Istoric

Istoria Shakespeare School – din 2002 pana astazi

Povestea Shakespeare School a inceput in 2002 cu doar cateva zeci de cursanti si 2 angajati, dar cu mult entuziasm si cu dorinta imensa de a crea un mediu in care engleza sa se invete eficient si cu placere, unde cursantii sa fie tratati cu caldura, sa fie incurajati si pretuiti.

Ne-am propus atunci sa cream un spatiu in care copii descopera, pe de o parte, pasiunea pentru limba engleza, iar pe de alta parte, cat de usor si de frumos este sa inveti, atunci cand o faci cu drag.

Ca orice proiect pornit din pasiune si animat de oameni implicati si increzatori in misiunea lor, Shakespeare School a crescut si a facut cate un pas inainte in fiecare an.

Am reusit sa ne diferentiem de celelalte centre de limbi straine prin profesionalismul nostru si prin felul diferit in care predam limba engleza sau, asa cum ne place sa o numim, Engleza cu caracter.

In prezent, activam in patru sedii Shakespeare School in Bucuresti, dar si in mediul online, oferind o gama completa de cursuri:

Istoria Shakespeare School, pe scurt:

 • Septembrie 2002: incepe povestea Shakespeare School. Este anul in care Adriana Alionte, profesor de limba engleza cu o cariera de mai bine de 15 ani in sistemul de stat, a ales sa creeze un spatiu in care ideea de educatie sa se transforme intr-o experienta placuta, care sa aduca rezultate.
 • Februarie 2006: centrul devine membru QUEST pentru Servicii Lingivstice de Calitate ce respecta criteriile de evaluare europene EQUALS – o garantie a calitatii serviciilor oferite cursantilor.

 • August 2006: devine reprezentat oficial pentru Romania al Studio Cambridge – cel mai vechi centru de limbi straine din Cambridge, UK.

 • Septembrie 2006: primeste autorizatia Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor (actuala Autoritatea Narionala pentru Calificari) pentru a organiza cursuri de limba engleza pentru adulti (peste 16 ani) si cursuri de limba romana pentru straini. Astfel, certificatele de absolvire eliberate de Shakespeare School au recunoastere nationala si sunt avizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

 • Octombrie 2007: ocupa locul 3 in topul companiilor educationale din Bucuresti (sector 2).

 • Ianuarie 2008: este certificat de Cambridge University ca Centru de Pregatire pentru examenele Cambridge, datorita numarului mare de candidati pregatiti si a rezultatelor excelente obtinute de acestia la examenele Cambridge. Procentul de promovabilitate la testele Cambridge a fost in ultimii ani de aproximativ 98%.

 • Martie 2008: devine Centru Autorizat de Pregatire si Desfasurare a Examenelor Trinity College London

 • Ianuarie 2009: obtine statutul de membru plin al Asociatiei QUEST, ca urmare a nivelului de calitate foarte ridicat al activitatii desfasurate, sub toate aspectele: academic, managerial, resurse umane si materiale etc.

 • Septembrie 2009: este infiintat cel de-al doilea sediu Shakespeare School in Bucuresti, in sectorul 2.

 • Octombrie 2010: primeste locul 2 in Topul Firmelor Educationale din Sectorul 2, Bucuresti si locul 7 pe municipiu.

 • Septembrie 2011: este infiintat cel de-al treilea sediu Shakespeare School in sectorul 1, pentru a fi mai aproape de cursanti.

 • Septembrie 2012: schimba identitatea vizuala cu ocazia aniversarii a 10 ani de la infiintare.

 • Noiembrie 2012: lanseaza cartea de limba engleza pentru copii “Ziggy & Zaggy – Adventures in Englishland”.

 • Decembrie 2012: este recunoscut drept Centru de Platina pentru Pregatirea Examenelor Cambridge ESOL datorita numarului mare de cursanti pregatiti si a rezultatelor pe care acestia le obtin la examene.

 • Februarie 2014: devine singurul centru de limba engleza din Romania acreditat de Cambridge Language Assessment pentru organizarea cursului CELTA. Cerftificarea CELTA le permite profesorilor de limba engleza care doresc sa se perfectioneze sa se alinieze la standarde internationale sau sa predea limba engleza oriunde in lume.

 • Octombrie 2015: centrul depaseste nu numar istoric de cursanti, peste 2000 de copii si tineri alegand Shakespeare School pentru a studia limba engleza in anul scolar 2015-2016.

 • Noiembrie 2015: lanseaza pachetul educational multimedia (carte + DVD)  “Invata engleza cu Ziggy & Zaggy – Adventures in Storyland”.

SHAKESPEARE SCHOOL IN CIFRE

21
ANI DE EXCELENTA

4
SEDII IN BUCURESTI

+3500
CURSANTI ANUAL

100%
RATA DE PROMOVARE LA EXAMENELE CAMBRIDGE

PREMII SI DISTINCTII

2020 – Centru GOLD pentru pregatirea examenelor Cambridge
2018 – Shakespeare School desemnat din nou “CEL MAI BUN CENTRU DE PREGATIRE DIN ROMANIA”
2017 – Cel mai bun Centru de Pregatire a Examenelor Cambridge, din Romania

intră în comunitatea shakespeare school

ÎNSCRIE-TE LA CURSURILE
DE LIMBA ENGLEZĂ
VINO LA O LECȚIE GRATUITĂ
ÎN CLASĂ SAU ONLINE
TESTEAZĂ-ȚI NIVELUL
DE LIMBA ENGLEZĂ