Public Speaking Competition

Regulament Public Speaking Competition

1. Prezentare generala

Public Speaking Competition este un concurs intern de vorbit in public in limba engleza dedicat cursantilor Shakespeare School care urmeaza cursul Success with Public Speaking.

Scopul acestei competitii este de a le oferi cursantilor posibilitatea de a crea si sustine un discurs coerent si fluent in limba engleza. Copiii sunt pregatiti de profesorii Shakespeare School, in cadrul cursului, si dobandesc o serie de aptitudini care ii vor ajuta in viitor:

  • invatarea unor tehnici de persuasiune si public speaking
  • abilitatea de crea si sustine un discurs convingator
  • dobandirea increderii in propriile forte prin experienta prezentarii in public
  • imbunatatirea abilitatilor de comunicare
  • invatarea limbajului non-verbal si implicatiile acestuia in comunicare
  • dezvoltatea fluentei in limba engleza

Aceasta competitie NU este dedicata evaluarii nivelului de limba engleza, prin urmare se vor nota abilitatile candidatilor de a vorbi in public si nu fluenta si acuratetea in limba engleza.

2. Cine participa?

La Public Speaking Competition participa gratuit toti cursantii Shakespeare School care urmeaza cursul Success with Public Speaking.

3. Tema

Tema discursului poate fi orice subiect, la alegere.

4. Desfasurarea Concursului

Concursul cuprinde trei etape, dupa cum urmeaza:

I. Perioada de pregatire (octombrie 2023 –  aprilie 2023)

In cadrul cursului Success with Public Speaking, cursantii vor beneficia de pregatire in vederea sustinerii si prezentarii unui discurs pe o tema la alegere. Acestia vor invata cum sa se documenteze pentru un discurs, ce sa includa in continut si ce mijloace retorice trebuie sa abordeze, dar si cum sa prezinte discursul in public.

II. Runda preliminara (24 aprilie-6 mai 2023)

Prima runda, care este cea preliminara, reprezinta o selectie la nivel de grupa. Cursantii vor sustine un discurs de 2-3 minute pe o tema aleasa de acestia in timpul orelor de curs. Dupa incheierea fiecarui discurs urmeaza intrebari din partea publicului/juriului, la care concurentul trebuie sa raspunda fara a relua ideile mentionate initial.

Vor promova in runda urmatoare discursurile care primesc un maxim de 14 ‘Needs practice’ pe fisa de evaluare, indiferent de numarul de calificati din fiecare grupa.

In saptamana imediat urmatoare primei runde sunt anuntate rezultatele si numele cursantilor calificati pentru runda finala.

III. Runda finala (8-30 mai 2023)

La fel ca in anul precedent, concursul de discursuri editia 2023 nu se va organiza live, cu public, ci se va transforma intr-un concurs de discursuri inregistrate.  Cursantii care doresc sa participe la finala concursului de oratorie isi vor inregistra video discursul pregatit in cadrul cursului de limba engleza, cu telefonul mobil sau camera video, si il vor trimite pe adresa contact@shakespeare-school.ro.

Va reamintim ca discursul prezentat este de aproximativ 2-3 minute, iar tema poate fi orice subiect, la alegere. Intrucat exista un numar mare de participanti, va rugam sa nu depasiti timpul indicat- depasirea acestuia nu va fi penalizata, insa.

Este permisa, chiar incurajata, folosirea recuzitei, atat timp cat ajuta la clarificarea mesajului discursului, si editarea videoclipului.  Participantii nu vor citi discursurile de pe foi, insa.

Anuntarea castigatorilor: 10 iunie 2023

5. Criterii de evaluare

Criteriile de evaluare sunt urmatoarele:

Prezentarea discursului:

Se evalueaza modul in care vorbitorul foloseste limbajul non-verbal (gesturi, contact vizual, miscari scenice, intonatia) si mijloacele retorice pentru a mentine interesul publicului. Atitudinea increzatoare, charisma, spontaneitatea si umorul sunt, de asemenea,  apreciate. Se puncteaza un stil natural si abilitatea de a transmite informatia intr-un mod cat mai captivant.

Se depuncteaza postura inadecvata, lipsa gesturilor, a miscarilor scenice si a contactului visual, precum si un discurs memorat.

Argumentarea discursului:

Vorbitorul trebuie sa prezinte idei relavante pentru tema aleasa, ilustrate prin example. Se puncteaza  abordarea creative a temei alese, precum si argumentele relevante si bine structurate.

Se depuncteaza lipsa argumentelor solide si ilustrate prin exemple, precum si abaterea de la tema discursului.

Structura:

Discursul trebuie sa aiba introducere, un continut in care ideile principale sunt evidentiate, si o concluzie. Sunt appreciate discursurile care incep si/sau se termina intr-un stil memorabil.

Sunt depunctate discursurile care nu au introducere sau concluzie, sau care sunt greu de urmarit datoria lipsei unui struturi clare.

Voce:

Vorbitorul trebuie sa enunte cuvintele tare, clar, cu intonatie potrivita si intr-un stil care ajuta la intelegerea mai usoara a continutului discursului.

6. Premii

Se vor acorda premii pentru locurile I, II, III si Mentiuni care vor consta in:

  • Locul I – Curs de vara de limba engleza (1 modul) la Shakespeare School si materiale promotionale
  • Locul II – Reducere de 75% pentru un curs de vara de limba engleza (1 modul) la Shakespeare School si materiale promotionale
  • Locul III – Reducere de 50% pentru un curs de vara de limba engleza (1 modul) la Shakespeare School si materiale promotionale
  • Mentiuni – Reducere de 25% pentru un curs de vara de limba engleza (1 modul) la Shakespeare School

Toti finalistii care nu au obtinut locurile I, II, III sau Mentiune vor primi pe mail un certificat de participare si un voucher discount 10% pentru un curs de vara de limba engleza (1 modul) la Shakespeare School.

*Voucherele nu se cumuleaza cu alte discounturi in vigoare la momentul inscrierii la clubul de vara dorit

intră în comunitatea shakespeare school

ÎNSCRIE-TE LA CURSURILE
DE LIMBA ENGLEZĂ
VINO LA O LECȚIE GRATUITĂ
ÎN CLASĂ SAU ONLINE
TESTEAZA-TI NIVELUL
DE LIMBA ENGLEZA