Cursuri de engleza Bucuresti - Shakespeare-School.ro

socialIcons

Contul Meu Creeaza Cont
  • CURSURI ENGLEZA
    • Engleza pentru copii
    • Cursuri pregatire Cambridge
    • Curs pregatire IELTS
    • Club de Conversatie
    • Examen engleza ANC
  • CURSURI ONLINE
  • ATELIERE GRATUITE
  • Competitii
    • Essay Competition
    • Public Speaking
    • Spelling Championship
  • Despre noi
    • Povestea noastra
    • Metoda Shakespeare School
    • Cultura si valorile noastre
    • Profesori
    • Acreditari
    • Testimoniale
    • Activitati culturale
    • Resurse
      • Resurse cursanti
      • Resurse parinti
      • Resurse profesori
    • Ziggy & Zaggy
    • Asociatia pentru Educatie
    • Parteneri
    • Intrebari frecvente
    • Presa
    • Galerie foto-video
  • Contact
  • Cariere
Home / Activitati / Mrs. Dalloway – a story of love and friendship

Mrs. Dalloway – a story of love and friendship

Suntem în pragul decernării premiilor Oscar aşa că am devenit, din nou, un pic reflexivă şi m-am tot întrebat: Oare care-i cel mai bun film pe care l-am văzut vreodată? Dar cea mai bună carte pe care am citit-o? Dacă la prima întrebare, cred că am un răspuns, şi anume Dogville, la cea de-a doua încă nu-mi pot stabili un clasament personal. Recunosc că în ultimii ani am fost atrasă de literatura aniilor 60, de autori precum David Lodge şi Malcolm Bradbury, însă gândidu-mă la lecturile adolescenţei, cred că una dintre cărţile care m-au impresionat cel mai mult este Mrs. Dalloway, a Virginiei Wolf. Aşa că azi vă invit la o discuţie despre Mrs. Dalloway

mrs-dalloway-poster-0 Personajul principal este chiar Clarissa Dalloway, o doamnă din înalta societate, căsătorită cu Richard Dalloway, un membru important al guvernului. Acţiunea romanului are loc într-o singură zi, însă pe două planuri temporale, cel al prezentului, în care Clarissa organizează o petrecere în seara respectivă, şi cel al trecutului, prin rememorarea tinereţii trăite de personaj. Cele două personaje importante faţă de care Clarissa se defineşte, sunt enigmaticul Peter Walsh, prieten vechi, care se întoarce din India, reînviind conflicte vechi ale tinereţii. Un alt doilea personaj este veteranul de război, Septimius Warren Smith, tulburat de moartea pe câmpul de luptă a bunului său prieten, suferă astfel de halucinaţii şi stres post-traumatic, aşa că până la finalul zilei se şi sinucide. Petrecerea Clarissei trece pe plan secund, pe primul aflându-se evenimentele tinereţii sale. Tot la petrecere Clarissa află vestea sinuciderii lui Septimius. Deşi iniţial este impresionată, Clarissa începe apoi să-l admire pe Septimius pentru curaj.

Tot romanul este un superb monolog interior indirect, bazat pe tehnica fluxului de hoursconştiinţă, fiind considerat unul dintre cele mai bune romane ale secolul al XX-lea. Mrs. Dalloway a fost punctul de plecare al unui alt roman extraordinar, The Hours, scris de Michael Cunningham, care a fost şi ecranizat. De asemenea, există şi o ecranizare a romanului Mrs. Dalloway, din anul 1997, în regia lui Marleen Gorris.

Comments

  1. Catalinoiu Andreea says

    27 February, 2011 at 6:32 pm

    Din cate sunt povestite mai sus doamna Dalloway este un personaj complex care isi invoca tecutul plin de amintiri frumoase.Nici nu stiu ce se intampla dar rafianta doamna este uimita de sinuciderea prietenului sau . Aceasta carte este formata pe baza trecutului care aduce cu el si momente frumoase si momente mai putin frumoase.

    Reply
  2. Lautaru Cristina-Laura says

    27 February, 2011 at 11:25 pm

    Conditii de participare:
    – Concursul se adreseaza tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani
    – Pentru a putea participa la concurs, trebuie sa postezi un comentariu interesant si original pe blogul nostru si sa te semnezi cu numele intreg.
    – OPTIONAL: Daca ai cont pe Facebook, poti sa devii FAN Shakespeare School pe pagina noastra
    Dupa ce ai intrunit aceste conditii, esti inregistrat in mod oficial ca participant in aceasta competitie si poti incepe sa lucrezi la eseul tau!

    In legatura cu rolul voluntariatului ar trebui sa postam comentariul aici,pe blog,sau despre Shakespeare School?

    Reply
    • Irina A. says

      28 February, 2011 at 12:54 am

      @ Lautaru Cristina Laura: Comentariul trebuie postat pe blog, la oricare dintre articolele noastre! Nu trebuie sa fie neaparat legat de Shakespeare School, ci de subiectul articolului respectiv! Mult succes!

      Reply
  3. Miron Miruna says

    28 February, 2011 at 3:56 pm

    un roman despre timp şi despre inter-conexiunile existenţei umane. un roman al pasiunilor “cheltuite”, in care cititorul nu are dreptul de a patrunde in intimitatile personajelor, fiind respins in mod rafinta si pur, ci doar priveste ganduri ce alearga bezmetice aiurea.

    Reply
  4. Andra Simionov says

    28 February, 2011 at 6:37 pm

    Romanul este intr-adevarat exceptional, eclipsand, asa cum era de asteptat, ecranizarea sa. De asemenea, pot spune ca si “Spre far”, scris de aceeasi Virginia Wolf ii invita pe lectori sa analizeze perceptiile, senzatiile determinate de lumea in care ne derulam existenta. Prima parte a cartii se desfasoara tot pe parcursul unei singure zile, urmatoarele doua parti fiind inserate prin procese inedite in tesatura narativa. Potentarea lumii interioare in detrimentul celei exterioare lanseaza o dezbatere imanenta pe tema amprentei pe care o fiinta o poate lasa in viata noastra. Este un roman pe care il recomand celor in cautarea resorturilor psihologice ale personajele si nu atat in cautarea unei actiuni elaborate.

    Reply
  5. Catalinoiu Andreea says

    28 February, 2011 at 6:43 pm

    Am facut un comentariu iar acum trebuie sa primesc un email sau ceva pentru a putea participa la CONCURSUL cu eseuri la categoria 11-14 ani???????

    Reply
  6. Andra Simionov says

    28 February, 2011 at 6:48 pm

    Din cate stiu eu, nu. Pur si simplu trebuie sa-ti incarci eseul pe site-ul oficial. Mult succes!

    Reply
  7. Catalinoiu Andreea says

    28 February, 2011 at 6:53 pm

    MULTUMESC MULT!!!

    Reply
  8. Ujfalvi Csongor says

    28 February, 2011 at 7:33 pm

    C00L 😛 =D

    Reply
  9. malina says

    28 February, 2011 at 8:12 pm

    Foarte frumos rezumat.Cred ca am sa ma si uit la film 🙂

    Reply
  10. Marian Iulia Diana says

    28 February, 2011 at 9:41 pm

    Daca stau bine sa ma gandesc, nu cred ca am o singura carte preferata pentru ca nu imi place un singur gen de carti.Dintre cartile de calatorii, imi place cel mai mult “Testamentul unui excentric” si “Vulcanul de aur”, ambele de Jules Verne. Dintra romanele de dragoste, cel mai mult imi place seria “Amurg” de Stephanie Meyer. In materie de romane politiste, preferata mea este de departe Aghata Christie si romanul “Zece negri mititei”. In prezent, aceasta cred ca este si cartea mea preferata. Ca roman SF, preferata mea este seria “Fetita celei de a sasea luni” de Monny Witcher. Hmm…acum ca ma uit mai atent, e destul de lunga lista.As putea sa stau si sa insir carti care mi-au placut inca o ora buna, dar mai bine ma opresc aici. Felicitari pentru blog!

    Reply
  11. Elena Cigareanu says

    28 February, 2011 at 10:04 pm

    @Andreea: Iti multumesc frunos pentru cometariu. Intr-adevar nu vei primi mail de confirmare pentru cometariul facut, gandeste-te ca sunt in total sute de cometarii care vin in fiecare zi. Pentru a participa la concurs trebuie sa-ti incarci eseul pe site, la sectiunea Inscriere. Multa bafta!!

    Reply
  12. Orban Marco says

    1 March, 2011 at 6:51 pm

    Frumos:D

    Reply
  13. Orban Marco says

    1 March, 2011 at 6:52 pm

    Va recomand “The catcher in the Rye” de J.D.Salinger…e foarte buna cartea

    Reply
  14. Valentina Oprea says

    2 March, 2011 at 6:28 pm

    suna intersesant rezumatul…ma voi uita cu siguranta la film desi cartea e cu siguranta mult mai buna insa nu cred ca o voi gasi foarte curand:D

    Reply
  15. Nistor Daniela Mihaela says

    2 March, 2011 at 6:49 pm

    Daca ar trebui sa vorbim desprea cartea preferata care ne-a animat copilaria sau adolescenta, cu siguranta, prin intermediul curiozitatii, am deschide apetitul pentru lectura, care din pacate este pe cale de disparitie fiind, in zilele noastre, acaparata de internet si film deoarece din comoditate si fiind intr-un maraton continuu preferam sa vedem piesa de teatru sau filmul decat sa citim opera.Cat despre povestea doamnei Clarissa Dalloway nu pot afirma decat ca m-a convins sa strecor printre activitatile pe care mi le-am propus pentru maine, o vizita la biblioteca.

    Reply
  16. Andreea -Gabriela Stănulescu says

    3 March, 2011 at 12:52 pm

    Foarte interesant rezumatul, chiar te influenţează să citeşti cartea sau să vezi filmul… Povestea lui Mrs. Dalloway se bazează pe memoria afectivă voluntară sau involuntară, dar înţeleg că este tipul de carte, de unde ştii cum se termină, dar nu ştii cum s-a ajuns aici.Fiecare viaţă reprezintă o poveste.
    Eu citesc cu foarte multă plăcere şi am cărţi preferate şi recorduri proprii. Iubesc cărţile de dragoste, însă am fost atrasă de cărţile poliţiste prin “Sacred sins” semnată Nora Roberts.Iar acum sunt înnebunită după Agatha Christie.

    Reply
  17. Cotet Valentina-Andreea says

    3 March, 2011 at 8:15 pm

    Rezumatul de mai sus pare interesant cred ca si romanul este la fel;sper ca pe viitor sa-l gasesc si sa-l pot citi.

    Reply
  18. Migali Tatiana says

    5 March, 2011 at 8:34 am

    Abia astept sa citesc cartea mai ales ca profesoara noastra ne-a recomandat-o cu caldura!

    Reply
  19. Josan Mihaela-Irina says

    5 March, 2011 at 10:20 pm

    Mi se pare interesantă percepţia asupra cărţii. Chiar mi-a atras atenţia în sensul în care deja am trecut acest volum pe lista de aşteptare a cărţilor pe care îmi doresc să le citesc. Tind să prefer scrierile ce cuprind monologuri interioare, deoarece cred în autenticitatea folosirii persoanei întâi. În general, romanele psihologice sunt pe placul meu, reuşind să mă intrige şi să mă facă să simt cu adevărat esenţa personajelor. Din ce am citit până acum, m-a impresionat în mod deosebit cartea “Prins”, scrisă de Petru Popescu. O recomand cu încredere celor care îşi doresc să descopere o poveste uimitoare, captivantă prin lupta protagonistului împotriva morţii, luptă ce se îmbină cu frumuseţea unei prietenii adevărate, dar şi a unei dragoste profunde.

    Reply
  20. Baitan Andrada says

    7 March, 2011 at 12:16 am

    Frumos rezumat al cartii…o sa o citesc …mi-e uneia nu imi place doar o singura carte imi plac mai multe depinde de categorii: de dragoste,de aventura,de fantezie..depinde

    Reply
  21. Costin Stefania says

    8 March, 2011 at 9:06 pm

    Din cate am citit, povestea pare foarte interesanta si intr-adevar captivanta. Mama mea a vazut filmul si i-a placut foarte mult.
    Deobicei chiar imi place sa gust din cartile (in cea mai mare parte) de dragoste sau chisr si fantezie. Oricum pot spune ca Jane Austen e scriitoarea mea favorita (printre altii ale caror opere m-au impresionat). Poate pare un clisee dar chiar mi-a placut cunoscuta carte “Mandrie si Prejudecata”. Romanul a reusit sa-mi aduca la cunostiinta atat problemele cu care se confruntau oamenii pe la inceputul sec.IX, cat si visele si sperantele pe care si le permiteau damele, chiar si domnii in acea vreme. Punctul de vedere al unor persone spune ca povestea este ireala, doar cu putina esenta de adevar. Jane Austen a spus ca dupa putine probleme vor avea tot ce si-au dorit. Sfarsitul fericit este foarte cautat, si greu de gasit, dar placerea de a-l citi e foarte mare.
    Cat despre Mrs. Dalloway, pare a fi o carte foarte frumoasa si o sa o citesc cat de curand. Chiar prefer cartile bazate pe monologul interior indirect.

    Reply
  22. Dumitra Alexandra Aurora says

    10 March, 2011 at 7:44 pm

    Rezumatul trezeste interesul pentru aceasta carte.Merita cautata si citita

    Reply
  23. ADAM IONELA-MADALINA says

    11 March, 2011 at 8:33 am

    Cu siguranta acest rezumat absolut fascinant mi.a sporit interesul pentru aceasta carte.

    Reply
  24. Encean Andrei says

    11 March, 2011 at 3:31 pm

    Povestirea de mai sus este o adevarata capodopera literara.Aceasta povestire m-a fascinat,este ceva nemaipomenit.Mrs Dalloway este un personaj unic. Acest roman este de-a dreptul incredibil.Felicit autorul acestui roman pentru imaginatia sa magica,de vis.

    Reply
  25. Chis Cristina Adriana says

    11 March, 2011 at 4:00 pm

    Mi se pare o carte atat de frumoasa..!!!!se gaseste si in librariile din Romania????as dori sa o citesc:)!

    Reply
  26. bianca says

    11 March, 2011 at 8:31 pm

    is very nice.i like

    Reply
  27. Stejerean Roxana says

    11 March, 2011 at 9:06 pm

    Povestirea de mai sus este o adevarata capodopera literara.Aceasta povestire m-a fascinat,este ceva nemaipomenit.Mrs Dalloway este un personaj unic. Acest roman este de-a dreptul incredibil.

    Reply
  28. Termure Alexandru Gabriel says

    13 March, 2011 at 1:13 pm

    Personajele sunt sau nu sunt reale ? Actiunea este sau nu esti adevarat? Sunt unele intrebari pe care le adresan constiintei umane…dar,Mrs. Dalloway – a story of love and friendship este rezultatul creeatiei literare. Aceasta poveste este unica, ea este copia unei vieti, a unei vieti care nu poate fi copiata in amanunt sau nici macar scrisa; si in toata actiunea sunt sigur sa sau introdus mici erori ,, de calcul“ , dar in momentul in care a primit PREMIUL OSCAR chiar si alele erori nu mai conteaza. In acest roman ne este prezentata actiunea propriuzisa , dar mai este ceva , ceva special, ceva magic, de vin incredibil. FELICTARI!

    Reply
  29. Clara-Alexandra Casuneanu says

    13 March, 2011 at 6:42 pm

    As putea spune ca Virginia Woolf ramane, personal, un nume esential in lista bibliografica. Am fost placut surprinsa sa citesc aceasta recenzie, ce ma atrage spre alta carte recunoscuta si (din cate se pare)foarte interesanta a acestei autoare. Citind “Noapte si zi”, dar si “Spre far”, am descoperit o stare speciala in care poti fi antrenat, fie prin fluxul constiintei, o tehnica atat de originala si impusa, fie prin enigmele pe care Virginia Woolf le condenseaza in interiorul textelor. Aceasta autoare ramane, fara doar si poate, una din puternicele forte ce te indeamna sa vrei mai mult, sa citesti mai mult pentru a descoperi lumea, sa meditezi la raportul ontologic al fiintei cu universul si nu numai. Daca scrierile mentionate m-au captivat, cu siguranta voi regasi si in “Mrs. Dalloway” aceeasi vibratie epica si inconfundabilul magnetism textual.

    Reply
  30. robert says

    16 March, 2011 at 5:56 pm

    Imi place compunerea mea foarte mult

    Reply
  31. Pop Bogdan says

    16 March, 2011 at 7:34 pm

    Fantastic!

    Reply
  32. ilovan veronica says

    16 March, 2011 at 8:14 pm

    povestirea de mai sus este foarte frumoasa..si miar lace sa vad filmul

    Reply
  33. Tomoroga Patriciu Alexandru says

    16 March, 2011 at 9:07 pm

    Ar trebui sa putem scrie cu cateva cuvinte mai mul sau mai putin, nu ar trebui 350 de cuvinte fix. Puteau sa faca text si copii mai mici.

    Reply
  34. Farcas Vlad says

    16 March, 2011 at 10:19 pm

    Am ramas cu dreptul coplesit!

    Reply
  35. chiciudean andra-melisa says

    17 March, 2011 at 3:18 pm

    o compunere minunata!

    Reply
  36. Domnita Cassandra says

    17 March, 2011 at 3:23 pm

    Literatura a fost, este si va fi una din comorile universului…Mrs. Dalloway este o carte care trebuie citita, care trebuie cautata si care trebuie respectata ca si o arta nu ca si o carte , pentru ca ea este o arta a luteraturii….:D

    Reply
  37. Craciun Dragos says

    17 March, 2011 at 3:23 pm

    Imi place compunerea pe care am realizat-o.Cred ca o sa fac un rezultat acceptabil

    Reply
  38. Abodi Nicoleta says

    17 March, 2011 at 3:28 pm

    Compunerea mea contine 358 de cuvinte :))
    Iar descrierea cartii este de-a dreptul uimitoare

    Reply
  39. Pop Ioana says

    17 March, 2011 at 6:07 pm

    Intradevar este o poveste incredibila! Nu stiu daca este adevarata, dar sper!

    Reply
  40. bogdan grebenisan says

    17 March, 2011 at 7:01 pm

    o compunere grozava.mi-a placut mult.m-a fascinat

    Reply
  41. Andrei Ovidiu Haranghelovici says

    17 March, 2011 at 8:20 pm

    Foarte interesanta cartea.Dar daca as vedea si filmul…

    Reply
  42. Budelecan Darius says

    17 March, 2011 at 8:58 pm

    As dori foarte mult sa citesc si eu acest roman.Cred ca este un roman frumos si am sa-l caut si intr-adevar o sa-l citesc.

    Reply
  43. Pop Maria says

    23 March, 2011 at 5:31 pm

    foarte interesant..as vrea sa vad filmul..

    Reply
  44. Munteanu Georgiana says

    23 March, 2011 at 11:01 pm

    Virginia Woolf was always a exceptional writer.Maybe this book was her biggest success, among others.Mrs. Dalloway is a novel which explains some weights of this imperfect world; it’s great and this summary expresses the message which has to be felt by each one.

    Reply
  45. click the next web page says

    1 May, 2019 at 8:36 pm

    Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Categories

  • Activitati (109)
  • Celebrating Shakespeare's Legacy (10)
  • Concursuri (300)
  • Cursantii nostri (56)
  • Cursuri (54)
  • Echipa noastra (33)
  • engleza (9)
  • Engleza cu caracter (68)
  • Evenimente (95)
  • Examene (46)
  • Noutati (150)
  • parinti (13)
  • Presa (16)
  • Responsabilitate sociala (17)
  • Resurse engleza (2)
  • Student in UK & USA (21)
  • Tabere (102)
  • Uncategorized (55)

Archives

Engleza Copii

  • Engleza pentru Copii
  • Cursuri Online
  • Club de conversatie
  • Tabere engleza
  • Ziggy & Zaggy
  • Essay Competition
  • Galerie foto

Examene Engleza

  • Cursuri engleza examene
  • Club de conversatie
  • Examen engleza ANC
  • Tabere engleza
  • Essay Competition
  • Galerie foto

Shakespeare School

  • Povestea noastra
  • Fondatorii
  • Metoda Shakespeare School
  • Profesori
  • Acreditari
  • Asociatia pentru Educatie
  • Parteneri
  • Intrebari frecvente
  • Presa
  • Galerie foto
  • Contact

Resurse

  • Cursanti
  • Parinti
  • Profesori

Testimoniale

  • Vocea cursantilor
  • Vocea parintilor

Blog

  • Blog
  • Contact
  • Termeni și condiții
  • A.N.P.C.
  • Politica de confidentialitate
  • Politica cookie-uri
sus