16 Noiembrie
2019
Hotel Capitol
Sala Luvru
Orele
10:00 – 13:00

Shakespeare School se alatura scolilor din intreaga lume care au decis sa apeleze la Mindfulness si la cele mai recente descoperiri din Neurostiinte in procesul de predare-invatare.

Invatamantul traditional nu acorda suficienta importanta legaturii dintre corp, minte si viata emotionala a copiilor. Fiinta umana nu trebuie sa fie standardizata, motiv pentru care invatarea adevarata trebuie sa prioritizeze insusirea abilitatilor de viata esentiale.

In cadrul celei de-a doua editii a Conferintei “Copilul tau – Campion la viata”, vom face o incursiune in principiile educatiei bazate pe Mindfulness si Neurostiinte.

 • Vom vedea care sunt mecanismele neurofiziologice din spatele acestor tehnici.
 • Vom analiza tipurile de exercitii care pot fi aplicate la clasa si modul in care acestea ii pot ajuta pe copii sa isi atinga adevaratul potential.
 • Vom trece in revista resursele pe care voi, dragi parinti, le puteti folosi acasa, pentru a practica un stil de parenting mindful si echilibrat.

Impreuna le putem oferi copiilor uneltele necesare pentru a se dezvolta si pentru a face fata cu succes provocarilor vietii moderne.


 

INSCRIE-TE ACUM


Programul conferintei

Orar

Activitati

09:30 – 10:00

Inregistrarea participantilor

10:00 – 10:30

Adriana Alionte – Fondator Shakespeare School

Educatia in secolul 21

10:30 – 11:30

Andreea Paunoiu – Profesor limba engleza & Expert in educatie

Mindfulness in educatie

11:30 – 12:30

Elena Badea – Mentor & Development Coach

Neurostiintele educatiei – Ce trebuie sa stie parintii

12:30 – 13:00

Sesiune de Q & A

Cui i se adreseaza?

 • Parintilor implicati care vor sa fie la curent cu cele mai recente abordari din domeniul educatiei
 • Tinerilor parinti care vor sa isi dezvolte cunostintele de parenting
 • Educatorilor pasionati care vor sa integreze activitati de concentrare si mindfulness in metoda lor de predare
 • Profesorilor cu vocatie care vor sa sprijine dezvoltarea personala a elevilor

Speakeri

ADRIANA ALIONTE profesor de limba engleza, a fondat in 2002 Shakespeare School. A urmat cursuri de perfectionare in Marea Britanie la University of Edinburgh, Scotia. A participat la numeroase traininguri de specialitate, conferinte nationale si internationale pe teme de educatie.

ANDREEA PAUNOIU este profesor, coordonator de curs si coordonator programe de dezvoltare personala la Shakespeare School. Avand pregatire si in domeniul psihologiei, in care detine o diploma de licenta si una de master, Andreea intelege importanta integrarii activitatilor de Mindfulness si a celor mai de actualitate descoperiri in neurostiinta in educatie. Ea crede cu tarie ca performanta academica este strans legata de dezvoltarea personala si doreste sa ofere cadrul suportiv necesar progresului elevilor ei, fiind motivata de dorinta de a contribui la schimbarea pozitiva a mediului educational.

ELENA BADEA este pasionată de neuroștiințe, fizică cuantică și psihologie transpersonală și ține frecvent cursuri de psihologia leadershipului. A fondat compania de consulanță Valoria, după ce timp de 15 ani a condus departamentul de Marketing și Business Development al unei importante companii străine din România.
S-a implicat în programe de formare și coaching pentru manageri și oameni de afaceri, dar și în proiecte de responsabilitate socială și educație. Publică frecvent articole în presa centrală din România și este invitată ca vorbitor la numeroase conferințe naționale pe teme actuale de marketing și business development. În ultimii ani a susținut peste 2500 de ore de cursuri atât în cadrul unor companii multinaționale, cât și în cadrul unor mari firme antreprenoriale românești.

De ce este bine sa participi la conferinta?

Suntem diferiti, din fericire!

Mindfulness este o tehnica eficienta, bazata pe dovezi stiintifice prin care ii ajutam pe copii sa gaseasca si sa foloseasca resursele necesare pentru a reusi in viata. Prin constientizarea si reglarea emotiilor, prin sporirea puterii de concentrare in situatii dificile si cultivarea empatiei, ii ajutam pe copii sa ia decizii intelepte. Exercitiile de antrenare a atentiei si directionarea acesteia catre momentul prezent ii ajuta pe copii sa isi linisteasca mintea, sa isi gestioneze emotiile dificile si sa devina echilibrati.

Prin Neurostiinte, lumea copiilor se schimba!

Cele mai recente descoperiri din Neurostiinte ne arata modul in care noi putem schimba lumea copiilor, oferindu-le acces la ceea ce face diferenta in viata lor. Copiii au nevoie de sprijin din partea noastra pentru a-si controla propriile emotii si comportamente. Prin generarea gandurilor pozitive, acestia isi construiesc propriile opinii si convingeri care le schimba destinul. Traseul acestora incepe in mintea lor, fiind ulterior transpus in realitatea pe care o traiesc.


INSCRIE-TE ACUM


 

La sfarsitul acestei conferinte, vei fi in masura sa…

 • Pui in practica tehnici de concentrare si mindfulness
 • Aplici metode eficiente de parenting adaptate pentru copiii secolului XXI
 • Intelegi beneficiile pe termen lung ale invatarii socio-emotionale si crearea mentalitatii de campion

Cum participi la eveniment?

 • Participarea la eveniment este GRATUITA.
 • Inscrierea se face pe baza formularului din josul paginii.
 • Numarul de locuri este limitat la 150 de persoane.
 • Termenul limita pentru inscriere este vineri, 15 noiembrie.

Inscrie-te completand formularul de mai jos

socialIcons