Ziggy & Zaggy

Seria de carti de engleza pentru copii realizata de Shakespeare School

carte_zz_interior

 

Invata engleza cu Ziggy & Zaggy!

Ziggy, veverita cea isteata, si Zaggy, castorul cel ghidus, cei doi prieteni cu caracter ai Shakespeare School, ii invita pe copii in universul plin de aventuri al limbii engleze in cele doua volume ale seriei: Ziggy & Zaggy – Adventures in Englishland si Ziggy & Zaggy – Adventures in Storyland. Intamplarile pline de umor prin care trec cele doua personaje le dezvaluie copiilor o modalitate noua de a invata limba engleza, in stilul Shakespeare School: distractiv si prietenos.

Povestea personajelor Ziggy & Zaggy a inceput inca din septembrie 2011 cu emisiunea omonima difuzata la Radio Itsy Bitsy. Iar pentru ca emisiunea Ziggy & Zaggy s-a bucurat de atat de mult succes, Shakespeare School a considerat ca este momentul potrivit sa publice si o carte cu ajutorul careia copii sa invete engleza cu zambetul pe buze.

Ziggy & Zaggy – Adventures in Englishland reprezinta un prilej pentru copii de a invata elemente de baza din limba engleza (numere, culori, nume de haine, de activitati, hobby-uri, locuri in oras, numele alimentelor, expresii uzuale) si de a descoperi, in acelasi timp, Marea Britanie. Ziggy si Zaggy ii initiaza pe copii in limba engleza in timp ce calatoresc in diverse locuri interesante, merg la cumparaturi, la circ, la scoala si viziteaza cele mai frumoase obiective din Regat.

In noiembrie 2015 a iesit din tipar volumul doi: Ziggy & Zaggy – Adventures in Storyland, in care cele doua personaje isi continua calatoria prin universul limbii engleze, intalnind alte personaje din povesti celebre cum ar fi Dorothy sau Omul de Tinichea din Vrajitorul din Oz, Alice sau vestitul Iepure din Alice in Tara Minunilor sau Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici. Lectiile prezinta copiilor, intr-un mod jucaus, notiuni elementare de gramatica, fiecare tema fiind urmata de exercitii structurate pe 3 niveluri de dificultate: 6 – 7 ani, 8 – 9 ani, 10 – 11 ani. Cartea ofera, astfel, un prilej pentru copii de a invata si exersa notiuni noi de limba engleza, intr-un mod distractiv si interactiv, alaturi de parintii lor.

Cartile sunt concepute ca o invitatie la joc pentru copii si parinti, cu scopul de a transmite copiilor nu doar cunostinte, ci si indemnul de a indragi limba engleza. Ambele volume au ca model stilul de predare abordat de Shakespeare School in cadrul cursurilor sale: cald si prietenos.

Aspectul emotional – afectiv este deosebit de important la o varsta frageda. Daca copii se indragostesc de personaje, automat se implica in poveste si asimileaza notiunile de engleza usor si cu placere.

Scopul cartii este acela de a crea impresia unui joc la care sunt invitati copiii alaturi de parinti. Fiecare noua aventura contine si un cantecel in care se repeta structurile noi si vocabularul. Copiii canta si se amuza alaturi de Ziggy & Zaggy, memorand fara efort si cu placere toate cuvintele noi. La final, parintii sunt invitati sa intre in joc adresand cateva intrebari copilului, stimuland astfel comunicarea in limba engleza. In acest mod, copiii se distreaza si petrec timp de calitate impreuna cu parintii.

Stimularea verbala şi muzicala la o varsta frageda, prin invatarea unei a doua limbi, are numeroase beneficii in dezvoltarea creativitatii copiilor, lucru demonstrat de cercetatorii de la Harvard Medical School. Asadar, ii invitam pe parinti sa ii ia aliati pe Ziggy & Zaggy si prin joc si cantec sa stimuleze abilitatea naturala a copiilor de a invata o limba straina.

Abordarea bilingva (ro-en) ii confera copilului independenta, nefiind neaparat necesara prezenta adultului pentru ca acesta sa desluseasca aventurile celor doua personaje. Acest lucru incurajeaza copilul sa devina autonom in invatare. Totodata, abordarea bilingva ii dezvolta atentia distributiva, fiind pus in situatia de a trece cu rapiditate din limba materna in limba engleza si invers. Aceasta abordare mai are avantajul ca povestea isi pastreaza cursivitatea, fara a fi nevoie de intreruperi pentru a i se explica cuvintele noi. Totul devine cursiv si usor de inteles, dand impresia copilului ca deja intelege limba engleza, ceea ce ii stimuleaza increderea in sine si ii da sentimentul ca engleza este accesibila pentru el si usor de inteles.


Ia-le acasa printr-un CLICK

Ziggy & Zaggy – Adventures in Englishland si Ziggy & Zaggy – Adventures in Storyland au fost tiparite la Editura Aramis si sunt disponibile online, pe website-ul editurii Aramis (click pe titlul cartii) si in librarii.

Impresii despre Ziggy & Zaggy – Adventures in Englishland

“A aparut Ziggy & Zaggy – Adventures in Englishland, o carte scoasa de Shakespeare School, gandita cu mult cap si multa daruire; structurata excelent, o carte pentru incepatori, care contine doua cd-uri si care ajuta copilul sa doreasca sa invete engleza prin joc! Personajele sunt haioase, iar lectiile sunt o incantare! O vad ca pe o carticica de capatai, un fel de ABC al incepatorilor! O carte care ar trebui sa existe in fiecare scoala – si din care sa se predea!”

Dana Vulc, mama Dariei

Ziggy & Zaggy in presa

Ziggy & Zaggy la RADIO – Itsy Bitsy

Ziggy si pe Zaggy au devenit vedete radio, avand propriile “pastilute de limba engleza” difuzate la Radio Itsy Bitsy. In cadrul acestora, cele doua personaje haioase i-au invatat pe copii cuvinte si expresii in limba engleza cu care ei i-au impresionat pe colegii si profesorii lor!

Ziggy si Zaggy la TV – DIGI24

Ziggy si Zaggy au devenit si vedete TV. “Invata engleza cu Ziggy si Zaggy” s-a numit emisiunea care i-a invatat pe copii limba engleza intr-un mod prietenos!

Indragitele personaje au putut fi urmarite in fiecare duminica incepand cu ora 9:30 pe canalul TV Digi24, in cadrul emisiunii “Jurnal pentru Copii”!

Poti vedea AICI emisiunea din 15 Septembrie.

SHAKESPEARE SCHOOL IN CIFRE

21
ANI DE EXCELENTA

4
SEDII IN BUCURESTI

+3500
CURSANTI ANUAL

100%
RATA DE PROMOVARE LA EXAMENELE CAMBRIDGE

PREMII SI DISTINCTII

2020 – Centru GOLD pentru pregatirea examenelor Cambridge
2018 – Shakespeare School desemnat din nou “CEL MAI BUN CENTRU DE PREGATIRE DIN ROMANIA”
2017 – Cel mai bun Centru de Pregatire a Examenelor Cambridge, din Romania

intră în comunitatea shakespeare school

ÎNSCRIE-TE LA CURSURILE
DE LIMBA ENGLEZĂ
VINO LA O LECȚIE GRATUITĂ
ÎN CLASĂ SAU ONLINE
TESTEAZĂ-ȚI NIVELUL
DE LIMBA ENGLEZĂ