Jocurile si competitiile ajuta in procesul de invatare?

De multe ori am auzit ca invatarea limbii engleze este munca grea, ca este un drum anevoios, ca este nevoie de mult efort, multa concentrare si ca nu este nimic distractiv in asta… in fond la scoala nu venim sa ne distram!

Pe de alta parte, toata lumea stie ca cel mai bine invatam atunci cand suntem intr-o dispozitie buna, cand suntem veseli si zambitori. Oamenii de stiinta vin sa intareasca aceasta idee, spunand ca daca suntem fericiti, corpul nostru secreta un hormon numit dopamina care activeaza toata zonele din creierul nostru legate de procesul de invatare. Si atunci, oare nu exista o metoda care sa imbine munca si buna dispozitie?

learn-through-play-300x222

La Shakespeare School stim cat de important este spiritul ludic in procesul de invatare, pentru ca… ce le place cel mai mult copiilor? Sa se joace! Astfel, credem ca cea mai buna metoda de a obtine rezultatele dorite intr-un timp scurt este sa ii ajutam pe copii sa invete prin activitati placute si distractive cum sunt jocurile si competitiile. Atunci cand participa la astfel de lectii, copiii nu simt ca depun un efort prea mare, se distreaza si invata bine pentru ca fac ceva ce le place.

Iata care sunt cele mai mari avantaje pentru folosirea jocurilor in invatarea limbii engleze:teachhub-cooperative-games-for-kids_0

 1. Jocurile sunt o bine venita pauză de la rutina. Ele aduc varietate si cresc motivatia prin oferirea unui stimulent convingator de a folosi limba studiata.
 2. Prin jocuri, copiii experimenteaza si descopera cum sa interactioneze cu mediul lor. Pentru cei mai tineri, in special copii intre 4 si 12 ani, invatarea limbii engleze nu va fi un scop in sine. Jocurile, insa, ofera un stimul care ajuta in atingerea acestui scop.
 3. Jocurile ii ajuta pe copii sa sustina efortul de invatare.
 4. Prin jocuri, putem oferi un bun exercitiu de practica a limbii engleze pentru diverse competente care tin de vorbire, scriere, ascultare sau citire.
 5. Activitatile distractive ii încurajează pe copii sa interactioneze si sa comunice intre ei. Chiar si cei mai timizi prind curaj sa participe si incep sa aiba rezultate foarte bune.
 6. Prin jocuri si competitii, limba engleza prinde viata, iar notiunile studiate nu mai sunt lucuri abstracte invatate intr-un cadru rigid si plictisitor.

Cum alegem jocurile si competitiile pentru copiii nostri

dsc000342

 • Jocurile si activitatile distractive alese pentru procesul de studiu trebuie:
 • Sa fie mai mult decat doar distractive, sa aduca beneficii concrete copiilor.
 • Sa implice concurenta “prietenoasa”, pentru ca elevii sa se stimuleze unii pe altii.
 • Sa pastreze toti elevii implicati si interesati.
 • Sa incurajeze elevii sa se concentreze pe utilizarea aspectelor practice ale limbii, mai degraba decat pe notiunile teoretice.
 • Sa ofere copiilor o sansa de a invata, de a exersa sau de a revizui limbajul specific predat.

In metoda clasica de predare a limbii engleze la copii, jocurile sunt folosite doar ca activitati de pregatire a cursului sau atunci cand mai ramane timp la sfarsitul unei lectii. La Shakespeare School, credem ca jocurile si competitiile trebuie sa fie chiar in centrul activitatii de predare, transformand ora de engleza intr-un mediu distractiv si placut. Acest lucru este dovedit de rezultatele grozave obtinute de toate generatiile de cursanti Shakespeare School.

Autor articol: Andreea Paunoiu – profesor de limba engleza la Shakespeare School

Culorile Shakespeare School

Cautati un curs de engleza pentru copilul dvs. la care sa vina cu drag si unde sa progreseze vizibil, chiar si in vacanta?

La Shakespeare School transformam vacanta intr-o aventura de poveste distractiva, interactiva si educativa!

Asadar NU ratati cele mai distractive CURSURI DE VARA DE LIMBA ENGLEZA, care se desfasoara in lunile iunie, iulie si august, la centrele noastre din zonele Victoriei, Brancoveanu si Ferdinand!

2 saptamani intensive in care copiii (4-14 ani) si adolescentii (14-19 ani) au ocazia de a invata si de a-si perfectiona engleza, la Cel Mai Bun Centru de Pregatire pentru Examenele Cambridge, din Romania (distinctie oferita de Cambridge English Language Assessment).

Daca vreti sa experimentati metoda de predare si invatare Shakespeare School, bazata pe Teoriei Inteligentelor Multiple, va invitam sa rezervati din timp locul la unul dintre cursurile noastre!

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive