Intrucat siguranta participantilor este mereu prioritara, am gasit o solutie eficienta pentru ca parintii care si-au exprimat interesul pentru acest eveniment sa aiba posibilitatea de a participa gratuit la acesta, din confortul propriei case.
Peste 250 de parinti au urmarit integral conferinta online, iar evenimentul s-a bucurat in total de un cumul de peste 7600 de vizualizari in timpul transmisiei live.
Cu atat mai mult in perioade de criza, concentrarea exclusiva pe livrarea mecanica de informatii si ignorarea realitatii socio-emotionale a procesului educativ trebuie inlocuita cu o noua viziune in care bunastarea copiilor sa fie principala prioritate.
Shakespeare school sustine Invatarea socio-emotionala (Social and Emotional Learning -SEL), un cadru educational in ton cu tendintele si provocarile educatiei din secolul XXI. Scoala are rolul si datoria de a-i pregati pe copii sa devina adulti intelepti, responsabili si empatici. Pentru aceasta, ei trebuie sa simta ca fac parte dintr-o comunitate primitoare, in care fiecare membru conteaza si este sustinut.
Shakespeare school – Editia a III-a a Conferintei “Copilul tau, campion la viata”
“Ma bucur ca am reusit sa fim impreuna online de aceasta data. Intrucat traim vremuri incerte, ne-am adaptat situatiei si ne-am mutat online, pentru cea de-a treia editie a Conferintei – Copilul tau, campion la viata. Este foarte important ca si in aceasta perioada sa acordam atentie abilitatilor esentiale ce asigura succesul copiilor nostri. Este momentul perfect pentru a-i invata pe copii sa se descurce, sa se adapteze chiar si in cazul unor situatii stresante. Astfel, ei vor putea face fata tuturor provocarilor si isi vor gasi calea prin labirintul uneori complicat al vietii”, a declarat Adriana Alionte, fondator Shakespeare School.
“M-am bucurat sa fiu alaturi de voi online cu aceasta ocazie. Povestea mintii, a comportamentului si a educatiei este una dintre cele mai fascinante. Scopul educatiei nu este sa avem copii buni, ci adulti independenti. Un adult independent are nevoie de anumite abilitati pe care noi, educatorii si voi, parintii, ii putem ajuta pe copii sa le castige pe parcurs”, a declarat Nansi Lungu, psiholog si lector universitar in cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Bucuresti.
“Foarte util si interesant, mai ales ca am putut urmari intregul eveniment in familie, cu copiii”, a fost concluzia participantilor online la conferinta dedicata cultivarii abilitatilor socio-emotionale a copiilor, pentru ca acestia sa obtina succesul in viata.
Parintii care au participat online la eveniment au descoperit informatii valoroase despre invatarea socio-emotionala, despre inteligenta emotionala si cea sociala si despre importanta cultivarii acestora la clasa si acasa.
Scolile trebuie sa devina institutii socio-emotionale adaptate nevoilor elevilor din secolul XXi, care sunt, la randul lor fiinte socio-emotionale. Acum, mai mult ca oricand, este o perioada in care trebuie sa ii educam pe copii prin propriul exemplu, prin prisma alegerilor pe care le facem si care fac diferenta.
Implicarea in interactiuni pline de profesionalism si empatie pentru nevoile noastre individuale le arata copiilor calea spre luarea unor decizii corecte, ce le vor asigura succesul in viata.
Impreuna, dezvoltam campioni la viata!