Am lansat Shakespeare School Essay Competition, Editia a 9-a!

Daca ai intre 11 si 19 ani, esti pasionat de limba engleza, o vorbesti fluent, esti creativ si stapanesti bine arta argumentarii, te asteptam sa-ti demonstrezi maiestria in cadrul Shakespeare School Essay Competition.

Este vorba despre cel mai mare Concurs National de Eseuri in Limba Engleza, cu participare gratuita, organizat anual de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie si dedicat elevilor de gimnaziu si liceu din toata tara!

Concursul, aflat la cea de-a 9 a editie, se bucura de o mare popularitate in randul tinerilor pasionati de limba engleza, anual fiind inscrise peste 4.000 de eseuri din toate judetele tarii.

Cei care intra in competitie pot castiga premii in valoare totala de peste 5.000 de euro: doua tabere in Marea Britanie, cursuri de limba engleza la Shakespeare School, taxe de inscriere la examenele Cambridge, carti, dictionare si multe alte surprize.


Tema concursului: La editia din 2017, participantii sunt provocati sa scrie un text original in limba engleza prin care sa-si exprime opinia despre un subiect la moda, foarte familiar tinerei generatii:  jocurile video – dependenta sau sport al mintii?”


Competitia este organizata pe doua categorii de varsta, 11-14 ani si respectiv 15-19 ani.

Participantii pot inscrie eseurile gratuit, online, pe www.shakespeare-school.ro/essay-competition-despre-concurs/, pana pe data de 26 martie 2017.


Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selecteaza cele mai bune si creative 30 de lucrari. Ierarhia finala a castigatorilor este stabilita in urma unor scurte interviuri cu finalistii.

Pe langa premiile pentru eseuri, va fi acordat si Trofeul Excelentei, pentru judetul cu cei mai multi reprezentanti in concurs, precum si distinctia Certificate of Excellence acordata profesorului cu cei mai multi elevi inscrisi la cea de-a 9-a editie Shakespeare School Essay Competition.


Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 12 iunie 2017.

Concursul este inclus in Calendarul Activitatilor Educative al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.


Proiectul isi propune sa stimuleze gandirea creativa, spiritul de inovatie, originalitatea si sa motiveze tinerii sa isi perfectioneze limba engleza, oferindu-le totodata sansa unei experiente unice, intr-o tabara internationala de studiu.

Participarea la Shakespeare School Essay Competition a fost o experienta cu adevarat minunata! Premiul obtinut in urma acestui concurs – o tabara internationala de limba engleza, de doua saptamani, in campusul Fettes College din Edinburgh, Scotia, a fost pentru mine o reala oportunitate de a cunoaste, de a explora si de a ma dezvolta”, a declarat Eugen Piron, castigatorul premiului I, categoria 11-14 ani, la editia din 2016 a Concursului.


Ambasadorul celei de-a 9-a editii „Shakespeare School Essay Competition” este Cristian Onetiu – antreprenor de succes, cu o experienta de peste 15 ani, prezent in Top 500 Forbes, speaker, consultant de business pentru companii internationale, autor si realizator tv. Rolul sau este acela de a oferi participantilor un exemplu personal si profesional de gandire creativa si performanta sustinuta prin pasiune.


Mai multe detalii despre tema si regulament se gasesc pe pagina competitiei, AICI.


Parteneri media: Radio Romania Cultural – partener principal, Agerpres, Radio Itsy Bitsy, Televiziunea Elevilor, edu-news.roEdumanager.ro, Portal ÎnvăţământCopilul.ro, SuntParinte.ro, Clopotel.ro, Romania Pozitiva, ExamenulTau.ro, Stiri pentru Copii, Mamici la Superlativ, Copii si Mamici, Coaching la Superlativ.

Parteneri educationali: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia VOLUM, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar (FNAP-IP), 4Career.

Sponsori: British Council, Carturesti, Editura Trei, Fischer International, ARCUB, Simaco Advertising, Koh-I-Noor, Apple Dent.


Organizator:

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze si ajutarea copiilor cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza. Printre proiectele asociatiei se numara burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie avand ca premii scoli de vara in Marea Britanie, campanii in licee privind certificarile internationale cat si cursuri de engleza predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din Bucuresti si alte orase ale tarii. Asociatia promoveaza dezvoltarea tinerilor intr-un mediu armonios, organizand si ateliere de educatie pentru parinti.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociatia Shakespeare School pentru Educatie isi propune sa stimuleze gandirea creativa si sa motiveze tinerii din intreaga tara sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza. Motto-ul asociatiei este “Limba engleza deschide oportunitati” pentru ca stapanirea unei limbi de circulatie internationala poate face diferenta in viitorul tinerilor, facilitandu-le accesul spre o educatie de calitate si o cariera de succes.