Adriana Alionte

Fondator si Director General

Fondatori Adriana Alionte

Un lider intelept stie ca sarcina lui cea mai importanta este pur si simplu sa puna omul potrivit in slujba potrivita si apoi sa-l motiveze.

Fondator si Director General

Adriana Alionte a predat limba engleza mai multi ani in sistemul de stat, la un liceu bilingv din capitala, ani in care a visat sa creeze un mediu favorabil, ce stimuleaza atingerea potentialului maxim al copiilor, o reala platforma pentru progres. Asa ca in 2002 a fondat Shakespeare School, un loc in care engleza se invata altfel: intr-o atmosfera calda de familie, cu resurse de ultima ora si o metoda de predare inovatoare, menite sa le dezvolte cursantilor inteligenta emotionala, spiritul de echipa si increderea in sine.

Pentru a face acest lucru posibil, a creat alaturi de o echipa de profesori metoda de predare Shakespeare School, care reprezinta o aplicare originala a Teoriei Inteligentelor Multiple, adusa in atentia lingvistilor de profesorul Howard Gardner de la Universitatea Harvard.

Studii si experienta de profesor

Adriana Alionte este licentiata in filologie la Universitatea Bucuresti, specializarea engleza-spaniola. A urmat cursuri de perfectionare in Marea Britanie la University of Edinburgh, Scotia. A participat la numeroase traininguri de specialitate, conferinte nationale si internationale si seminarii organizate de British Council, Casa Corpului Didactic, Fischer International, Uniscan Grup Educational, RATE, BETA, Oxford University Press, Pilgrims UK sau Quest.

Adriana Alionte a fost profesor de limba engleza in invatamantul de stat peste 15 ani, avand gradul didactic I. In prezent este membra BETARATE, asociatia nationala a profesorilor de limba engleza BETA si membra IATEFL, asociatia internationala a profesorilor de engleza din intreaga lume.

Dezvoltare continua

„Life-long learning” este unul dintre principiile directorului Shakespeare School. Adriana Alionte participa frecvent la seminarii nationale si internationale pentru dezvoltare atat pe plan profesional, cat si pe plan personal, sustinute de speakeri celebri ca Jeremy Harmer, Tony Robbins, Daniel Goldman, Neal Donald Walsh, Robert Sharma, Brian Tracy sau Robert Holden.

De asemenea, Adriana Alionte este membra in Asociatia Romanian Business Leaders, mediu care stimuleaza antreprenorii din Romania sa devina o voce importanta in mediul de business romanesc.

Responsabilitate

Pe langa functia de director Shakespeare School, Adriana Alionte ocupa si functia de vicepresedinte al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie. Este membru fondator al asociatiei si este initiatorul proiectului “Engleza pentru Viata”, prin care tineri voluntari predau limba engleza in centre sociale din Bucuresti, prin metode interactive alaturi de indragitele personaje Ziggy si Zaggy

Proiectul Engleza pentru Viata a castigat Certificatul Lingvistic European (European Language Label 2013) pentru inovatie si creativitate in domeniul predarii si invatarii limbilor straine.

Adriana Alionte s-a implicat in numeroase proiecte menite sa motiveze tinerii sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza, precum ateliere gratuite pentru copii, concursuri de creatie cu premii scoli de vara in Anglia, burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze. Preocupata de dezvoltarea copiilor si tinerilor intr-un mediu armonios, in 2011 Adriana Alionte a initiat Clubul Bright Parents – ateliere de educatie parentala

SHAKESPEARE SCHOOL IN CIFRE

21
ANI DE EXCELENTA

4
SEDII IN BUCURESTI

+3500
CURSANTI ANUAL

100%
RATA DE PROMOVARE LA EXAMENELE CAMBRIDGE

PREMII SI DISTINCTII

2020 – Centru GOLD pentru pregatirea examenelor Cambridge
2018 – Shakespeare School desemnat din nou “CEL MAI BUN CENTRU DE PREGATIRE DIN ROMANIA”
2017 – Cel mai bun Centru de Pregatire a Examenelor Cambridge, din Romania

intră în comunitatea shakespeare school

ÎNSCRIE-TE LA CURSURILE
DE LIMBA ENGLEZĂ
VINO LA O LECȚIE GRATUITĂ
ÎN CLASĂ SAU ONLINE
TESTEAZĂ-ȚI NIVELUL
DE LIMBA ENGLEZĂ