Conferinta editiaXX 2024 2 square 1200x1200

CONFERINȚĂ ONLINE & GRATUITĂ PENTRU PĂRINȚI

Într-o lume plină de provocări și oportunități, abilitatea de a gestiona emoțiile și de a face față stresului este esențială pentru succesul personal și profesional. Fie că vorbim de copii și adolescenți care întâlnesc emoțiile primului examen, sau de părinți care se confruntă cu emoții puternice, în viața de zi cu zi sau în momente mai speciale, este crucial să avem la îndemână instrumentele și strategiile potrivite pentru a ne adapta și a depăși aceste momente.

În acest context, ne face o deosebită plăcere să vă invităm la o experiență de învățare și dezvoltare personală deosebită, în cadrul celei de-a XX-a ediții a Conferinței, cu tema „De la stres la succes: abordări eficiente pentru gestionarea emoțiilor”. Shakespeare School își propune să creeze, cu ajutorul seriei de Conferințe „Copilul tău – Campion la viață”, un dialog activ între experți în educația modernă și psihologia învățării și dumneavoastră, părinții.

Acest eveniment online este special conceput pentru a vă oferi perspectivele necesare pentru a trece cu încredere prin situațiile stresante și pentru a transforma emoțiile dintr-un obstacol într-o sursă de inspirație și motivație. O gestionare sănătoasă a emoțiilor nu numai că ne ajută să navigăm mai eficient prin diverse situații, dar ne și întărește reziliența și ne oferă un fundament solid pentru a ne construi succesul și fericirea pe termen lung.

Vă așteptăm alături de copiii dumneavoastră (7 ani+) la o ediție specială a Conferinței, cu tema „Ghid de supraviețuire pentru Sărbători: cum ne păstrăm sănătatea, silueta și starea de bine”.

Sărbătorile ne aduc împreună la un eveniment LIVE, găzduit de partenerii noștri Bodyshape Transformation Centre (str. Nicolae Caramfil, nr. 71-73, scara B, parter) din București, cu surprize CADOU de Sărbători: o lună de antrenamente GRATUITE și evaluare a compoziției corporale.

Știm că formatul acestui eveniment a fost în ultimii ani online, dar această ediție specială se va desfășura fizic, în București. Speakerii noștri sunt foarte bucuroși că au ocazia să vă întâlnească.

Sărbătorile sunt un moment magic pe care cu toții îl așteptăm cu drag! Începem să ne pregătim cu mult timp înainte și după ce această perioadă a trecut ne simțim mai obosiți, mai stresați și cu câteva kilograme în plus.

Ne dăm seama că pregătirile culinare și cadourile au ajuns să înlocuiască timpul de calitate petrecut în familie și copiii noștri nu mai înțeleg ce este cu adevărat important.

 • Cum putem sărbători fără să facem excese și fără să ne compromitem sănătatea și bunăstarea?
 • Și ce putem face pentru a ne reconecta cu magia momentelor de liniște și apropiere sufletească față de cei dragi? 

În cadrul acestei ediții speciale de Sărbători, Shakespeare School și Bodyshape își propun un dialog activ între experți în educația modernă, psihologie, nutriție și părinți. De data aceasta, vă așteptăm însoțiți de copiii dumneavoastră (7 ani+), pentru o experiență inedită de învățare a celor mai utile sfaturi pentru un stil de viață sănătos.

ÎNTÂLNIREA VA AVEA LOC ONLINE, PE DATA DE 11 APRILIE, DE LA ORA 18:30, LIVE PE PLATFORMA ZOOM.

PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ!

Speakeri:

Mirela Horumbă – psiholog certificat internațional în metoda Kids Skills și metoda Feuerstein Instrumental Enrichment.

Andreea Păunoiu – coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School

ÎNTÂLNIREA VA AVEA LOC FIZIC - ÎN BUCUREȘTI, la sediul Bodyshape Transformation Centre

ADRESA: str. Nicolae Caramfil, nr. 71-73, scara B, parter
DATA: 28 NOIEMBRIE, ORA 19:00

PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ!

Speakeri:

Flavius Ursachi – specialist în fitness și nutriție și Head Coach Bodyshape Transformation Centre

Mirela Horumbă – psiholog certificat internațional în metoda Kids Skills și metoda Feuerstein Instrumental Enrichment

Andreea Păunoiu – coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School

În cadrul acestei conferințe, ne vom concentra pe dezvoltarea emoțională a copiilor, dar și a noastră, ca părinți. Vom explora împreună modalități practice de identificare a emoțiilor și vom dezvolta strategii eficiente către o gestionare sănătoasă a acestora. 

Vom analiza în detaliu, alături de psihologul Mirela Horumbă și specialistul în mindfulness Andreea Păunoiu, care sunt instrumentele necesare pentru a face față provocărilor vieții și pentru a atinge potențialul maxim într-un mod echilibrat și constructiv.

Primii 25 de părinți care se prezintă la locația evenimentului se vor bucura de evaluări gratuite ale compoziției corporale cu aparatul Tanita.

În plus toți cei prezenți la conferința din 28 Noiembrie, vor primi CADOU acces gratuit și nelimitat în luna Decembrie la antrenamentele de fitness din cadrul Bodyshape Transformation Centre.

Atât copiii, cât și tinerii au nevoie de noi ca modele echilibrate și mai ales au nevoie de abilități care să îi ajute să navigheze prin toate provocările pe care viața le va scoate în cale.

Una dintre cele mai periculoase amenințări este cea a unui anturaj nepotrivit, mai ales în perioada adolescenței, când fiecare își caută identitatea și simte nevoia să aparțină unui grup.

În fiecare zi suntem străbătuţi de emoții pentru că ele fac parte integrantă din viața noastră interioară. Ne gândim la ele ca la emoții pozitive sau emoții negative şi ne dorim să simțim cât mai mult din prima categorie și să fugim de cele din urmă.

În cadrul Conferinţei vom descoperi împreună, cu surprindere, că toate emoţiile au o funcție și toate ne sunt foarte utile.

Neuroștiințele ne arată în mod clar cum educarea conectării conştiente la propriile noastre emoții este o cale extraordinară pentru a atinge starea de bine.

Vom descoperi alături de specialiștii invitați:

Tehnici și intrumente practice de gestionare a stresului pentru părinți și copii

Cum să comunicăm eficient în situații tensionate sau emoționale

Cum ajutăm copiii să facă față provocărilor emoționale specifice fiecărei vârste.

Cum să sprijinim dezvoltarea emoțională sănătoasă a copiilor și adolescenților.

ÎN CADRUL CONFERINȚEI VOM DISCUTA DESPRE

Transformarea mesei de Crăciun într-o aventură culinară sănătoasă

Sfaturi de nutriție atât pentru părinți, cât și pentru copii

Starea de prezență conștientă pentru a gestiona stresul

Includerea mișcării în rutina dinaintea sărbătorilor

Modelarea comportamentului sănătos pentru copii

Shakespeare School se alătura școlilor din întreaga lume care au decis să apeleze la Mindfulness și la cele mai recente descoperiri din Neuroștiințe în procesul de predare-învățare.

Tocmai de aceea, în cea de-a doua parte a conferinței, Andreea Păunoiu, coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School, va aborda tematica gestionării stresului și a reglării emoționale atât pentru adulți, cât și pentru copii și adolescenți.

În plus, va exista și o mini sesiune de practică, în care veți învăța câteva exerciții de mindfulness.

La final cei doi speakeri vor răspunde la întrebările dumneavoastră.

La eveniment va fi prezent Flavius Ursachi, Head Coach Bodyshape Transformation Centre și specialist în fitness și nutriție, care va oferi sfaturi practice adaptate nevoilor din societatea actuală și va prezenta exerciții simple și distractive pentru întreaga familie.

Andreea Păunoiu, coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School, va aborda tema din perspectivă socio-emoțională, dar și a profesorului, care are un rol activ în educarea copiilor și tinerilor. Va prezenta și câteva tehnici de relaxare și mindful eating.

Mirela Horumbă, psiholog, va vorbi despre cum putem cultiva o stare de prezență conștientă pentru a gestiona stresul pregătirilor, dar și pentru a petrece momente de calitate cu cei dragi și a ne ajuta să evităm excesele.

La final, cei trei speakeri vor răspunde la întrebările dumneavoastră.

SPEAKERI

Mirela Horumba

MIRELA HORUMBĂ

PSIHOLOG ACREDITAT CPR

 • psiholog autonom cu practică privată, acreditat de Colegiul Psihologilor din  România:  www.mirelahorumba.ro;
 • absolventă a programului masteral “Psihodiagnoză, psihoterapie experiențială unificatoare – PEU și dezvoltare personală”, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București
 • fondatoarea Centrului de antrenament cognitiv și dezvoltare a rezilienței MIRIAM
 • membră a WAPP (World Association for Positive and Transcultural Psychotherapy)
 • autoarea programului înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România „Busola părinților”, bazat pe certificările internaționale în metoda finlandeză Kids Skills, cu elemente din ”Circle of Security” și Feuerstein Instrumental Enrichment
 • autoarea cărții „33 de vitamine emoționale” și coautoare a ghidului practic „Profesor online”
 • formator de formatori, trainer de optimizare personală
 • fondatoarea Clubului de Carte pentru Cadre Didactice
 • fondatoarea programului național „Profesor V.I.P. în România”
 

Mirela crede cu putere că fiecare om are în interiorul său un potențial extraordinar care îl ajută să ducă o viață frumoasă și de calitate, fie că este copil sau adult,  lucru pe care l-a descoperit odată cu studiul aprofundat al psihologiei.

Conferinta campioni andreea Paunoiu

ANDREEA PĂUNOIU

PROFESOR & SPECIALIST MINDFULNESS

Este profesor și psiholog și coordonează Programul de Mindfulness și Dezvoltare personală la Shakespeare School. Pe lângă pasiunea pentru limba engleză, Andreea studiază de peste 10 ani domeniul psihologiei, în care deține o diplomă de licență și una de master și în 2021 a absolvit Programul de Formare în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale al Asociației de Psihofarmacoterapie și Știinte Cognitive.

Este Senior Coach NeuroMindfulness acreditat de NeuroMindfulness Institute și a obținut de la Mindful Schools USA certificatele Mindfulness Fundamentals și Mindfulness Essentials for Educators.

De asemenea, Andreea este autoarea ebook-ului ‘’Aventuri din pădurea fermecată – Povești terapeutice pentru copii’’. Ea înțelege importanța nevoilor socio-emoționale ale copiilor și militează pentru cultivarea unor abilități de viață importante precum antrenarea atenției și gestionarea emoțiilor, precum și pentru integrarea celor mai recente descoperiri din neuroștiința în educație.

Andreea crede cu tărie că performanța academică și succesul în viață sunt strâns legate de dezvoltarea personală și visează ca fiecare școală să ofere cadrul-suport necesar progresului tuturor elevilor săi.

SPEAKERI

flavius

FLAVIUS URSACHI

SPECIALIST FITNESS ȘI NUTRIȚIE

Flavius este certificat ca Precision Nutrition Coach, școala de nutriție din SUA coordonată de dr. John Berardi.

El este Triplu Campion Național la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness. Are peste 10 ani de experiență ca specialist în transformare corporală.

Ca Fitness Manager la Bodyshape Transformation Centre coordonează programele de transformare corporală. Ajută oamenii să își îmbunătățească sănătatea, să reintre în formă și să își transforme mindsetul într-unul pozitiv.

„Cred că fiecare persoană merită să fie cea mai bună versiune a sa, să își urmeze visurile și pasiunile și să contribuie la bunăstarea semenilor săi. Cred că dezvoltarea personală este un catalizator foarte puternic în atingerea unei stări de gratitudine și fericire. Unul din primii pași pentru o dezvoltare personală de succes și de creștere a încrederii în sine este dobândirea controlului asupra propriului corp, a felului în care ne mișcăm și ne alimentăm. Orice schimbare se face gradual, bucurându-te mai ales de călătorie și apoi de rezultat. Este important să știm că puțin este mai bine decât nimic, iar progresul câștigă întodeauna în fața perfecțiunii.”

foto Mirela Horumba 2023

MIRELA HORUMBĂ

PSIHOLOG

 • psiholog autonom cu practică privată, acreditat de Colegiul Psihologilor din  România:  www.mirelahorumba.ro;
 • absolventă a programului masteral “Psihodiagnoză, psihoterapie experiențială unificatoare – PEU și dezvoltare personală”, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București
 • autoarea programului înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România „Busola părinților”, bazat pe certificările internaționale în metoda finlandeză Kids Skills, cu elemente din ”Circle of Security” și Feuerstein Instrumental Enrichment
 • autoarea cărții „33 de vitamine emoționale” și coautoare a ghidului practic „Profesor online”
 • membră a WAPP ( World Association for Positive and Transcultural Psychotherapy)
 • formator de formatori, trainer de optimizare personală
 • fondatoarea Clubului de Carte pentru Cadre Didactice
 • fondatoarea programului național „Profesor V.I.P. în România”
 • trainer ateliere de stare de bine pentru parinți și cadre didactice
Conferinta campioni andreea Paunoiu

ANDREEA PĂUNOIU

PROFESOR & SPECIALIST MINDFULNESS

Este profesor și psiholog și coordonează Programul de Mindfulness și Dezvoltare personală la Shakespeare School. Pe lângă pasiunea pentru limba engleză, Andreea studiază de peste 10 ani domeniul psihologiei, în care deține o diplomă de licență și una de master și în 2021 a absolvit Programul de Formare în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale al Asociației de Psihofarmacoterapie și Știinte Cognitive.

Este Senior Coach NeuroMindfulness acreditat de NeuroMindfulness Institute și a obținut de la Mindful Schools USA certificatele Mindfulness Fundamentals și Mindfulness Essentials for Educators.

De asemenea, Andreea este autoarea ebook-ului ‘’Aventuri din pădurea fermecată – Povești terapeutice pentru copii’’. Ea înțelege importanța nevoilor socio-emoționale ale copiilor și militează pentru cultivarea unor abilități de viață importante precum antrenarea atenției și gestionarea emoțiilor, precum și pentru integrarea celor mai recente descoperiri din neuroștiința în educație.

Andreea crede cu tărie că performanța academică și succesul în viață sunt strâns legate de dezvoltarea personală și visează ca fiecare școală să ofere cadrul-suport necesar progresului tuturor elevilor săi.

PROGRAM

PROGRAM

ACTIVITATE

18:30 - 18:40
Introducere
18:40 - 19:10
Prezentare Mirela Horumbă
19:10 - 19:40
Prezentare Andreea Păunoiu
19:40 - 20:00
Sesiune Q&A

PROGRAM

PROGRAM

ACTIVITATE

18:45 - 19:15
Primirea invitaților și evaluări gratuite ale compoziției corporale
19:15 - 19:55
Prezentare Flavius Ursachi
19:55 - 20:10
Prezentare Andreea Păunoiu
20:10 - 20:30
Prezentare Mirela Horumbă
Sesiune Q&A

faq

CUI SE ADRESEAZĂ?

 • Părinților implicați care vor să fie la curent cu cele mai recente abordări din domeniul educației
 • Tinerilor părinți care vor să își dezvolte cunoștințele de parenting
 • Mamelor și taților care vor să integreze activități de concentrare și mindfulness acasă

De ce sĂ participi?

 • Descoperi tehnici interactive de parenting care pot fi utilizate și acasă
 • Înveți totul despre beneficiile unei educații bazate pe experiențe pozitive
 • Faci cunoștință cu experți care explică avantajele unei educații bazate pe empatie și respect

Vei fi În mĂsurĂ sĂ...

 • Înveți cum poți avea o comunicare armonioasă și asertivă cu proprii copii
 • Afli care sunt resursele necesare ca să îți ghidezi copilul către excelență
 • Descoperi ce este mindfulness-ul și cum te poate ajuta să gestionezi mai bine emoțiile

CUM TE ÎNSCRII?

 • Participarea la eveniment este GRATUITĂ
 • Înscrierea se face pe baza formularului din josul paginii.
 • Termenul limită pentru înscriere este Joi, 11 Aprilie, ora 12:00

faq

CUI SE ADRESEAZĂ?

 • Părinților implicați care vor să fie prezenți fizic la o discuție despre cele mai recente abordări din domeniile parenting, fitness și nutriție
 • Copiilor (7 ani+) care vor să învețe lucruri noi alături de părinți și să participe la activitățile special pregătite pentru ei
 • Mamelor și taților care vor să integreze activități de concentrare și mindfulness acasă

De ce sĂ participi?

 • Descoperi cum să eviți excesele fără a renunța la delicii, prin rețete și idei de mâncăruri gustoase și echilibrate
 • Înveți totul despre cum să gestionezi preferințele alimentare ale copiilor, în special pofta excesivă de dulce
 • Faci cunoștință cu experți care explică beneficiile activității fizice în perioada sărbătorilor

Vei fi În mĂsurĂ sĂ...

 • Înveți cum să te bucuri de momente de calitate în familie, evitând agitația inutilă
 • Afli care sunt resursele necesare pentru a face față cu calm chiar și în cele mai dificile momente
 • Descoperi ce este mindfulness-ul și cum te poate ajuta să gestionezi mai bine stresul

CUM TE ÎNSCRII?

 • Participarea la eveniment este GRATUITĂ
 • Înscrierea se face pe baza formularului din josul paginii.
 • Termenul limită pentru înscriere este Marți, 28 Noiembrie, ora 17:00

Înscrie-te completÂnd formularul de mai jos

Inscrierile s-au incheiat. Va asteptam, cu drag, la editiile urmatoare ale evenimentelor Shakespeare School. Va multumim!