dezvoltam acele comportamente ale copiilor care sa ii ajute sa aiba o viata de calitate.

7

Conferinta  „Cum sa ne motivam copiii sa invete. Psihologia pozitiva, instrumentul de aur al parenting-ului”, a avut loc miercuri, 7 septembrie 2016, la hotel Phoenicia din Bucuresti si face parte din seria evenimentelor gratuite de parenting, organizate de Shakespeare School.

Pentru a fi la curent cu noutatile din domeniu dar si pentru a va inscrie la urmatoarele noastre evenimente gratuite de parenting, urmariti-ne pe site sau pe pagina oficiala de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole