Resurse profesori – Pagini Utile

Dedicam aceasta pagina profesorilor de limba engleza preocupati de life-long learning si dornici sa isi perfectioneze metoda de predare pentru a le oferi elevilor cursuri de calitate. Am selectat cateva site-uri utile in care veti gasi idei si modalitati prin care sa facti orele de engleza distractive si antrenante.

Certificari profesionale internationale

www.celtatraining.ro

Certificatul CELTA iti ofera posibilitatea de a preda engleza oriunde in lume, ca profesor non-nativ. Shakespeare School este primul centru din Romania acreditat de Cambridge Language Assessment ca centru de pregatire si examinare CELTA. Pentru detalii, click pe link-ul de mai sus.

DELTA Teaching Qualification

Afla tot ce trebuie sa stii despre calificarea DELTA care te ajuta sa progresezi in cariera de profesor de limba engleza. Acest atestat recunoscut pe plan international ofera oportunitati de dezvoltare profesionala de cel mai inalt nivel pentru profesorii cu experienta.

Materiale online pentru lectii de engleza atractive si interactive

http://ed.ted.com

Un site util care va poate oferi suportul video pentru a transforma lectia intr-una interactiva si antrenanta. Videoclipurile va pot ajuta sa exemplificati elevilor structuri lexico-gramaticale deja predate. De asemenea, poate fi o resursa utila si pentru cursurile dedicate conversatiei.

www.guardian.co.uk

Un site dedicat de jurnalistii de la The Guardian profesorilor de engleza ca limba straina. Pagina include lectii foarte bine realizate pentru diferite niveluri de limba, bazate pe articole din ziar, cu exercitii de citire si de vocabular gata pregatite pentru a fi imprimate si oferite in clasa.

www.englishclub.com

Este o sursa excelenta de materiale utile pentru lectiile dedicate structurilor lexico-gramaticale noi sau pentru lectii de recapitulare. Abilitatile de listening pot fi, de asemenea, imbunatatite folosind resursele audio oferite de acest portal: inregistrari despre evenimente istorice, exercitii de ascultare cu alegere multipla.

Cursuri Online British Council

British Council pune la dispozitia profesorilor de limba engleza o serie de cursuri online, contra cost, care sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile de predare prin: intelegerea contextului in care cursantii invata engleza, familiarizarea cu principiile si practica predarii, familiarizarea cu resursele si materialele potrivite pentru activitatea de predare si testare etc.

Teorii si metode in predarea limbii engleze

Demand High ELT

Promoveaza o anumita atitudine in predarea englezei ca limba straina. Cei care sustin acest curent considera ca profesorii sunt cei care trebuie sa motiveze cursantii inspre a face eforturi de invatare, sa le ofere provocari pentru a ii ajuta sa invete mai bine si intr-un ritm constant.

www.thornburyscott.com

Site-ul ofera un minicompendiu in care sunt explicitati termenii pe care ii folositi zilnic in meseria de profesor de limba engleza. Este blogul lui Scott Thornbury, initiatorul metodologiei si miscarii Dogme in predarea de limbi straine.

Dictionare online de limba engleza

www.thefreedictionary.com

Un hiperdictionar gratuit, foarte complex, care cuprinde, printre cele 13 limbi, si limba engleza. Dictionarul online ofera si termeni medicali, juridici, financiari si de acronime in engleza, cat si pronuntia cuvintelor cautate.

www.ldoceonline.com

Este portalul celebrului Longman Dictionary of Contemporary English. Ce ofera in plus fata de un dictionar obisnuit: diferente dintre engleza britanica si cea americana, greseli frecvente, verbe frazale, combinatii de cuvinte frecvente si expresii idiomatice.www.etymonline.com

Daca sunteti in cautarea unui dictionar etimologic care indica originea cuvintelor englezesti, acesta este o resursa foarte utila, gratuita. Site-ul include detalii cum ar fi data si contextul in care au intrat in uz cuvintele in limba engleza, evolutia sensului lor.

www.hallo.ro

Este un tool de traducere online pe care il puteti utiliza pentru cuvinte din si in engleza, germana, italiana, franceza,spaniola, romana.www.wordreference.com

Platforma care ofera nu mai putin de 15 dictionare bilingve dar si un dictionar de sinonime. Noutatea acestui portal o reprezinta trimiterea la diferite forumuri de discutii pe teme lingvistice, unde gasiti suport lingvistic din partea unor vorbitori nativi.

intră în comunitatea shakespeare school

ÎNSCRIE-TE LA CURSURILE
DE LIMBA ENGLEZĂ
VINO LA O LECȚIE GRATUITĂ
ÎN CLASĂ SAU ONLINE
TESTEAZA-TI NIVELUL
DE LIMBA ENGLEZA