Sfaturi utile pentru părinți: folosirea videoclipurilor în procesul de învățare

“Dacă cei mici nu învață după cum predăm noi, poate ar trebui să le predăm așa cum învață ei.”

                                                                                                                                         Ignacio Estrada

kids-appsCa adulți nu realizăm întotdeauna cum învață cei mici.

Tocmai de aceea, vă propunem să încercați următorul experiment. Găsiți ceva amuzant, sub formă de videoclip și arătați-l prietenilor la o petrecere. Veți observa că și cel mai încruntat dintre ei se alătură găștii vesele și urmărește ce le arătați. În aceeași ordine de idei, porniți un desen animat/cântecel, pe Youtube, atunci când vă aflați în parc, pe un tabletă/telefon mobil. Vă garantăm că se face coadă la bilete în jurul băncii, unde vor veni atât pici de 3 ani, cât și mai măricei.

De multe ori negăm rolul extrem de important pe care parte de Facebook și Twitter și nu găseam orice melodie sau informație utilă pe Youtube sau Google, ei bine, asta nu înseamnă că nu putem să ne adaptăm acum la schimbările care au intervenit în procesul de învățare, la nivel mondial.

Acesta este și motivul pentru care au preluat încă un articol interesant de pe Cambridge English Language Assessment – Southern Europe, tocmai pentru că ne recomandă o serie foarte interesantă de videoclipuri, care îți pot îmbunătăți engleza. Este o modalitate excelentă și atractivă de a înțelege cuvinte noi, de a-și exersa auzul și de a fi la curent cu cele mai noi informații privind examenele internaționale Cambridge.

Iată cum puteți să îl ajutați pe cel mic cu învățarea limbii engleze:

În primul rând, alegeți un videoclip scurt. Știți că răbdarea celor mici este limitată. Discutați întâi despre ce va auzi în videoclip, fie în română, fie în engleză, în funcție de nivelul la care este copilul sau chiar dumneavoastră. Discutați despre anumite cuvinte, ba chiar lăsați-i pe cei mici să ghicească anumiți termeni cheie. Apoi urmăriți videoclipul pentru a verifica dacă ați avut dreptate. Dacă faceți asta în fiecare zi, constant, timp de 30min, veți observa nu numai o îmbunătățire a nivelului său de limbă engleză, dar și faptul că va începe să se gândească cu drag la timpul pe care și-l face mami/tati zilnic pentru el/ea.

o-KIDS-AND-SOCIAL-MEDIA-facebookMediul online este ticsit cu videoclipuri prin care cei mici asimilează cu plăcere o limbă străină. Tot ce trebuie să faceți este să le folosiți, să faceți din acest lucru o rutină! La Shakespeare School folosim cu succes tabla interactivă, unde copiii urmăresc videoclipuri, se joacă sau învață vocabular nou, așadar iată niște surse excelente de videoclipuri propuse de noi, pentru a-i ajuta pe cei mici (de la 4 la 20 de ani) să asimileze mai repede limba engleză.

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive