Traim intr-o perioada in care viteza si stresul isi pun din pacate amprenta asupra tuturor aspectelor vietii noastre, inclusiv asupra atmosferei din familie.
Avem nevoie mai mult ca oricand de strategii de parenting si mindfulness pentru a iesi din modul de pilot automat si pentru a trai o viata echilibrata, conectati emotional la nevoile copiilor nostri.
Tocmai de aceea, Shakespeare School isi propune sa creeze, cu ajutorul seriei de Conferinte “Copilul tau – Campion la viata”, un dialog activ intre experti in educatia moderna si psihologia invatarii si dumneavoastra, parintii.
Asadar, ne face o deosebita placere sa va invitam la cea de-a XIV-a editie a Conferintei, cu tema ”Dependenta de social media. Cum gestionam accesul copiilor la platformele de socializare”.
Mirela Horumbă – psiholog certificat international in metoda Kids Skills si metoda Feuerstein Instrumental Enrichment.
Andreea Păunoiu – coordonatorul Programului de Mindfulness si Dezvoltare personala din cadrul Shakespeare School
Pentru ca totul incepe cu noi, parintii si profesorii, cele mai importante modele din viata unui copil, va invitam la o discutie despre cum ii putem ajuta pe copii si adolescenti sa scape de o eventuala dependenta de social media, dar si cum putem preveni acest fenomen in cazul celor mici.
In prima parte a conferintei, vom analiza in detaliu, alaturi de psihologul Mirela Horumba fenomenul dependentei de retelele de socializare.
Tehnologia face parte din viata copiilor nostri si asta nu este ceva rau atata timp cat ea este la dispozitia noastra si nu devenim noi dependenti de ea.
Dincolo de beneficii, daca nu suntem atenti, tehnologia pare ca are darul de a ne transforma in “autisti sociali”, in propria familie.
Poate esti interesat ca parinte sa afli:
– cum poti pune pe “pauza” acest carusel
– ce ii instraineaza pe copii si cum sa intrerupem aceasta stare de hipnoza?
– cum sa iti raspunzi la intrebarea: ”Ce sa fac daca toti copiii au un smartphone? Cum as putea sa nu ii cumpar si copilului meu?”
Scopul nu este sa lasam copilul in afara contextulul social in care traieste, ci sa cunoastem si sa putem folosi strategii functionale benefice lui.
Ce este dependenta de social media si cum se manifesta ea?
Ce este autismul digital? Pericolele din spatele ecranelor
Shakespeare School se alatura scolilor din intreaga lume care au decis sa apeleze la Mindfulness si la cele mai recente descoperiri din Neurostiinte in procesul de predare-invatare.
Tocmai de aceea, in cea de-a doua parte a conferintei, Andreea Păunoiu, coordonatorul Programului de Mindfulness si Dezvoltare personala din cadrul Shakespeare School, va aborda tema din perspectiva socio-emotionala, dar si a profesorului, care are un rol activ in educarea copiilor si tinerilor.
Alaturi de Andreea veti descoperi:
implicatiile psihologice ale consumului excesiv de social media
ce inseamna de fapt deconectarea de la mediul real in favoarea celui online
In plus, va exista si o mini-sesiune de practica in care veti invata cateva exercitii de mindfulness.
La final cei doi speakeri vor raspunde la intrebarile dumneavoastra.
Mirela crede cu putere că fiecare om are in interiorul sau un potential extraordinar care il ajuta sa duca o viata frumoasa si de calitate, fie ca este copil sau adult, lucru pe care l-a descoperit odata cu studiul aprofundat al psihologiei.
Este profesor si psiholog si coordoneaza Programul de Mindfulness si Dezvoltare personala la Shakespeare School. Pe langa pasiunea pentru limba engleza, Andreea studiaza de peste 10 ani domeniul psihologiei, in care detine o diploma de licenta si una de master si in 2021 a absolvit Programul de Formare in Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale al Asociatiei de Psihofarmacoterapie si Stiinte Cognitive.
Este Senior Coach NeuroMindfulness acreditat de NeuroMindfulness Institute si a obtinut de la Mindful Schools USA certificatele Mindfulness Fundamentals si Mindfulness Essentials for Educators.
De asemenea, Andreea este autoarea ebook-ului ‘’Aventuri din padurea fermecata – Povesti terapeutice pentru copii’’. Ea intelege importanta nevoilor socio-emotionale ale copiilor si militeaza pentru cultivarea unor abilitati de viata importante precum antrenarea atentiei si gestionarea emotiilor, precum si pentru integrarea celor mai recente descoperiri din neurostiinta in educatie.
Andreea crede cu tarie ca performanta academica si succesul in viata sunt strans legate de dezvoltarea personala si viseaza ca fiecare scoala sa ofere cadrul-suport necesar progresului tuturor elevilor sai.
Inscrierile s-au incheiat. Va asteptam, cu drag, la editiile urmatoare ale evenimentelor Shakespeare School. Va multumim!