Şapte paşi esenţiali pentru a vorbi mai bine în engleză!

A învăţa o limbă străină este un proces de durată, care începe cu paşi mici şi pentru care trebuie să depunem un efort considerabil, constant şi consecvent. În felul acesta nu ne vom opri la un simplu nivel mediu şi putem spera că într-o bună zi vom excela. Evident că nu există o reţetă clasică de succes, însă vă prezentăm mai jos cei şapte paşi pe care dacă-i urmăm putem avea încredere că data viitoare când vom vorbi în public în engleză vom fi apreciaţi.

Pasul 1:

Să începem cu un mic exerciţiu: imaginaţi-vă că trebuie să vorbiţi în engleză, chiar acum, să continuaţi ceea ce spuneaţi, dar în engleză. Vă este un pic greu? Asta pentru că aveţi tendinţa de a traduce din română. De aceea, primul pas este de a încerca să ne detaşăm de română şi să vorbim doar cu cuvintele în engleză pe care le ştim şi să exprimăm ideile cât mai clar cu putinţă.

Pasul 2

Nu învăţaţi cuvintele în engleză prin memorare, ci situaţi-le într-un context, o propoziţie, o expresie, o frază.  Dacă le învăţaţi disparat, vi le veţi aminti extrem de greu sau deloc. De asemenea, dacă le învăţaţi în context, când le veţi folosi, veţi fi siguri că nu doar cuvântul este corect, ci şi întreaga propoziţie. În felul acesta, rapiditatea învăţării gramaticii creşte de patru sau de cinci ori.

Pasul 3

În învăţarea limbii engleze încercaţi să vă folosiţi şi simţul auditiv, nu doar cel vizual. Lucrul acesta presupune o ascultare activă, tot timpul când auzim ceva în engleză, de la melodia de la radio până la profesorul care vorbeşte la curs.

Pasul 4

Învăţarea limbii engleze este ca un sport, nu contează neapărat cât ne amintim, ci cât de bine o folosim. De aceea învăţarea englezei trebuie să fie mai degrabă văzută ca un antrenament, şi la fel ca la handbal, spre exemplu, trebuie să ştim atât regulile jocului, dar să şi încercăm să fim nişte jucători redutabili. Cu cât ne antrenăm mai mult, cu atât devenim mai buni. Cu alte cuvinte: Repetition is the mother of skill!

Pasul 5

Încercaţi să folosiţi cât mai multe materiale pe care un vorbitor nativ le foloseşte, pornind de la ziare, cărţi, muzică, până la a vă pune telefonul mobil şi Ipod-ul exclusiv în limba engleză. De asemenea, materialele pe care le folosiţi trebuie să vă capteze atenţia şi să vă stârnească interesul!

Pasul 6

Încercaţi să vă găsiţi cât mai mulţi prieteni nativi, cu care să comunicaţi atât în scris, cât şi oral. Puteţi folosi fie reţelele sociale de comunicare sau puteţi să menţineţi contactul prin email-uri sau scrisori. 

Pasul 7

Puteţi să vă înscrieţi la un club de conversaţie cu un profesor nativ, unde timp de două ore trebuie să comunicaţi exclusiv în limba engleză, să înţelegeţi instrucţiunile date şi să comunicaţi cu colegii!

Pentru mai multe detalii puteti intra pe site-ul nostru unde gasiti mai multe informatii despre Clubul de Conversatie: https://www.shakespeare-school.ro/wp/cursuri_limba_engleza/cluburi.html

Voi ce secrete aveţi ca să vorbiţi perfect în engleză! Aştept cu mare interes comentariile voastre şi m-aş bucura să aflu cât mai multe dintre tehnicile voastre de succes!

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive