Trece-ti visul pe hartie!

Adica, daca esti mic si nu stii sa scrii, atunci deseneaza-l, cat poti tu de frumos si cu cat mai multe elemente. Daca esti din cealalata categorie, scrie-l, in cat mai multe cuvinte , dar, de asemenea, nu te opreste nimeni sa adaugi culoare si desene, daca asa simti. Important este sa faci pasul acesta: sa treci de la gand la concret. Da-i forma visului tau (fie ca este cuvant sau imagine) si trece-o pe o foaie de hartie.

Foarte important este sa-i dai visului tau un interval de timp in care sa se? poata realiza, adica un deadline clar exprimat si el in scris, pe aceeasi foaie.

Urmatorul pas este sa pui foaia de hartie undeva la indemana sau sa o porti cu tine, astfel incat sa-ti amintesti mereu de visul tau. Din acest moment, stii cat esti de aproape de momentul in care intr-adevar se va indeplini? Eu am incercat deja , sfatuita de o prietena draga, aceasta simpla strategie de a-ti implini visele. Si?a functionat.Asta s-a intamplat in urma cu 4 ani si mi s-a parut miraculos, dar de atunci nu am mai exersat. Insa stiu ca functioneaza si de aceea simt nevoia sa va impartasesc .

Intre timp, am citit pe la Jacques Salome (celebrul psiholog francez, ?initiatorul metodei Espere ) si am aflat si ce propune el in acest sens, in scopul realizarii dorintelor.Este un intreg workshop care va vorbeste despre asta, dar eu va voi asterne doar cateva guidelines:

  • Mai intai, hranesti bine dorinta(visul)
  • Construieste-ti bine proiectul ( Gaseste-ti Aliati / Identifica-ti Resursele/? Iti afli limitele/ Descrii pasii pe care ii ai de parcurs)
  • ?.Succes la realizat? dorinte!!

Poate va intrebati de ce v-am vorbit despre vise/dorinte. Sunt in prag de a realiza un nou vis si cred ca m-am? lasat purtata de un gand ?. Si mi-am dat seama ca , la un moment dat, am cunoscut pe cineva care mi-a insuflat curaj si m-a indemnat sa imi astern visul pe hartie. Dar pana atunci lasasem multe dorinte sa treaca pe langa mine si sa ramana neimplinite.

Cred ca doar trebuie sa ni se aminteasca mai des sa visam, sa credem si sa indraznim!Si mai cred ca inca de mici trebuie sa ne ajutam copiii sa incerce sa-si indeplineasca visele si? daca le dam si ?uneltele? necesare vor fi mereu cu un pas mai aproape.

Imi voi trece pe hartie ,odata cu voi, urmatorul vis si-i dau si un termen. Care este urmatoarea? dorinta care vrei sa ti se indeplineascaJ?

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive