Public Speaking Competition

Regulament Public Speaking Competition

1. Prezentare generala

Public Speaking Competition este un concurs intern de vorbit in public in limba engleza dedicat cursantilor Shakespeare School care urmeaza cursul Success with Public Speaking.

Scopul acestei competitii este de a le oferi cursantilor posibilitatea de a crea si sustine un discurs coerent si fluent in limba engleza. Copiii sunt pregatiti de profesorii Shakespeare School, in cadrul cursului, si dobandesc o serie de aptitudini care ii vor ajuta in viitor:

  • invatarea unor tehnici de persuasiune si public speaking
  • abilitatea de crea si sustine un discurs convingator
  • dobandirea increderii in propriile forte prin experienta prezentarii in public
  • imbunatatirea abilitatilor de comunicare
  • invatarea limbajului non-verbal si implicatiile acestuia in comunicare
  • dezvoltatea fluentei in limba engleza

Aceasta competitie NU este dedicata evaluarii nivelului de limba engleza, prin urmare se vor nota abilitatile candidatilor de a vorbi in public si nu fluenta si acuratetea in limba engleza.

2. Cine participa?

La Public Speaking Competition participa gratuit toti cursantii Shakespeare School care urmeaza cursul Success with Public Speaking.

3. Tema

Tema discursului poate fi orice subiect, la alegere.

4. Desfasurarea Concursului

Concursul cuprinde trei etape, dupa cum urmeaza:

I. Perioada de pregatire (octombrie 2023 – mai 2024)

In cadrul cursului Success with Public Speaking, cursantii vor beneficia de pregatire in vederea sustinerii si prezentarii unui discurs pe o tema la alegere. Acestia vor invata cum sa se documenteze pentru un discurs, ce sa includa in continut si ce mijloace retorice trebuie sa abordeze, dar si cum sa prezinte discursul in public.

II. Runda preliminara – Speech marathon (13-18 mai 2024)

Prima runda, care este cea preliminara, reprezinta o selectie la nivel de grupa. Cursantii vor sustine un discurs de 2-3 minute pe o tema aleasa de acestia in timpul orelor de curs. Dupa incheierea fiecarui discurs urmeaza intrebari din partea publicului/juriului, la care concurentul trebuie sa raspunda fara a relua ideile mentionate initial.

In saptamana imediat urmatoare primei runde sunt anuntate rezultatele si numele cursantilor calificati pentru runda finala.

III. Runda finala – Prezentarea discursurilor pe scena – Festivitatea de premiere (16 iunie 2024)

In cadrul rundei finale sunt selectati castigatorii competitiei. 

Finalistii vor prezenta un discurs de 2-3 minute pe tema aleasa. Dupa incheierea fiecarui discurs, candidatii vor primi 3 intrebari din partea partea publicului/juriului, la care trebuie sa raspunda fara a relua ideile mentionate initial.

Discursurile vor fi analizate de un juriu format din 3 profesori cu experienta in domeniul pregatirii si evaluarii discursurilor in limba engleza. Se va folosi grila de evaluare prezentata in sectiunea Criterii de evaluare.

Prezentarea discursurilor candidatilor va fi urmata de o pauza de deliberare si de premierea finalistilor.

Ordinea prezentarii discursurilor este aleatorie.  Nu se accepta contestatii ale rezultatelor.

Runda finala se va desfasura in sala de festivitati a Colegiului National „Mihai Viteazul” (Bd. Pache Protopopescu, nr. 62, sector 2, Bucuresti). Ora va fi anuntata ulterior.

Anuntarea castigatorilor: 16 iunie 2024

5. Criterii de evaluare

Punctajul maxim ce poate fi obtinut este de 100 puncte. Juriul va evalua modul in care concurentul a reusit sa convinga publicul, incercand in acelasi timp sa ii mentina interesul folosind diverse tehnici oratorice, cat si maniera de argumentare si modul in care a fost structurat discursul.

Criteriile de evaluare sunt urmatoarele:

Prezentarea discursului: 35 puncte

Se evalueaza modul in care vorbitorul foloseste limbajul non-verbal (gesturi, contact vizual, miscari scenice, intonatia) si mijloacele retorice pentru a mentine interesul publicului. Atitudinea increzatoare, charisma, spontaneitatea si umorul sunt, de asemenea, apreciate. Se puncteaza un stil natural si abilitatea de a transmite informatia intr-un mod cat mai captivant.

Se depuncteaza postura inadecvata, lipsa gesturilor, a miscarilor scenice si a contactului visual, precum si un discurs memorat.

Argumentarea discursului: 35 puncte

Vorbitorul trebuie sa prezinte idei relavante pentru tema aleasa, ilustrate prin example. Se puncteaza abordarea creative a temei alese, precum si argumentele relevante si bine structurate.

Se depuncteaza lipsa argumentelor solide si ilustrate prin exemple, precum si abaterea de la tema discursului.

Structura: 15 puncte

Discursul trebuie sa aiba introducere, un continut in care ideile principale sunt evidentiate, si o concluzie. Sunt appreciate discursurile care incep si/sau se termina intr-un stil memorabil.

Sunt depunctate discursurile care nu au introducere sau concluzie, sau care sunt greu de urmarit datoria lipsei unui struturi clare.

Raspuns la intrebari: 15 puncte

Vorbitorul trebuie sa raspunda la intrebarile publicului in mod succinct, dar bine argumentat. Se puncteaza raspunsurile creative, bine argumentate si clare la intrebari, si increderea afisata de vorbitor in timpul acestora.

Se depuncteaza incercarea de a evita in intrebare printr-un raspuns vag sau reluarea ideilor din discursul prezentat.

6. Premii

Se vor acorda premii pentru locurile I, II, III si Mentiuni care vor consta in:

  • Locul I – Reducere de 50% pentru un curs de vara de limba engleza (1 modul) la Shakespeare School.
  • Locul II – Reducere de 40% pentru un curs de vara de limba engleza (1 modul) la Shakespeare School.
  • Locul III – Reducere de 30% pentru un curs de vara de limba engleza (1 modul) la Shakespeare School.
  • Mentiune – Reducere de 15% pentru un curs de vara de limba engleza (1 modul) la Shakespeare School.

Premiantii vor primi carti in limba engleza si tricouri cu „Public Speaking Competition”.

Toti finalistii care NU au obtinut locurile I, II, III sau Mentiune vor primi pe e-mail un Certificat de Participare.

*Pentru a beneficia de voucherele de reducere la cursurile de vara, va rugam sa contactati oricare dintre receptiile Shakespeare School. In functie de oferta in vigoare, voucherele se pot sau nu se pot cumula cu alte discounturi existente la momentul inscrierii.

intră în comunitatea shakespeare school

ÎNSCRIE-TE LA CURSURILE
DE LIMBA ENGLEZĂ
VINO LA O LECȚIE GRATUITĂ
ÎN CLASĂ SAU ONLINE
TESTEAZA-TI NIVELUL
DE LIMBA ENGLEZA