LET'S SPEAK!

Tuturor ne place ca atunci când mergem în vacanţă să putem vorbi în engleză fără dificultate şi chiar ne simţim foarte mulţumiţi atunci când chiar reuşim să o facem. Însă, învăţarea unei limbi străine este un proces de durată, care nu se poate limita doar la orele de curs. Trebuie să profităm cât putem de mult de absolut toate situaţiile care ni se ivesc şi să ne punem în valoare cunoştinţele. Vă invit azi să vedem ce putem face dacă vrem să exersăm engleza şi în afara situaţiilor standard de comunicare din sala de clasă. 

  • Încercaţi să urmăriţi cât mai multe filme în engleză fără subtitrare sau cu subtitrare în engleză. În felul acesta, vă veţi forma anumite deprinderi şi veţi reuşi să înţelegeţi cuvintele necunoscute din context. Pe de altă parte, vă veţi acomoda cu modul alert de comunicare, specific limbii vorbite, şi de ce nu poate vă veţi familiariza cu anumite dialecte sau accente.
  • Să nu uităm însă şi de miile de melodii în limba engleză. Sunt sigură că fiecare are măcar un top five personal, aşa că de ce nu încercaţi să faceţi karaoke pe versurile melodiilor preferate. În felul acesta, nu numai că veţi avea o stare de spirit mai bună, dar veţi învăţa cu siguranţă câteva cuvinte noi.
  • Încercaţi să vizitaţi cât mai multe ţări vorbitoare de limbă engleză, sau chiar şi atunci când mergeţi în vacanţă încercaţi să folosiţi cât mai mult engleza, chiar dacă cei din jur nu sunt nativi. În felul acesta vă veţi dezvolta o anumită fluenţă în vorbire şi veţi prinde curaj să utilizaţi o limbă străină în public. Dacă aveţi posibilitatea, nu ezitaţi să mergeţi chiar într-o tabără de limba engleză. Aici aveţi şansa de a urma atât cursuri de engleză predate de vorbitori nativi, dar şi să exersaţi în afara orelor de curs, cu ceilalţi colegi de alte naţionalităţi.
  • Profitaţi de tehnologia modernă şi căutaţi-vă prieteni de corespondenţă străini, cu care să vă scrieţi scrisori sau chiar să vorbiţi direct pe Skype sau Messenger.
  • Dacă tot vorbim despre tehnologie, încercaţi să vă setaţi calculatorul şi telefonul exclusiv în limba engleză. Poate fi mai greu la început, însă în timp veţi vedea câte cuvinte noi aţi acumulat.

  • Dar ce ziceţi de un club de conversaţie în limba engleză? Nu numai că aveţi posibilitatea de a vă exersa engleza cu un profesor nativ, în situaţii de comunicare inspirate din viaţa cotidiană, dar vă şi distraţi, ajungând să vorbiţi în engleză fără a vă da seama. Şi să nu uităm că vă faceţi şi prieteni noi, cu care puteţi continua să vorbiţi în engleză chiar de acasă!

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive