Blog

Greetings, mates! Cambridge calling.

Povestea noastră a început într-o dimineaţă călduroasă care ne-a prins pe noi, the 26 for Cambridge, la intrarea în aeroportul “Henri Coandă” şi care a continuat cu o burniţă tipic britanică odată cu ajungerea pe Heathrow Airport în Londra. The good old damp British weather…

IMAG00451

Sub aceleaşi auspicii vă scriu astăzi, dintr-un micuţ local pe marginea râului Cam, pentru a vă istorisi câte ceva despre prima săptămână petrecută pe meleaguri mai puţin mioritice. Înainte însă, mult mai este!

Gazda noastră este Ridley Hall, un campus studenţesc autentic, construit din cărămidă, cu aspect de fortăreaţă odată ce îşi încuie uşile la orele 00.00 trecute fix, când se dă oficial stingerea. Camerele adăpostesc unul sau doi cursanţi, care au fost aranjaţi astfel încât adolescenţi de diferite naţionalităţi să intre în contact, sa facă schimb de păreri, să-şi exerseze limba engleză şi să-şi facă noi prieteni.

Am trecut şi prin focurile testelor iniţiale, în urma cărora participanţii la Cambridge Summer School au fost repartizaţi în grupe în funcţie de nivelul de limba engleză cu care au venit la Ridley Hall.

Au început apoi cursurile, iar în fiecare dimineaţă, până la orele 12.30, murmurul şi agitaţia se sting, iar toţi cursanţii merg la cursuri. Dar, imediat apoi, colegiul revine la viaţă. În jurul orelor 14.00 cei din staff-ul Studio Cambridge ies pe pajiştea din mijlocul campusului cu pancarte ce conţin numele activităţilor de după-amiază, pentru ca fiecare să poată alege între desen în cărbune, crearea de brăţări handmade, pictarea de tricouri, excursii în jurul oraşului, de-a lungul râului, către colegiile care compun oraşul universitar Cambridge, vizionarea unui film, navigarea pe Internet, ieşirea la cafenele pentru a degusta diferitele specialităţi şi arome ale ceaiului negru britanic însoţite de cornuri şi dulciuri specifice. Dar, probabil cea mai de succes activitate, la care a participat grupul român aproape în totalitate vineri după prânz a fost punting-ul de-a lungul râului care traversează liniştitul Cambridge.

Activităţile de seară nu s-au lăsat nici ele mai prejos. Grupul nostru a încins atmosfera la seara disco, a câştigat Pub Quiz-ul cu întrebări de cultură generală, fetele ne-au (în)cântat la seara karaoke, iar băieţii au reuşit să învingă echipa staff-ului cu scorul de 7-3. Într-adevăr, suntem o echipă plină de viaţă şi entuziasm!

Şi, în sfârşit, a venit weekendul! Weekendul a adus cu el Londra. “Uhu!” ca să citez reacţia participanţilor când ghidul nostru, Benny, ne-a prezentat clădirea de la adresa London, no. 1, apoi costisitoarea Park Lane, Hyde Park, Downing Street şi, ladies and gentlemen… Oxford Street! Londra a fost cu adevărat tot ceea ce ne aşteptam să fie: Buckingham Palace, Big Ben, The Houses of Parliament, Tamisa, St. James’ Park, Covent Garden şi uriaşul British Museum. Am avut parte de întreaga experienţă londoneză, am văzut autobuzele double-decker grăbindu-se pe străzi, am văzut viaţa de sfârşit de săptămână a unei reale metropole, unde literalmente nu ai loc să arunci un ac pe stradă fără să aterizeze în sacoşa de cumpărături a cuiva, am avut soare, am avut şi ploaie. Ce să mai? Sâmbăta nu a fost suficient! Aşadar, ne-am întors şi duminică. Iar pentru dumincă am păstrat vizita la muzeul figurilor de ceară, Madame Tussauds, cursa către vârf în roata enormă care veghează asupra Londrei, London Eye şi, desigur, shopping pe Oxford Street de-a lungul căreia există în jur de 3 magazine ale fiecărui brand de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii din lume.

Cam astfel s-a desfăşurat săptămâna noastră. Vom reveni cu veşti imediat după aterizarea înapoi în Bucureşti. Până atunci, urmăriţi-ne pe pagina de Facebook Shakespeare School, pentru a vedea fotografiile uploadate până acum…şi de acum încolo. Cheers!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole