Fondatorii

Mesajul Fondatorului

Adriana Alionte – Director & Fondator Shakespeare School

Fondatori Adriana Alionte

Pot sa impartasesc o scurta poveste cu voi? Cred ca gandim la fel din multe puncte de vedere. Ca profesor, dar si ca parinte, am visat dintotdeauna sa existe un loc in care copiii si tinerii sa invete limba engleza cu placere.

In sistemul de stat invatarea limbii engleze lasa de cele mai multe ori de dorit: profesori demotivati, acces limitat la resurse si tehnologii de ultima ora, colectiv de elevi neomogen ca nivel de cunostinte de limba engleza, grupuri de lucru mult prea mari, manuale depasite.

Acestea sunt cateva motive care ii fac pe copii sa invete limba engleza mai degraba din obligatie, de dragul notelor, decat din placere. Am petrecut o buna parte din cariera predand limba engleza la un liceu bilingv din capitala, asadar vorbesc in cunostinta de cauza.

Imi doream ca elevii sa obtina performanta, dar contextul nu imi permitea sa imi practic meseria asa cum as fi vrut: constrangerile impuse de programa scolara reduceau posibilitatile mele creative. Acumulasem multe cunostinte de metodologie a predarii limbii engleze in urma burselor de studiu in Marea Britanie, dar nu aveam mediul propice pentru aplicarea lor.

In dorinta de a ajuta copiii sa performeze si ca urmare a solicitarilor, am inceput sa dau meditatii. Era un pas inainte, aveam libertatea sa aleg ce si cum sa predau, dar m-am confruntat cu alta problema: spatiul si marimea grupului de lucru nu permiteau crearea unei atmosfere suficient de antrenante si de competitive.

Asa ca am decis sa creez un loc in care engleza sa se invete altfel: intr-o atmosfera calda de familie, dar cu resurse de ultima ora si metode de predare inovatoare menite sa dezvolte copiilor inteligenta emotionala, spiritul de echipa si increderea in sine.

Pe scurt, doream un mediu favorabil, ce stimuleaza atingerea potentialului maxim al copiilor, o reala platforma care sa le permita sa evolueze.

Am pornit cu doar 11 copii si o singura sala de clasa. Asa s-a nascut Shakespeare School. In scurt timp, recomandarile cursantilor si ale parintilor multumiti de rezultate s-au reflectat in cererile numeroase de inscriere. Feedback-ul pozitiv m-a determinat sa extind familia Shakespeare School si sa renunt la slujba de profesor de la liceul de stat unde predam, pentru a ma dedica in intregime centrului.

Curand am decis sa aduc in echipa noi profesori la fel de pasionati de predarea limbii engleze, am format noi grupe si am infiintat noi centre.

Ceea ce a pornit ca o initiativa realizata din pasiune s-a concretizat intr-un business crescut organic, prin word of mouth.

Dupa toti acesti ani de activitate, Shakespeare School (fondat in 2002) are 4 centre in Bucuresti si unul online si peste 3500 de cursanti care ii calca anual pragul.

In continuare, imi doresc sa ajut copiii si tinerii sa experimenteze un mod placut de invatare a limbii engleze si sa adaug mereu noi oportunitati pentru ei – de la scoli de vara internationale, cluburi de conversatie cu profesor nativ la concursuri nationale care stimuleaza performanta si creativitatea in limba engleza. Toate proiectele pe care le implementam la Shakespeare School au scopul de a-i mentine, in permanenta, expusi la limba engleza si la mediul academic britanic.

Daca va doriti sa excelati la limba engleza si sa obtineti rezultatele dorite in timp ce invatati cu placere, as fi foarte bucuroasa sa va ajut sa beneficiati de tot ce avem sa va oferim.

Va astept cu mare drag sa va alaturati familiei Shakespeare School!

SHAKESPEARE SCHOOL IN CIFRE

21
ANI DE EXCELENTA

4
SEDII IN BUCURESTI

+3500
CURSANTI ANUAL

100%
RATA DE PROMOVARE LA EXAMENELE CAMBRIDGE

PREMII SI DISTINCTII

2020 – Centru GOLD pentru pregatirea examenelor Cambridge
2018 – Shakespeare School desemnat din nou “CEL MAI BUN CENTRU DE PREGATIRE DIN ROMANIA”
2017 – Cel mai bun Centru de Pregatire a Examenelor Cambridge, din Romania

intră în comunitatea shakespeare school

ÎNSCRIE-TE LA CURSURILE
DE LIMBA ENGLEZĂ
VINO LA O LECȚIE GRATUITĂ
ÎN CLASĂ SAU ONLINE
TESTEAZĂ-ȚI NIVELUL
DE LIMBA ENGLEZĂ