Numar record de inscrieri la a 8-a editie Shakespeare School Essay Competition

2016 Shakespeare School Essay CompetitionPeste 3700 de eseuri creative si originale au fost inscrise in competitia pentru o tabara de vara in Marea Britanie, lansata de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie. Numarul de inscrieri este unul record in ultimii ani, depasind cu aproximativ 700 de eseuri inscrierile din editiile precedente.  Participantii, elevi de gimnaziu si de liceu de la scoli si licee din toata tara, pasionati de limba engleza si dornici sa se faca auziti, si-au exprimat in peste 900.000 de cuvinte ideile si propria viziune despre ce pot invata adultii de la generatia lor.

In etapa a doua a competitiei, care se va incheia pe 8 mai, profesorii Shakespeare School vor juriza eseurile si vor selecta finalistii, cate 15 pentru fiecare categorie.

Autorii celor mai bune 30 de eseuri vor fi anuntati pe 9 mai, cand vor fi invitati in urmatoarea etapa, cea a interviurilor, programate sambata, 28 mai (11-14 ani), respectiv duminica, 29 mai 2016 (15-20 ani).

Aceasta etapa stabileste ierarhia finala. Castigatorii vor fi anuntati si rasplatiti pentru talentul, creativitatea si originalitatea lor in cadrul Festivitatii de premiere, care va avea loc in Bucuresti, in luna iunie 2016.

Tinerii care au intra in competitie pot castiga premii in valoare totala de peste 5.000 de euro: doua tabere in Marea Britanie, cursuri de limba engleza la Shakespeare School, taxe de inscriere la examenele Cambridge, carti, dictionare si multe alte surprize.

Concursul este inclus in Calendarul Activitatilor Educative al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Ambasadorul celei de-a 8-a editii „Shakespeare School Essay Competition” este Andy Szekely – speaker, trainer, autor si antreprenor. Rolul sau este acela de a oferi participantilor un exemplu personal si profesional de perseverenta, gandire creativa si performanta sustinuta prin pasiune.

Mai multe detalii despre tema si regulament se gasesc pe pagina competitiei, aici.

Parteneri educationali si sponsori: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia VOLUM, RATE – Romanian Association of Teachers of English, BETA – Bucharest Enghlish Teachers Association, FNAP – Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, Consiliul National al Elevilor, Ubisoft, Carturesti, British Council, Fischer International, Arcub, Simaco Advertising.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Adevarul, Am doar 18 ani, Radio Itsy Bitsy, AncaDuma.ro, B365.ro, Blidaru.net, Blogunteer.ro, Clubul Magic, Dreamcatchers Romania, Edu-News.ro, FDSC (Fundatia Pentru Dezvoltarea Sociatatii Civile), stiriong.ro, Gazeta de Stiri, Iqool.ro, nONGuvernamental.org, Romania Pozitiva, Romanticu.org, Sfatul Parintilor, Societate si Cultura, SuntParinte.ro.

Organizator:

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze si ajutarea copiilor cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza. Printre proiectele asociatiei se numara burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie avand ca premii scoli de vara in Marea Britanie, campanii in licee privind certificarile internationale cat si cursuri de engleza predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din Bucuresti si alte orase ale tarii. Asociatia promoveaza dezvoltarea tinerilor intr-un mediu armonios, organizand si ateliere de educatie pentru parinti.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociatia Shakespeare School pentru Educatie isi propune sa stimuleze gandirea creativa si sa motiveze tinerii din intreaga tara sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza. Motto-ul asociatiei este “Limba engleza deschide oportunitati” pentru ca stapanirea unei limbi de circulatie internationala poate face diferenta in viitorul tinerilor, facilitandu-le accesul spre o educatie de calitate si o cariera de succes.