Blog

Interviu cu un … VOLUNTAR!

anastamatiu

 

 

 

 

 

 

Stiu ca foarte multi liceeni sunt implicati in programe de voluntariat si sunt laudati si apreciati pentru efortul lor, dar oare cum este aceasta experienta traita chiar de ei? Ce greutati intampina? Oare ce satisfactii ii motiveaza sa continue? Iata ca m-am hotarat sa imi potolesc curiozitatea stand de vorba cu un astfel de voluntar, ANA STAMATIU, cursanta a Shakespeare School.  Dar sa o lasam pe ea sa se prezinte:

ANA STAMATIU: “Sunt in clasa a X-a la Colegiul National Bilingv “George Cosbuc”. Bucurandu-ma de o atmosfera placuta, am invatat multe aici si ce mi-a placut cel mai mult la acest liceu este faptul ca ne convinge sa fim mult mai deschisi spre toate oportunitatile care se ivesc. De asemenea, fiind liceu bilingv, ne ofera numeroase sanse de a participa in diferite proiecte internationale, insa si in alte activitati precum teatru, desen, public speaking si altele. Recunosc ca anii petrecuti aici m-au influentat foarte mult, influenta provenind mai ales de la profesori. Mi-am dat seama ce mi-ar placea sa fac, am fost sprijiniti in toate proiectele. Ca hobby-uri as putea spune ca imi place sa citesc si sa calatoresc. Cat despre ambitii, sunt numeroase! Printre cele mai apropiate se numara obtinerea diplomei de la examenele de engleza si de franceza, care mi-ar favoriza plecarea la studiu in strainatate.”

NICOLETA DINESCU:  In ce program de voluntariat esti implicata si de catre cine este organizat?

AS: “Sunt implicata intr-un program de voluntariat la Scoala Speciala numarul 1 din Bucuresti, organizat chiar de liceul meu, Colegiul National Bilingv “George Cosbuc”.

ND: “In ce consta activitatea ta acolo?”

AS: “In general, particip impreuna cu alte 4 colege la orele de desen la clasa a IV-a. Asta ar insemna ca alaturi de doamna profesoara, incercam sa ii ajutam pe copii sa invete sa deseneze si sa creeze diferite lucruri cu ajutorul imaginatiei lor si sa le dezvoltam abilitatiile practice. De asemenea, sprijinim scoala atunci cand e vorba de targuri sau strangeri de fonduri cu diferite ocazii, spre exemplu de 1 martie, Craciun etc., prin confectionarea diferitelor obiecte specifice momentului.”

ND: “Ce te-a convins sa participi la un astfel de program?”

AS: ”Mi-am dat seama ca in timpul petrecut acolo as putea sa ii ajut pe altii si, de asemenea, si pe mine si ca participarea ar putea avea un efect pozitiv asupra dezoltarii mele personale. “

ND: “Ce satisfactii iti ofera activitatea ta acolo?”

AS: “Simti o satisfactie grozava cand vezi copiii fericiti atunci cand vii sa ii ajuti si cand vezi ca sunt multumiti de ceea ce au realizat. Imi dau seama ca orice incurajare ii ajuta si le creste increderea in sine, chiar daca doar foarte putin. Cate putin la fiecare vizita inseamna mai mult per total.”

ND: “Ce greutati intampini si ce te motiveaza sa continui?”

AS: “Trebuie sa recunosc, nu sunt multe greutati. Uneori este dificil sa lucrezi cu unii dintre copii, dar asta nu m-ar face sa renunt la program. Cel mai mult ma motiveaza sa continui atunci cand ii vad pe ei multumiti si mult, mult mai increzatori. Simt ca pot schimba ceva.”

ND: “Ce argument suprem ai oferi cuiva pt a-l convinge sa se implice si el intr-o activitate de voluntariat?”

AS: “Argumentul ar fi faptul ca ar putea schimba ceva. Fie ca este vorba numai de o persoana, si asta conteaza. Daca am fi macar majoritatea implicati intr-o astfel de actiune cred ca mentalitatea societatii s-ar schimba. Si in al doilea rand, poate sa ajute, fara mult efort si ore pierdute. Si, nu in ultimul rand, o astfel de activitate il poate schimba si pe el, invatand sa fie mai deschis si sa se bucure de ceea ce este si ce are. :)”

Felicitari, Ana, pentru efortul si activitatea ta ca voluntar! Trebuie sa stiti, chiar daca Ana a fost modesta si nu a mentionat aceste lucruri, ca ziua dedicata voluntariatului este pentru Ana un adevarat tur de forta, ea participand dimineata la cursuri de engleza la Shakespeare School, orele de pranz fiind alocate voluntariatului, iar dupa-amiaza ea participand la orele de curs la liceu!

Voi ce impresii despre activitatile voastre de voluntariat ne puteti impartasi?

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole