Blog

A Fortnight in Reading

Andreea Bădeu, câștigatoarea locului I a concursului Shakespeare School Essay Competition 2015 – sectiunea 15 – 19 ani, ne-a impartasit impresii din tabara intenrationala de limba engleza din Marea Britanie, pe care a primit-o ca premiu in cadrul competiției naționale de eseuri organizata de Asociația Shakespeare School pentru Educație. Va invitam sa descoperiți o data cu aventura din Campusul Universității din Reading și un talent deosebit în arta de a povesti. Enjoy your reading!

A Fortnight in Reading

“I’ve got my ticket for the long way ’round/
The one with the prettiest of views”

(Anna Kendrick- When I’m gone)

Am reuşit să închid bagajul, l-am cântărit şi m-am gândit cu groază cum o să reuşesc să îl ridic în cazul în care camera ar fi undeva la etaj şi nu am avea lift. În scurt timp, am ajuns la aeroport, i-am întâlnit pe toţi colegii de tabără, iar la 12:30 lăsam în urmă însoritul Bucureşti cu destinaţia Londra. Deşi erau si copii care mai fuseseră în Anglia, emoţia era una colectivă şi inevitabilă, însă datorită căreia ne-am împrietenit repede. Cu anecdote, glume şi muzică, am ajuns spre seară în campusul Universităţii din Reading, unde aveam să ne petrecem următoarele două săptămâni.

Încă din primele clipe, condiţiile din campus ne-au surprins într-un mod cât se poate de plăcut. Toate clădirile sunt noi, inclusiv cantina şi sala de sport, amenajate într-un stil simplu, dar foarte vesel. Am avut camere single, o bucătărie comună … şi lift, aşa că nu a fost nevoie să ridic bagajul pe scări :).

În prima săptămână, am avut activităţi dimineaţa, iar noi am optat pentru Performing Arts, şi după-amiaza cursuri. Seara, se organizau diferite jocuri, sporturi, au fost şi zile în care s-au proiectat filme şi, desigur, să nu uităm de karaoke şi disco. Am intrat în contact cu foarte multe persoane, am avut colegi din Kazahstan, Hong Kong, Italia, Franţa sau Egipt cu care am format diferite echipe în funcţie de regulile jocurilor. Cu ocazia unui Treasure Hunt, am explorat campusul (care este imens), am alergat la Capture the Flag şi ne-am distrat îndeplinind toate cerinţele de la Scavenger Hunt.

Cât despre cursuri, pot spune că ne-am distrat de fiecare dată. Am vizionat filmuleţe pe diferite teme, am avut dezbateri, dar am făcut şi lucruri mai serioase, cum ar fi alfabetul fonetic şi connected speech. Doi dintre profesori erau englezi, însă am avut şi o profesoară de origine spaniolă, multiculturalitatea devenind astfel cuvântul cheie al acestei tabere.

mutj

Excursiile au fost şi ele incredibile şi cu toţii ne-am fi dorit să avem mai mult timp liber pentru a hoinări în voie pe străzile din Reading, Windsor, Winchester, Bath şi Londra. Acest regret de “prea puţin timp” l-am avut şi la finalul celor două săptămâni, când ne-am despărţit cu greu de membrii staffului şi de cei care aveau avionul mai târziu decât noi.

Acum, după aproape o săptămână de la întoarcerea în Bucureşti, îmi aduc aminte că această experienţă a început nu pe 19 iulie, ci cu mult înainte, undeva prin ianuarie-februarie, pe vremea când făceam brainstorming de idei pentru eseul de la “Shakespeare School Essay Competition”. Am scris cu mult drag, iar câştigarea premiului I mi-a adus o bucurie a cărei adevărată valoare o înţeleg abia astăzi. Această tabără a fost doar o parte (foarte bogată, chiar apoteotică) a unei experienţe deosebite pe care voi fi mereu dornică să o împărtăşesc.

Pe acei dintre voi care viseaza deja la o astfel de experienta, va invitam sa participati la urmatoarea editie a Shakespeare School Essay Competition. Oricine dintre voi poate fi printre castigatori.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole