Saptamana Shakespeare la Shakespeare School

Anul 2016 este anul in care numeroase institutii culturale, educationale si artistice sarbatoresc opera si viata lui William Shakespeare, la 400 de ani de la disparitia celebrului dramaturg britanic.

In Saptamana Scoala Altfel (18 – 23 aprilie), cursantii Shakespeare School se alatura evenimentelor dedicate lui William Shakespeare in intreaga lume. Vor afla care sunt cuvintele inventate de dramaturg, ce expresii celebre ii poarta semnatura, vor descoperi cele mai cunoascute opere dar si personajele sale.

Activitatile vor fi incluse in orele de curs si vor fi diferite, in functie de nivelul de pregatire al cursantilor, de la proiecte creative la jocuri, proiectii video sau mici competitii la tabla interactiva.

De asemenea, Shakespeare School va avea in Saptamana Scoala Altfel oaspeti de seama. Zeci de elevi de la 14 scoli si licee din Bucuresti vor participa, alaturi de profesorii lor la Atelierele gratuite „Shakespeare Day”, care vor avea loc joi, 21 aprilie, in toate cele trei sedii Shakespeare School.

Free English workshops at Shakespeare SchoolEi vor descoperi si vor sarbatori impreuna opera si viata lui William Shakespeare, in acest an aniversar, intr-un mod distractiv si interactiv, prin 3 ateliere creative in limba engleza:

Shakespeare Stories (clasele a III-a si a IV-a)

Copiilor le plac povestile, iar Shakespeare este inainte de toate un mare povestitor. Shakespeare School propune copiilor sa descopere povestile si personajele lui Shakespeare. Cum? Competitii la tabla interactiva, rezolvarea de puzzle-uri, jocuri de mima, filmulete in limba engleza.

Detective Shakespeare (clasele a V-a si a VI-a)

Cine a zis ca Shakespeare trebuie sa fie plictisitor? Mistere de rezolvat, masti de purtat, concursuri interactive, filmulete in limba engleza, lucru in echipa. Deghizati in detectivi, copiii vor descoperi amanunte din viata lui Shakespeare, titlurile pieselor lui, precum si citate celebre din acestea.

Interview with Shakespeare (Clasele a VII-a si a VIII-a)

Shakespeare traieste prin mesajul sau universal care a invins timpul. Le propunem elevilor sa intre in rolul de reporter si sa ii ia un interviu celebrului dramaturg! Cu aceasta ocazie, vor afla detalii despre biografia si opera lui William Shakespeare intr-un mod interactiv si isi vor exersa abilitatile de comunicare in limba engleza.

Surprizele pregatite pentru oaspetii Shakespeare School in Saptamana Scoala Altfel includ o sesiune foto – copiii se vor putea fotografia in costume de epoca si vor regasi fotografiile in albumul dedicat, pe pagina de Facebook, dar si o tombola in urma careia cei mai norocosi dintre ei vor pleca acasa cu cadouri oferite de Shakespeare School.