Trăim într-o perioadă în care viteza și stresul își pun din păcate amprenta asupra tuturor aspectelor vieții noastre, inclusiv asupra atmosferei din familie.
Avem nevoie mai mult ca oricând de strategii de parenting și mindfulness pentru a ieși din modul de pilot automat și pentru a trăi o viață echilibrată, conectați emoțional la nevoile copiilor noștri.
Tocmai de aceea, Shakespeare School își propune să creeze, cu ajutorul seriei de Conferințe “Copilul tău – Campion la viață”, un dialog activ între experți în educația modernă și psihologia învățării și dumneavoastra, părinții.
Așadar, ne face o deosebită plăcere să vă invităm la cea de-a XVI-a ediție a Conferinței, cu tema “Cum dezvoltăm atenția și concentrarea copiilor”
Mirela Horumbă – psiholog certificat internațional în metoda Kids Skills și metoda Feuerstein Instrumental Enrichment.
Andreea Păunoiu – coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School
În prima parte a conferinței, vom analiza în detaliu, alături de psihologul Mirela Horumbă CARE sunt principalii factori care influentează atenția și concentrare copiilor și cum îi putem ajuta noi, ca părinți să fie mai prezenți și mai focusați.
”Lumea zilelor noastre este atât de dinamică încât avem senzația că timpul zboară și odată cu el și noi. Avem multe de făcut, agenda cu activități este mereu plină, însă dacă stăm un pic să ne gândim în acest iureș, cu cât te străduiești să le cuprinzi pe toate, cu atât parcă apar și altele noi de făcut. Și asta în fiecare zi. Pare copleșitor. Nici nu este de mirare cum copiii noștri sunt din ce în ce mai puțin atenți și au dificultăți de concentrare.
A venit momentul să înțelegem că resursa noastră cea mai de preț este timpul. Ce înseamnă acest lucru? De fapt, este simplu: să ne stabilim ceea ce contează cu adevărat pentru noi, să avem obiective clare și specifice, apoi să ne facem un plan și o disciplină către care să trimitem atenția și concentrația noastră.
Astfel, cu strategii simple, reușim să avem o viață împlinită într-o lume care ne vrea cu orice preț atenția. Întotdeauna este mai ușor când cunoști drumul.
Vă invit să le arătăm și copiilor cum se face!” – Mirela Horumbă
Concentrarea vs atenția – ce reprezintă și cum influențează ele viața copiilor noștri
Care sunt cauzele lipsei de atenție și concentrare la copii?
Influența adulților asupra concentrării copiilor
Sfaturi practice pentru antrenarea atenției și concentrării copiilor
Shakespeare School se alătura școlilor din întreaga lume care au decis să apeleze la Mindfulness și la cele mai recente descoperiri din Neuroștiințe în procesul de predare-învățare.
Tocmai de aceea, în cea de-a doua parte a conferinței, Andreea Păunoiu, coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School, va aborda tematica capacității de concentrare și atenție din perspectiva unui stil de viață mindful și echilibrat.
Alături de Andreea veți descoperi:
În plus, va exista și o mini sesiune de practică, în care veți învăța câteva exerciții de mindfulness.
La final cei doi speakeri vor răspunde la întrebările dumneavoastră.
Mirela crede cu putere că fiecare om are în interiorul său un potențial extraordinar care îl ajută să ducă o viață frumoasă și de calitate, fie că este copil sau adult, lucru pe care l-a descoperit odată cu studiul aprofundat al psihologiei.
Este profesor și psiholog și coordonează Programul de Mindfulness și Dezvoltare personală la Shakespeare School. Pe lângă pasiunea pentru limba engleză, Andreea studiază de peste 10 ani domeniul psihologiei, în care deține o diplomă de licență și una de master și în 2021 a absolvit Programul de Formare în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale al Asociației de Psihofarmacoterapie și Știinte Cognitive.
Este Senior Coach NeuroMindfulness acreditat de NeuroMindfulness Institute și a obținut de la Mindful Schools USA certificatele Mindfulness Fundamentals și Mindfulness Essentials for Educators.
De asemenea, Andreea este autoarea ebook-ului ‘’Aventuri din pădurea fermecată – Povești terapeutice pentru copii’’. Ea înțelege importanța nevoilor socio-emoționale ale copiilor și militează pentru cultivarea unor abilități de viață importante precum antrenarea atenției și gestionarea emoțiilor, precum și pentru integrarea celor mai recente descoperiri din neuroștiința în educație.
Andreea crede cu tărie că performanța academică și succesul în viață sunt strâns legate de dezvoltarea personală și visează ca fiecare școală să ofere cadrul-suport necesar progresului tuturor elevilor săi.