12 Martie 2020
18:30 - 21:00

In ultima decada, nevoia unei schimbari in sistemul de educatie traditional a devenit din ce in ce mai evidenta. Concentrarea exclusiva pe livrarea mecanica de informatii si ignorarea realitatii socio- emotionale a procesului educativ trebuie inlocuita cu o noua viziune in care bunastarea copiilor sa fie principala prioritate. 

Shakespeare School a fost infiintata avand invatarea socio-emotionala (SEL) ca principala paradigma educationala, pentru a-i ajuta pe copii sa invete limba engleza intr-un mod placut si sa isi dezvolte abilitati de viata importante precum gandirea creativa si critica, comunicarea eficienta, abilitatile de relationare interpersonala, luarea deciziilor corecte, gestionarea emotiilor si a stresului.

Avem convingerea ca aceste abilitati contribuie semnificativ la obtinerea succesului in viata si ca fiecare copil are dreptul la educatie de calitate. 

In prima parte a conferintei, vom analiza in detaliu instantele fiintei umane care trebuie sa fie luate in considerare in cadrul scolii si vom afla informatii despre:

 • Invatarea socio-emotionala;
 • Inteligenta emotionala si importanta cultivarii ei;
 • Inteligenta sociala si importanta cultivarii ei.

In partea a doua a conferintei, vom vedea cum aplica Shakespeare School strategii de invatare socio-emotionala si vom discuta despre:

 • Cei cinci piloni ai SEL si importanta lor;
 • Exemple de activitati pe care le lucram la clasa pentru dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale;
 • Exemple de activitati care pot fi lucrate acasa pentru dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale ale copiilor.

Programul conferintei

ORAR
ACTIVITATI
18:00 - 18:30
Inregistrarea participantilor
18:30 - 18:45
Adriana Alionte, fondator Shakespeare School
18:45 - 19:45
Nansi Lungu - Lector la Universitatea Titu Maiorescu si instructor cu o pregatire interdisciplinara vasta
19:45 - 20:45
Andreea Paunoiu - Profesor de limba engleza si Expert in educatie
20:45 - 21:00
Sesiune Q&A

Cui i se adreseaza

 • Parintilor implicati care vor sa fie la curent cu cele mai recente abordari din domeniul educatiei;
 • Tinerilor parinti care vor sa isi dezvolte cunostintele de parenting;
 • Educatorilor pasionati care vor sa integreze invatarea socio-emotionala (SEL) ca principala paradigma educationala in activitatile de predare, pentru a-i ajuta pe copii sa invete limba engleza intr-un mod placut si sa isi dezvolte abilitati de viata importante.

Speakeri

ADRIANA ALIONTE este profesor de limba engleza si fondator Shakespeare School. A urmat cursuri de perfectionare in Marea Britanie la University of Edinburgh, Scotia. A participat la numeroase traininguri de specialitate, conferinte nationale si internationale pe teme de educatie.

ANDREEA PAUNOIU este profesor, coordonator de curs si coordonator programe de dezvoltare personala la Shakespeare School. Avand pregatire si in domeniul psihologiei, in care detine o diploma de licenta si una de master, Andreea intelege importanta integrarii activitatilor de Mindfulness si a celor mai recente descoperiri in neurostiinta in educatie.

NANSI LUNGU, coordonator al Departamentului de Psihologie al Consumatorului in cadrul companiei Bitdefender, lector la Universitatea Titu Maiorescu, fondatorul echipei de analiza comportamentala si trainer cu o pregatire interdisciplinara vasta (stiinta cognitiva, logica si filozofie). Pregatirea sa stiintifica acopera psihologia aplicata, psihologia evolutiva si teoria rationalitatii limitate.

La sfarsitul acestei conferinte, vei fi in masura sa:

 • Intelegi si sa aplici cei cinci piloni ai invatarii socio-emotionale pentru a-i ajuta pe copii sa exerseze limba engleza intr-un mod placut acasa.
 • Cunosti semnificatia inteligentei emotionale si cateva modalitati practice in care poate fi cultivata in randul copiilor.
 • Definesti inteligenta sociala si sa folosesti tehnici utile de cultivare a acesteia in cazul copiilor.

Cum participi la eveniment?

 • Participarea la eveniment este GRATUITA.
 • Inscrierea se face pe baza formularului din josul paginii.
 • Numarul de locuri este limitat la 300 de persoane.

Termenul limita pentru  inscriere este miercuri, 11 martie.

Misiunea noastra este sa cream un mediu academic care sa ii pregateasca cu adevarat pe copii pentru viata si sa ii faca sa se simta motivati sa isi indeplineasca adevaratul potential uman.

Iti multumim ca ne impartasesti viziunea si te asteptam la conferinta!

Inscrie-te completand formularul de mai jos

07 | Formular Conferinta - Campioni la Viata
Confirm ferm prezenta la conferinta *
Esti profesor de limba engleza? *
Sunt de acord sa primesc emailuri si/sau SMS-uri din partea Shakespeare School *

Scopul colectarii si prelucrarii acestor date: interes legitim. Aveti dreptul de a ne solicita accesul la datele cu caracter personal, rectificarea sau stergerea acestora, de a ne solicita restrictionarea prelucrarii sau de a va opune prelucrarii precum si dreptul la portabilitatea datelor. Politica de Confidentialitate.

socialIcons