Schimbările sociale şi economice sunt într-o dinamică tot mai prezentă în viaţa familiilor noastre. Până ce ne obişnuim cu o nouă etapă, apare următoarea şi pare că provocările sunt continue.

Copiii şi adolescenţii se află într-o perioadă de dezvoltare, iar unul dintre principalele obiective este găsirea autonomiei şi a identităţii. Soluţia găsită în mod natural de ei este identificarea cu un grup de prieteni – anturajul. La această vârstă, pentru copil prietenii sunt deseori mai presus decât familia şi, cu toate acestea, rolul părinţilor este esenţial în dezvoltare – aceştia trebuie să asigure sprijinul adecvat, printr-o comunicare deschisă şi sinceră şi prin securizare emoţională. 

Tocmai de aceea, Shakespeare School își propune să creeze, cu ajutorul seriei de Conferințe “Copilul tău – Campion la viață”, un dialog activ între experți în educația modernă și psihologia învățării și dumneavoastra, părinții.

Așadar, ne face o deosebită plăcere să vă invităm la cea de-a XVII-a ediție a Conferinței, cu tema “Presiunea anturajului. Cum ne ferim copiii de influențele negative”.

CONFERINȚĂ GRATUITĂ PENTRU PĂRINȚII ȘI COPIII DIN BUCUREȘTI

Vă așteptăm alături de copiii dumneavoastră (7 ani+) la o ediție specială a Conferinței, cu tema „Ghid de supraviețuire pentru Sărbători: cum ne păstrăm sănătatea, silueta și starea de bine”.

Sărbătorile ne aduc împreună la un eveniment LIVE, găzduit de partenerii noștri Bodyshape Transformation Centre (str. Nicolae Caramfil, nr. 71-73, scara B, parter) din București, cu surprize CADOU de Sărbători: o lună de antrenamente GRATUITE și evaluare a compoziției corporale.

Știm că formatul acestui eveniment a fost în ultimii ani online, dar această ediție specială se va desfășura fizic, în București. Speakerii noștri sunt foarte bucuroși că au ocazia să vă întâlnească.

Sărbătorile sunt un moment magic pe care cu toții îl așteptăm cu drag! Începem să ne pregătim cu mult timp înainte și după ce această perioadă a trecut ne simțim mai obosiți, mai stresați și cu câteva kilograme în plus.

Ne dăm seama că pregătirile culinare și cadourile au ajuns să înlocuiască timpul de calitate petrecut în familie și copiii noștri nu mai înțeleg ce este cu adevărat important.

 • Cum putem sărbători fără să facem excese și fără să ne compromitem sănătatea și bunăstarea?
 • Și ce putem face pentru a ne reconecta cu magia momentelor de liniște și apropiere sufletească față de cei dragi? 

În cadrul acestei ediții speciale de Sărbători, Shakespeare School și Bodyshape își propun un dialog activ între experți în educația modernă, psihologie, nutriție și părinți. De data aceasta, vă așteptăm însoțiți de copiii dumneavoastră (7 ani+), pentru o experiență inedită de învățare a celor mai utile sfaturi pentru un stil de viață sănătos.

ÎNTÂLNIREA VA AVEA LOC ONLINE, PE DATA DE 12 OCTOMBRIE, DE LA ORA 18:30, LIVE PE PLATFORMA ZOOM.

PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ!

Speakeri:

Mirela Horumbă – psiholog certificat internațional în metoda Kids Skills și metoda Feuerstein Instrumental Enrichment.

Andreea Păunoiu – coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School

ÎNTÂLNIREA VA AVEA LOC FIZIC - ÎN BUCUREȘTI, la sediul Bodyshape Transformation Centre

ADRESA: str. Nicolae Caramfil, nr. 71-73, scara B, parter
DATA: 28 NOIEMBRIE, ORA 19:00

PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ!

Speakeri:

Flavius Ursachi – specialist în fitness și nutriție și Head Coach Bodyshape Transformation Centre

Mirela Horumbă – psiholog certificat internațional în metoda Kids Skills și metoda Feuerstein Instrumental Enrichment

Andreea Păunoiu – coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School

În cadrul conferinței, vom analiza în detaliu, alături de psihologul Mirela Horumbă și specialistul în mindfulness Andreea Păunoiu, ce reprezintă anturajul și cum îi putem ajuta pe copii și adolescenți să se ferească de influențele negative.

Este adevărat că ne iubim copiii până la stele și înapoi și tot ce facem pentru ei este cu scopul de a le oferi un viitor luminos si o viață fericită. Din păcate, ne axăm poate prea mult pe lucruri materiale și prea puțin pe educarea minții.

Lumea în care trăim nu mai este cea în care am copilărit noi și pericolele care pândesc mințile impresionabile ale copiilor noștri sunt numeroase.

Atât copiii, cât și tinerii au nevoie de noi ca modele echilibrate și mai ales au nevoie de abilități care să îi ajute să navigheze prin toate provocările pe care viața le va scoate în cale.

Una dintre cele mai periculoase amenințări este cea a unui anturaj nepotrivit, mai ales în perioada adolescenței, când fiecare își caută identitatea și simte nevoia să aparțină unui grup.

Primii 25 de părinți care se prezintă la locația evenimentului se vor bucura de evaluări gratuite ale compoziției corporale cu aparatul Tanita.

În plus toți cei prezenți la conferința din 28 Noiembrie, vor primi CADOU acces gratuit și nelimitat în luna Decembrie la antrenamentele de fitness din cadrul Bodyshape Transformation Centre.

Atât copiii, cât și tinerii au nevoie de noi ca modele echilibrate și mai ales au nevoie de abilități care să îi ajute să navigheze prin toate provocările pe care viața le va scoate în cale.

Una dintre cele mai periculoase amenințări este cea a unui anturaj nepotrivit, mai ales în perioada adolescenței, când fiecare își caută identitatea și simte nevoia să aparțină unui grup.

Vom descoperi alături de specialiștii invitați:

Anturajul – ce reprezintă și cum influențează viața copiilor noștri

Care sunt pericolele influenței negative și a modelelor negative asupra psihicului unui copil?

Ce este important să cultivăm în copiii noștri pentru ca ei să devină adulți echilibrați și fericiți?

Care este rolul nostru, al adulților, în această dinamică și cum îi putem susține și feri pe copii de tentația unor decizii care îi pot afecta pentru tot restul vieții?

ÎN CADRUL CONFERINȚEI VOM DISCUTA DESPRE

Transformarea mesei de Crăciun într-o aventură culinară sănătoasă

Sfaturi de nutriție atât pentru părinți, cât și pentru copii

Starea de prezență conștientă pentru a gestiona stresul

Includerea mișcării în rutina dinaintea sărbătorilor

Modelarea comportamentului sănătos pentru copii

Shakespeare School se alătura școlilor din întreaga lume care au decis să apeleze la Mindfulness și la cele mai recente descoperiri din Neuroștiințe în procesul de predare-învățare.

Tocmai de aceea, în cea de-a doua parte a conferinței, Andreea Păunoiu, coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School, va aborda tematica capacității de concentrare și atenție din perspectiva unui stil de viață mindful și echilibrat. 

Alături de Andreea veți descoperi:

 • Cum se manifestă capacitatea de concentrare la copii
 • Care este atitudinea pe care e bine să o avem, noi, adulții, față de activitățile copiilor și cum putem modela răbdarea și toleranța la frustrare
 • Ce exerciții de mindfulness putem face împreună cu copiii pentru a-i ajuta să se dezvolte armonios.

În plus, va exista și o mini sesiune de practică, în care veți învăța câteva exerciții de mindfulness.

La final cei doi speakeri vor răspunde la întrebările dumneavoastră.

La eveniment va fi prezent Flavius Ursachi, Head Coach Bodyshape Transformation Centre și specialist în fitness și nutriție, care va oferi sfaturi practice adaptate nevoilor din societatea actuală și va prezenta exerciții simple și distractive pentru întreaga familie.

Andreea Păunoiu, coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School, va aborda tema din perspectivă socio-emoțională, dar și a profesorului, care are un rol activ în educarea copiilor și tinerilor. Va prezenta și câteva tehnici de relaxare și mindful eating.

Mirela Horumbă, psiholog, va vorbi despre cum putem cultiva o stare de prezență conștientă pentru a gestiona stresul pregătirilor, dar și pentru a petrece momente de calitate cu cei dragi și a ne ajuta să evităm excesele.

La final, cei trei speakeri vor răspunde la întrebările dumneavoastră.

SPEAKERI

MIRELA HORUMBĂ

PSIHOLOG

 • psiholog autonom cu practică privată, acreditat de Colegiul Psihologilor din  România:  www.mirelahorumba.ro;
 • absolventă a programului masteral “Psihodiagnoză, psihoterapie experiențială unificatoare – PEU și dezvoltare personală”, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București
 • autoarea programului înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România „Busola părinților”, bazat pe certificările internaționale în metoda finlandeză Kids Skills, cu elemente din ”Circle of Security” și Feuerstein Instrumental Enrichment
 • autoarea cărții „33 de vitamine emoționale” și coautoare a ghidului practic „Profesor online”
 • membră a WAPP ( World Association for Positive and Transcultural Psychotherapy)
 • formator de formatori, trainer de optimizare personală
 • fondatoarea Clubului de Carte pentru Cadre Didactice
 • fondatoarea programului național „Profesor V.I.P. în România”
 • trainer ateliere de stare de bine pentru parinți și cadre didactice
 

Mirela crede cu putere că fiecare om are în interiorul său un potențial extraordinar care îl ajută să ducă o viață frumoasă și de calitate, fie că este copil sau adult,  lucru pe care l-a descoperit odată cu studiul aprofundat al psihologiei.

ANDREEA PĂUNOIU

PROFESOR & SPECIALIST MINDFULNESS

Este profesor și psiholog și coordonează Programul de Mindfulness și Dezvoltare personală la Shakespeare School. Pe lângă pasiunea pentru limba engleză, Andreea studiază de peste 10 ani domeniul psihologiei, în care deține o diplomă de licență și una de master și în 2021 a absolvit Programul de Formare în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale al Asociației de Psihofarmacoterapie și Știinte Cognitive.

Este Senior Coach NeuroMindfulness acreditat de NeuroMindfulness Institute și a obținut de la Mindful Schools USA certificatele Mindfulness Fundamentals și Mindfulness Essentials for Educators.

De asemenea, Andreea este autoarea ebook-ului ‘’Aventuri din pădurea fermecată – Povești terapeutice pentru copii’’. Ea înțelege importanța nevoilor socio-emoționale ale copiilor și militează pentru cultivarea unor abilități de viață importante precum antrenarea atenției și gestionarea emoțiilor, precum și pentru integrarea celor mai recente descoperiri din neuroștiința în educație.

Andreea crede cu tărie că performanța academică și succesul în viață sunt strâns legate de dezvoltarea personală și visează ca fiecare școală să ofere cadrul-suport necesar progresului tuturor elevilor săi.

SPEAKERI

FLAVIUS URSACHI

SPECIALIST FITNESS ȘI NUTRIȚIE

Flavius este certificat ca Precision Nutrition Coach, școala de nutriție din SUA coordonată de dr. John Berardi.

El este Triplu Campion Național la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness. Are peste 10 ani de experiență ca specialist în transformare corporală.

Ca Fitness Manager la Bodyshape Transformation Centre coordonează programele de transformare corporală. Ajută oamenii să își îmbunătățească sănătatea, să reintre în formă și să își transforme mindsetul într-unul pozitiv.

„Cred că fiecare persoană merită să fie cea mai bună versiune a sa, să își urmeze visurile și pasiunile și să contribuie la bunăstarea semenilor săi. Cred că dezvoltarea personală este un catalizator foarte puternic în atingerea unei stări de gratitudine și fericire. Unul din primii pași pentru o dezvoltare personală de succes și de creștere a încrederii în sine este dobândirea controlului asupra propriului corp, a felului în care ne mișcăm și ne alimentăm. Orice schimbare se face gradual, bucurându-te mai ales de călătorie și apoi de rezultat. Este important să știm că puțin este mai bine decât nimic, iar progresul câștigă întodeauna în fața perfecțiunii.”

MIRELA HORUMBĂ

PSIHOLOG

 • psiholog autonom cu practică privată, acreditat de Colegiul Psihologilor din  România:  www.mirelahorumba.ro;
 • absolventă a programului masteral “Psihodiagnoză, psihoterapie experiențială unificatoare – PEU și dezvoltare personală”, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București
 • autoarea programului înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România „Busola părinților”, bazat pe certificările internaționale în metoda finlandeză Kids Skills, cu elemente din ”Circle of Security” și Feuerstein Instrumental Enrichment
 • autoarea cărții „33 de vitamine emoționale” și coautoare a ghidului practic „Profesor online”
 • membră a WAPP ( World Association for Positive and Transcultural Psychotherapy)
 • formator de formatori, trainer de optimizare personală
 • fondatoarea Clubului de Carte pentru Cadre Didactice
 • fondatoarea programului național „Profesor V.I.P. în România”
 • trainer ateliere de stare de bine pentru parinți și cadre didactice

ANDREEA PĂUNOIU

PROFESOR & SPECIALIST MINDFULNESS

Este profesor și psiholog și coordonează Programul de Mindfulness și Dezvoltare personală la Shakespeare School. Pe lângă pasiunea pentru limba engleză, Andreea studiază de peste 10 ani domeniul psihologiei, în care deține o diplomă de licență și una de master și în 2021 a absolvit Programul de Formare în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale al Asociației de Psihofarmacoterapie și Știinte Cognitive.

Este Senior Coach NeuroMindfulness acreditat de NeuroMindfulness Institute și a obținut de la Mindful Schools USA certificatele Mindfulness Fundamentals și Mindfulness Essentials for Educators.

De asemenea, Andreea este autoarea ebook-ului ‘’Aventuri din pădurea fermecată – Povești terapeutice pentru copii’’. Ea înțelege importanța nevoilor socio-emoționale ale copiilor și militează pentru cultivarea unor abilități de viață importante precum antrenarea atenției și gestionarea emoțiilor, precum și pentru integrarea celor mai recente descoperiri din neuroștiința în educație.

Andreea crede cu tărie că performanța academică și succesul în viață sunt strâns legate de dezvoltarea personală și visează ca fiecare școală să ofere cadrul-suport necesar progresului tuturor elevilor săi.

PROGRAM

PROGRAM

ACTIVITATE

18:30 - 18:40
Introducere
18:40 - 19:10
Prezentare Mirela Horumbă
19:10 - 19:40
Prezentare Andreea Păunoiu
19:40 - 20:00
Sesiune Q&A

PROGRAM

PROGRAM

ACTIVITATE

18:45 - 19:15
Primirea invitaților și evaluări gratuite ale compoziției corporale
19:15 - 19:55
Prezentare Flavius Ursachi
19:55 - 20:10
Prezentare Andreea Păunoiu
20:10 - 20:30
Prezentare Mirela Horumbă
Sesiune Q&A

faq

CUI SE ADRESEAZĂ?

 • Părinților implicați care vor să fie la curent cu cele mai recente abordări din domeniul parentingului
 • Copiilor care vor să învețe lucruri noi alături de părinți și să participe la activitățile special pregătite pentru ei
 • Mamelor și taților care vor să integreze activități de concentrare și mindfulness acasă

De ce sĂ participi?

 • Descoperi tehnici interactive de parenting care pot fi utilizate și acasă
 • Înveți totul despre beneficiile unei educații bazate pe experiențe pozitive
 • Faci cunoștință cu experți care explică avantajele unei educații bazate pe empatie și respect

Vei fi În mĂsurĂ sĂ...

 • Înveți cum poți avea o comunicare armonioasă și asertivă cu proprii copii
 • Afli care sunt resursele necesare pentru a face față cu calm chiar și în cele mai dificile momente
 • Descoperi ce este mindfulness-ul și cum te poate ajuta să gestionezi mai bine stresul

CUM TE ÎNSCRII?

 • Participarea la eveniment este GRATUITĂ
 • Înscrierea se face pe baza formularului din josul paginii.
 • Termenul limită pentru înscriere este Luni, 27 Noiembrie, ora 12:00

faq

CUI SE ADRESEAZĂ?

 • Părinților implicați care vor să fie prezenți fizic la o discuție despre cele mai recente abordări din domeniile parenting, fitness și nutriție
 • Copiilor (7 ani+) care vor să învețe lucruri noi alături de părinți și să participe la activitățile special pregătite pentru ei
 • Mamelor și taților care vor să integreze activități de concentrare și mindfulness acasă

De ce sĂ participi?

 • Descoperi cum să eviți excesele fără a renunța la delicii, prin rețete și idei de mâncăruri gustoase și echilibrate
 • Înveți totul despre cum să gestionezi preferințele alimentare ale copiilor, în special pofta excesivă de dulce
 • Faci cunoștință cu experți care explică beneficiile activității fizice în perioada sărbătorilor

Vei fi În mĂsurĂ sĂ...

 • Înveți cum să te bucuri de momente de calitate în familie, evitând agitația inutilă
 • Afli care sunt resursele necesare pentru a face față cu calm chiar și în cele mai dificile momente
 • Descoperi ce este mindfulness-ul și cum te poate ajuta să gestionezi mai bine stresul

CUM TE ÎNSCRII?

 • Participarea la eveniment este GRATUITĂ
 • Înscrierea se face pe baza formularului din josul paginii.
 • Termenul limită pentru înscriere este Marți, 28 Noiembrie, ora 17:00

Înscrie-te completÂnd formularul de mai jos

Inscrierile s-au incheiat. Va asteptam, cu drag, la editiile urmatoare ale evenimentelor Shakespeare School. Va multumim!