Metoda Shakespeare (copii 4 – 11 ani)

 

Metoda Shakespeare pentru prescolari si scolari clasele primare

De cele mai multe ori, initiativa de a ii inscrie pe copii la cursuri de limba engleza le apartine parintilor. Dar, dupa ce prind gustul metodei Shakespeare School pentru copii, cei mici ii roaga pe cei mari sa ii aduca in continuare la cursurile noastre.

Metoda Shakespeare School pentru copii face ca invatatul limbii engleze sa fie o activitate placuta, care ii incurajeaza si le aduce multe satisfactii. Cursantii si parintii lor ne indragesc in egala masura, pentru ca la Shakespeare School orele de engleza pentru copii sunt dinamice, amuzante si interactive si raspund perfect nevoilor lor.


Teoria Inteligentelor Multiple

Metoda de predare pentru copii este o aplicare originala a Teoriei Inteligentelor Multiple.

Teoria a fost evidentiata de profesorul Howard Gardner de la Universitatea Harvard. Ea ne indeamna sa ne imaginam o multitudine de „ferestre” prin care putem ajunge in aceeasi „casa” (mintea cursantului). Daca invatam sa folosim toate aceste „ferestre”, indepartam multe dintre barierele care stau in calea invatarii eficiente.

Pentru a identifica si a folosi corect toate „ferestrele” (caile), metoda de predare a limbii engleze se adapteaza nevoilor fiecarui copil care urmeaza cursurile noastre. Cursurile sunt alcatuite din activitati interactive desfasurate intr-o atmosfera cu adevarat speciala.

Iata un reportaj realizat de Digi24 despre metoda de predare pentru copii Shakespeare School:


JURNAL PENTRU COPII. Un alt mod de a învăţa engleză: joacă şi iar joacă


Crearea climatului optim pentru invatare

Cursurile au loc intr-un cadru familiar, diferit de cel de la gradinita sau de la scoala de stat.

Profesorii Shakespeare School stiu cum sa se apropie de cei mici si cum sa le castige increderea si simpatia. Copiii vin la cursuri de drag, nu pentru ca se simt constransi. Astfel, ei isi insusesc mai usor si temeinic limba engleza.

Iar la climatul pe care il cream contribuie si dotarile speciale pe care le folosim. Un exemplu este tabla interactiva, un instrument de invatare intotdeauna fascinant pentru copii.


Activitati care fac parte din metodele de predare pentru copii

Pentru copii, jocul este cheia invatarii eficiente. Dar nu vorbim de jocurile obisnuite ale copilariei, ci de activitati in care limba engleza devine un instrument de comunicare si de descoperire:

  • Jocuri de miscare

Jocurile de miscare sunt bazate pe metoda Total Physical Response, care a fost dezvoltata tocmai pentru a usura invatarea unei limbi straine. Metoda este similara celei prin care copiii invata sa vorbeasca si se bazeaza pe interactiunile fizice si verbale cu cei de la care invata. La inceput, copiii trebuie doar sa raspunda prin miscare si actiuni fizice la ceea ce profesorul le spune in limba engleza. Apoi, jocurile devin mai complexe.

  • Teatru de papusi si marionete

Preferatul copiilor este teatrul de papusi si marionete. Marioneta devine „asistentul” profesorilor si un adevarat prieten al copiilor, care ii ajuta si ii apreciaza pentru efortul pe care il depun.

Cursantii nostri stiu ca nu se pot adresa marionetei decat in limba engleza, asa ca isi dau silinta sa comunice cat mai corect cu aceasta. Ei nu mai percep papusile si marionetele ca pe obiecte care prind viata doar in mainile profesorilor lor, ci ca pe adevarati aliati care ii asculta, ii inteleg si ii incurajeaza.

Marionetele contribuie la atmosfera de poveste de la cursuri, pe care copiii o indragesc atat de mult. Datorita interactiunii cu marionetele, cursantii capata mai multa incredere in ei, dau frau liber imaginatiei si deprind limba engleza in mod natural.

  • Scenete si jocuri de rol

Atunci cand implicam copiii in scenete, le stimulam inteligenta emotionala, creativitatea si abilitatile de comunicare. Jocurile de rol ii implica si ii ajuta sa se dezvolte pe toate planurile, integrand corpul (prin miscarea scenica), mintea si emotiile. Cursantii nostri au ocazia sa isi manifeste personalitatea, sa isi depaseasca inhibitiile si sa comunice cu mai multa usurinta in limba engleza.


O metoda care umanizeaza procesul de predare

Desigur, si cursurile noastre de limba engleza folosesc manuale, caiete de exercitii si alte instrumente cu traditie in predarea unei limbi straine. Dar in metodele interactive de predare pentru copii, rolul profesorului devine extrem de important. El se apropie de copil, completeaza informatiile din manual si adapteaza metoda de predare astfel incat fiecare cursant sa beneficieze cat mai mult de pe urma ei. In timp, copilul se imprieteneste cu profesorul, iar relația dintre ei devine unul dintre cele mai apreciate aspecte ale cursurilor noastre.


Masurarea performantei

Chiar si cei mai tineri dintre cursantii nostri au obiectivele lor: evaluarile periodice, examenele internationale de limba engleza si serbarile din cadrul Saptamanii Parintilor (Parents’ Week).

Testele de la curs ii motiveaza pe copii si ne dau masura obiectiva a progresului lor. Pentru ca si parintii sa fie tot timpul la curent cu aceasta evolutie, fiecare cursant primeste periodic Rapoarte de Progres detaliate.

La sfarsitul anului scolar, lasam pentru o saptamana manualele si caietele deoparte. Atunci ii invitam si pe parinti in mica noastra lume, la spectacol. Protagonistii? Chiar copiii. Ne decoram clasele pentru primirea musafirilor, iar copiii, frumos costumati, interpreteaza piese in limba engleza si isi etaleaza talentul muzical in fata parintilor mandri.

Tot atunci, copiii primesc diplomele de absolvire a cursului si au parte de o multime de surprize placute, binemeritate dupa un an in care au invatat cu entuziasm si au devenit parte din familia Shakespeare School.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati pagina care detaliaza Cursurile de limba engleza pentru copii.

Va asteptam la o lectie GRATUITA de engleza!

Vreti sa faceti cunostinta cu metoda de predare Shakespeare School? Va invitam la o lectie GRATUITA de engleza. Pentru inscriere,  accesati butonul de mai jos si va vom suna noi, in cel mai scurt timp.

SHAKESPEARE SCHOOL IN CIFRE

21
ANI DE EXCELENTA

4
SEDII IN BUCURESTI

+3500
CURSANTI ANUAL

100%
RATA DE PROMOVARE LA EXAMENELE CAMBRIDGE

PREMII SI DISTINCTII

2020 – Centru GOLD pentru pregatirea examenelor Cambridge
2018 – Shakespeare School desemnat din nou “CEL MAI BUN CENTRU DE PREGATIRE DIN ROMANIA”
2017 – Cel mai bun Centru de Pregatire a Examenelor Cambridge, din Romania

intră în comunitatea shakespeare school

ÎNSCRIE-TE LA CURSURILE
DE LIMBA ENGLEZĂ
VINO LA O LECȚIE GRATUITĂ
ÎN CLASĂ SAU ONLINE
TESTEAZĂ-ȚI NIVELUL
DE LIMBA ENGLEZĂ