Creativitatea vine mâncând… mâncând cărți, bineînțeles

2968John C. Maxwell, autor a peste 60 de cărți și speaker motivațional, spunea că inspirația este ceva ce se învață de peste tot din jurul nostru și din cărți mai ales. El dă exemplul unui profesor care în facultate a ieșit pe ultimul loc la un test de creativitate, dar care după multe cărți citite și îndosariate a realizat că acele cărți au aprins în el scânteia creativității. A trebuit să împrumute ideile altora ca să construiască ideile lui și să ia astfel naștere propria lui creativitate.

Quotation-John-C-Maxwell-motivation-people-Meetville-Quotes-229552

Ne-a plăcut la nebunie minutul lui de inspirație, mai ales pentru că el era profesorul despre care vorbea și astfel dovada vie că noi creștem cu fiecare carte pe care o citim, cu fiecare idee pe care o împrumutăm de la alții, ca să ne putem construi și noi argumentele/ideile proprii.

Noi vă dorim multă inspirație, lecturi nenumărate și răbdare pentru a recunoaște că nu dețineți adevărul absolut. Nu le știți pe toate din prima. Umilința de a recunoaște că ai de învățat din fiecare carte și de la fiecare om pe care îl întâlnești, ei bine acestea sunt și ele o parte din etapa de maturizare.

Vom primi multe eseuri pe adresa noastră și nu vor fi două la fel. De aceea și promovăm concursul, pentru că prin el vă încurajăm să fiți creativi, să gândiți, sa aflați, scriind, ce vă doriți. Printre miile de eseuri primite, ne vom convinge încă o dată, că tinerii sunt o forță, gândesc și visează, cred, scriu, creează și sunt dispuși să se înscrie în cursa spre succes.

Tim Ferriss, antreprenor de succes în Statele Unite, absolvent Princeton, transmitea prin Tweeter cheia succesului:

  • SCRISUL, care îți face mintea mai organizată, mai concisă
  • Cei CINCI oameni care îți sunt mereu în preajmă.

Noi ne referim acum la prima parte a cheii succesului, dar am publicat deja un material în care detaliem cu ce fel de oameni, din jurul nostru, ne lăudăm.11716130764_d6fc1e4055

Suntem atât ceea ce citim, cât și oglinda celor cinci oameni cu care ne însoțim. Așadar, ce-ar fi să ne însoțim cu autori celebri și cu oameni inspiraționali, care citesc la rândul lor și au ce să ne învețe?

Ce-ar fi să ne lăsăm inspirați de toate cărțile pe care le citim, să luăm notițe și să devenim în fiecare zi mai buni, cu fiecare carte citită?

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive