Blog

Invatarea unei limbi straine ii ajuta pe copii sa se pregateasca pentru viata

lucru-in-echipa-copii

Stiai ca cei mici au un sistem de gandire mai simplu decat cel al adultilor? Copiii folosesc mai putine cuvinte si structuri mai simple ale frazelor in comunicare. In plus, gandirea lor nu este una la fel de abstracta ca cea a adultilor.

Prin urmare, copiii care invata limba engleza, la o varsta frageda, nu sunt coplesiti de sarcina de a-si comunica gandurile si sentimentele abstracte intr-o limba straina. Acestia au o abilitate innascuta de a se exprima in limba engleza la fel de usor ca in limbajul matern.

Astfel, din placere, cu entuziasm si deschidere pentru invatarea unei limbi straine, copiii se pregatesc, in realitate, pentru viata. Citeste in continuare pentru a descoperi 3 modalitati in care cunoasterea limbii engleze ii ajuta pe copii sa devina cetateni globali.

Invatarea unei limbi straine ii ajuta pe copii sa gaseasca solutii

Copiii care invata o limba straina beneficiaza de un antrenament mental constant. Pentru a comunica, ei trebuie sa sorteze informatii noi, din mai multe sisteme lingvistice.

Acest lucru reprezinta un castig pentru cei mici intrucat invata, in acelasi timp, sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta.

Astfel, copiii care invata o a doua limba, la o varsta frageda, se dezvolta pentru a deveni experti in identificarea solutiilor necesare in viata de adult.

invatarea unei limbi straine

Prin urmare, invatarea limbii engleze la o varsta frageda ii pregateste pe copii pentru a reusi in viata!

Cunoasterea unei limbi straine stimuleaza gandirea creativa

Cele mai recente studii ale expertilor in educatie au dezvaluit faptul ca invatarea unei limbi straine la o varsta frageda stimuleaza gandirea creativa a copiilor.

Unul dintre cele mai apreciate teste de creativitate este TTCT – The Torrance Tests of Creative Thinking. Elaborat de Ellis Paul Torrance, in anul 1962, acest sistem de testare evalueaza gandirea divergenta, cea aflata in afara normei, care permite dezvoltarea creativitatii.

In cadrul studiilor efectuate, copiii bilingvi au obtinut cele mai mari scoruri la sustinerea acestui test de creativitate. Cum poate fi explicata aceasta abilitate importanta? Prin simplul fapt ca cei mici descopera lumea prin lentile diferite, atunci cand invata o a doua limba.

Fiecare nou limbaj vine la pachet cu obstacole in ceea ce priveste intelegerea si transmiterea mesajelor in comunicare. Pe masura ce copiii descopera noi modalitati prin care sa depaseasca aceste bariere in comunicare, acestia se implica intr-un proces de gandire divergenta.

cunoastere limba straina

Prin urmare, procesul de invatare a unei limbi straine stimuleaza creativitatea copiilor!

Invatarea limbii engleze deschide calea catre oportunitati profesionale

“Cu cat un copil a vazut si a inteles mai mult, cu atat vrea el sa vada si sa inteleaga mai mult.” (Jean Piaget)

In epoca moderna a globalizarii, printre principalele cerinte ale oricarui post, se afla cunoasterea uneia sau a mai multor limbi straine. Companiile au nevoie de oameni care sa le poata reprezenta la nivel global, pentru a le spori valoarea.

Cei mici pot invata o limba straina mai rapid si fara a simti ca aceasta activitate este o corvoada pentru ei. Din placere, in joaca si cu zambetul pe buze, copiii deschid astfel usi catre viitorul lor profesional.

In plus, cunosterea limbii engleze la nivel avansat le va permite viitorilor adulti sa calatoreasca si sa profeseze oriunde in lume. Acestia vor descoperi multiple culturi, vor dobandi toleranta si apreciere pentru diversitatea culturala.

invatarea-limbii-engleza

Pe scurt, copiii se pregatesc de la o varsta frageda sa devina cetateni globali!

Vrei sa ii inspiri copilului tau pasiunea pentru diversitate culturala? Vrei ca el sa descopere calea catre cele mai bune oportunitati profesionale in viata de adult?

Ajuta-l sa beneficieze de avantajele invatarii unei limbi straine, in primii ani de viata:

  • Copiii care invata o limba straina dezvolta abilitatile necesare pentru a gasi solutii la problemele cu care se confrunta.
  • Invatarea unei limbi straine il va ajuta pe copil sa isi dezvolte gandirea creativa.
  • Copilul tau va gasi calea catre noi oportunitati profesionale, in epoca moderna a globalizarii.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole