Cele mai influente modele pentru copiii nostri

7a6cb53beee1819d0bd8b73816ad05efNu este o exagerare sa spunem ca un profesor bun poate schimba viata unui elev. Exista multe povesti de acest fel care ne conving tot mai mult de importanta unei relatii bune intre un profesor si elevul sau. De fapt, fiind unele dintre modelele cu cea mai mare influenta in dezvoltarea copiilor, profesorii sunt responsabili de mai mult decat imbogatirea cunostintelor lor academice.

Ganditi-va cum ne amintim noi de profesorii cei mai buni pe care i-am avut? Sunt cei de la care am invatat mai mult decat istorie, matematica sau engleza. Sunt cei care ne-au indrumat, ne-au ajutat sa ne descoperim pasiunile si sa ne urmam visurile. Profesorii sunt in masura sa isi lase amprenta pe multe aspecte ale vietii elevilor lor, invatandu-i importante lectii de viata care ii vor ajuta sa reuseasca dincolo de sala de clasa si de testele standardizate.

Nu este usor pentru un profesor sa schimbe viata unui elev, nu toti reusesc sa aiba o influenta atat de mare. Cei care reusesc insa, sunt cei pasionati si dedicati cu adevarat meseriei de profesor. Unii copii au nevoie doar de un mic imbold, pe cand altii au nevoie de un mentor care sa il inteleaga si sa il indrume. Indiferent de ce are nevoie elevul pentru a excela, omul din spatele catedrei  va fi acolo pentru el.

Iata care sunt cele trei aspecte direct influentate de catre profesorii care pun suflet in munca lor:

1. EDUCATIA

Un profesor pasionat face ca procesul de invatare sa fie distractiv, pentru ca lectiile interesante care stimuleaza creativitatea copiilor sunt vitale pentru succesul academic. Unii elevi care sunt mai predispusi la un comportament neadecvat sau la absenteism au mare nevoie de un profesor care sa ii inteleaga si sa ii inspire. Daca mediul din sala de clasa este unul interesant pentru invatare elevii sunt captivati si se stie ca atunci cand sunt veseli si se joaca elevii invata cel mai bine.

2. INSPIRATIA

Ati avut vreodata un profesor care v-a inspirat sa lucrati mai mult sau sa urmariti un anumit scop bun pentru evolutia voastra? Pentru profesorii dedicati, a fi o sursa de inspiratie este un privilegiu, iar acest lucru conteaza enorm la masurarea succesului lor. Elevii care sunt inspirati de profesorii lor pot realiza lucruri uimitoare. Inspiratia poate lua mai multe forme, de la a ajuta un elev in timpul anului scolar cu obiectivele lui pe termen scurt pana la indrumarea acestora spre cariera lor viitoare. Multi oameni de succes amintesc un anumit profesor ca fiind cel care a incurajat dragostea lor pentru profesia pe care o exercita, iar unii chiar atribuie realizarile lor acelui cadru didactic.

3. CONSILIEREA

Profesorii sunt si consilieri de incredere  pentru elevi pentru ca ii pot ajuta sa urmeze studii superioare, sa exploreze oportunitatile de cariera si sa participe la evenimente la care nu s-ar putea gandi ei insisi ca sunt potrivite pentru ei. Elevii se uita de multe ori la profesorii lor ca la mentori cu experienta si cunostinte, si mai mult ca sigur vor cere sfatul unui profesor drag la un moment dat.

202042
Profesorii din cadrul centrului de invatare a limbii engleze Shakespeare School, isi dedica meseria cursantilor nostri. Credem ca succesul unui curs de limba engleza este dat de rezultatele pe care le obtine fiecare cursant in parte. De aceea, cauta sa ii cunoasca pe toti copiii, sa afle ce le place si ce ii motiveaza. Astfel, in scurt timp, relatiei profesor-elev i se mai adauga o legatura, mai profunda – cea de prietenie.

Incurajam mereu comunicarea deschisa, iar copiii simt ca sunt pretuiti si ca parerea lor conteaza cu adevarat. Eforturile profesorilor de a deveni cei mai buni pedagogi au dat roade – copiii si tinerii le-au devenit adesea prieteni si apropiati, care le-au crescut alaturi de la gradinita pana la facultate.

Rezultatele excelente pe care le-au avut si le au in continuare la limba engleza ii motiveaza pe profesori sa vina in fiecare zi cu placere si cu mandrie la Shakespeare School. Cred ca putem spune cu totii ca o parte importanta din ceea ce elevii invata de la cei mai dragi profesori nu este trecut intr-o programa scolara ci vine din inima. Tu carui profesor trebuie sa-i multumesti pentru binele din viata ta?

 Autor articol: Andreea Paunoiu – profesor de limba engleza la Shakespeare School

Culorile Shakespeare School
Cauti un curs de engleza pentru copilul tau la care sa vina cu drag si unde sa progreseze vizibil?

Atunci inscrie-l la o lectie gratuita de engleza pentru a face cunostinta cu metoda de predare Shakespeare School,

indragita de mii de cursanti din Bucuresti. Apoi decizi daca il inscrii la un curs de vara la Shakespeare School in iulie sau august.

Shakespeare-School_lectie-demo

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive