Tradiții de Ziua Recunoștinței

Ziua Recunoștinței

Cu toții cunoaștem legenda din spatele tradiției de Ziua Recunoștinței. În secolul XVII, doar grație sprijinului oferit de localnici, au reușit primii europeni sosiți la bordul vasului Mayflower să pună bazele unei noi colonii, să îmblânzească natura ostilă și să se adapteze unui mediu neprielnic. Ce-i drept prima zi a recunoștinței pe continentul american nu a fost tocmai una de festinului și a desfătării ci a marcat, mai degrabă, recolta bogată obținută în acel an.

Iar această tradiție de a marca finalul toamnei și al recoltei cu un festival a fost preluată din Europa. Poate nu la fel de cunoscut este faptul că ziua Recunoștinței se sărbătorește astăzi și în Canada, în Australia, precum și în Țările de Jos. În Canada, ziua Recunoștinței este în a doua zi de luni din luna octombrie, în timp ce în Statele Unite, ziua Recunoștinței se sărbătorește în ultima zi de joi a lunii octombrie. În Olanda, ziua Recunoștinței se sărbătorește tot în ultima joi și comemorează ospitalitatea cu care au fost tratați Puritanii în popasul pe care l-au făcut aici înainte de a pleca spre Lumea Nouă.

Ziua Recunoștinței este sărbătorită astăzi în mod tradițional alături de familie în Statele Unite. Cu toate că și-a pierdut semnificația inițială, este totuși văzută ca un bun prilej pentru ca oamenii să-și reamintească toate lucrurile pentru care sunt recunoscători. Cina de Ziua Recunoștinței include în mod obligatoriu curcan umplut, piure de cartofi cu sos de afine, iar ca desert plăcintă de dovleac.

ȘTIAȚI CĂ

Ziua Recunoștinței este urmată în mod tradițional de așa-numita ‘Black Friday’ (Vinerea Neagră) eveniment ce marchează în mod oficial debutul sezonului de reduceri de sărbători. În această zi, multe magazine oferă reduceri substanțiale și deschid mult mai devreme pentru a permite accesul clienților.
Printre tradițiile mai recente ce au loc de ziua Recunoștinței se numără paradele ce încheie ziua. Cea mai mare dintre ele a fost cea organizată în New York și a beneficiat de un traseu prestabilit. O altă tradiție este cea prin care un curcan este ‘cruțat’ în mod oficial și televizat de către însuși Președintele Americii.

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive