Shakespeare School – 15 ani de engleza cu caracter

Shakespeare School a sarbatorit la finalul lunii noiembrie 15 ani de la inaugurarea, in 2002, a primului sau centru de predare a limbii engleze in Bucuresti.

A fost marcat astfel un deceniu si jumatate de activitate neintrerupta, in care peste 20.000 de copii si adolescenti au invatat limba lui Shakespeare si au obtinut rezultate exceptionale la examenele internationale Cambridge.

Astazi, Shakespeare School numara 4 centre in Capitala, 2700 de cursanti anual, o echipa formata din 33 de profesori de top, multe premii si o recunoastere internationala importanta – distinctia de „Cel Mai Bun Centru de Pregatire a Examenelor Cambridge din Romania”, acordata anul acesta de Cambridge English.

Cei 15 ani de activitate au fost sarbatoriti in cadrul unei Gale Aniversare gazduita de Teatrul National, la care au participat peste 250 de persoane – parteneri, prieteni apropiati, membri ai echipei Shakespeare School dar si o serie de invitati speciali: directorul British Council Romania, Nigel Bellingham si reprezentantul Cambridge English in Romania, Aniella Busila – ambele institutii fiind alaturi de Shakespeare School, in calitate de parteneri educationali.

In cadrul evenimentului aniversar, o parte dintre cursanti au urcat pe scena salii Pictura, unde au sustinut doua momente artistice special pregatite pentru aceasta ocazie: unul in limba engleza, jucat cu mult umor de 10 copii coordonati de actrita Antoaneta Zaharia

Cel de-al doilea moment artistic a fost in limba romana, pus in scena de 14 adolescenti „antrenati” de actrita Elena Filip si de profesorii Shakespeare School Georgiana Bose si Radu Anusca.

Fondatorul Shakespeare School, Adriana Alionte le-a vorbit celor prezenti la eveniment despre cum a pornit totul: „Dupa aproape 20 de ani de predat in sistemul de stat, s-a nascut in mine o dorinta: aceeea de a crea o altfel de scoala, de limba engleza, bazata pe o metoda interactiva, atractiva si distractiva, unde inatarea sa devina o bucurie. Si am reusit! Secretul succesului? Ambitia si determinarea de a face lucruri de o calitate exceptionala – de la metoda de predare inovatoare, pana la echipa de profesori foarte bine pregatiti, ambele ingrediente esentiale pentru performanta. M-am incapatanat sa trec peste orice obstacol si sa dovedesc faptul ca dorintele pot deveni realitate. Conditia este sa vrei cu adevarat iar dorinta sa fie sustinuta de munca si perseverenta.”

Si pentru ca Shakespeare School este o afacere de familie, alaturi de Adriana Alionte a fost inca de la inceput fiica sa Irina, care astazi recunoaste cat de mult a influentat-o si a maturizat-o aceasta experienta.

In ciuda faptului ca in 2002 aveam doar 14 ani am lucrat cot la cot cu mama la acest proiect: de la alegerea numelui – Shakespeare School – pana la primele campanii de promovare, in care mi-am implicat toti colegii de clasa si prietenii. 10 ani mai tarziu am initiat proiectul de voluntariat Engleza pentru Viata prin care oferim lectii de engleza gratuite copiilor defavorizati din centrele sociale. Experienta acumulata in toti acesti ani m-a inspirat si m-a pregatit pentru propriile proiecte de antreprenoriat”, spune Irina Alionte.

15 ani de realizari, provocari si performanta

Pentru perioada urmatoare Shakespeare School isi propune nu doar sa continue ci sa duca la urmatorul nivel toate proiectele pe care le-a inceput in anii anteriori. Printre acestea se numara si deschiderea de noi centre in Capitala, unde copiii sa invete engleza eficient si cu placere.

Newsletter

Acreditări

2020 – Centru GOLD pentru pregatirea examenelor Cambridge
2018 – Shakespeare School desemnat din nou “CEL MAI BUN CENTRU DE PREGATIRE DIN ROMANIA”
2017 – Cel mai bun Centru de Pregatire a Examenelor Cambridge, din Romania
Centru de pregatire si examinare CELTA autorizat de Cambridge Language Assessment.