Blog

5 SFATURI UTILE PENTRU A-TI EXERSA ENGLEZA IN VACANTA DE VARA!

E vara, e sfarsit de an scolar, ziua-i lunga si parca te imbie mai degraba la plimbari in ceas de seara, decat la carte. E adevarat, cand simti mirosul inerent al mult asteptatei si binemeritatei vacante, e greu sa te mai gandesti la studiu intensiv. Dar daca ti-am propune cinci activitati interactive, prin care poti sa iti exersezi engleza chiar si in acest timp, pastrand, totodata, relaxarea specifica vacantei de vara? Te invit sa reflectezi asupra urmatoarelor activitati propuse mai jos si sa iti alegi varianta cea mai potrivita tie, astfel incat sa mentii viu contactul cu limba engleza, chiar si la sfarsit de an scolar!

Tabara de limba engleza:

tabere internationale

O tabara intr-o tara in care locuitorii au ca limba nativa engleza reprezinta nu doar un prilej de imbunatatire a tuturor abilitatilor lingvistice in mod firesc, prin interactiune cu acestia, ci si o oportunitate de a lua contactul cu o cultura diferita de a ta. O astfel de imersiune in cultura altei tari te poate ajuta sa comunici cu mai mult usurinta, sa te exprimi in limba engleza in situatii de viata reale, sa socializezi, sa devii constient de elemente diverse de cultura, precum si sa iti imbogatesti bagajul de cunostinte. Toate acestea se intampla intr-un mod placut, distractiv si relaxat, in timp ce te poti si bucura de vacanta! In aceasta directie, noi iti recomandam patru tabere, in America si in Marea Britanie.

Curs intensiv si interactiv de vara:

cursuri intensive

Daca iti doresti o experienta educativa, care sa te ajute sa iti exersezi abilitatile lingvistice si pe timpul verii, iti recomandam un curs de vara intensiv, care sa te ajute nu doar sa nu pui intr-o cutiuta si sa uiti tot ce ai acumulat in timpul anului scolar, ci si sa consolidezi anumite structuri gramaticale si de vocabular, sa inveti elemente noi, sa practici ascultarea activa, sa descifrezi mesajele inserate in texte variate, sa afli strategii de redactare, sa te exprimi cu mai multa usurinta in situatii de comunicare diverse si multe alte lucruri! Toate acestea se realizeaza in grup restrans, intr-un mediu care se axeaza pe incurajare, intr-un atmosfera relaxata (ca de vara!), prin jocuri interactive, competitii, activitati de colaborare, jocuri de rol, videoclipuri, proiecte si lectura specifica varstei, asta pentru a enumera doar cateva metode de lucru.

Club de conversatie cu un profesor nativ:

club conversatie

Scopul tau principal este sa te exprimi fluent in limba engleza, sa iti rafinezi pronuntia si sa acumulezi elemente de vocabular si de gramatica prin practica sustinuta, intr-un mod natural si firesc? Atunci un club de conversatie cu un profesor nativ este ceea ce ti s-ar potrivi cu siguranta! Este modul cel mai rapid si eficient de a descoperi tainele limbii engleza la nivel oral indeosebi, dar si de a stapani arta conversatiei, in timp.

Resurse online:

resurse online

E posibil sa preferi activatile online, in detrimentul celor clasice, face-to-face, iar daca acesta este cazul, avem reteta potrivita pentru tine! Numeroase site-uri educationale ofera o gama larga si variata de materiale in limba engleza, majoritatea foarte eficiente si care te ajuta, preponderent, sa iti rafinezi vocabularul si gramatica, dar si sa iti formezi anumite deprinderi si abilitati in limba engleza. Iti recomandam insa ca selectia acestora sa fie destul de riguroasa, in functie de varsta, preferinte si de nivelul tau lingvistic. Iata doar cateva sugestii:

Lectura:

lectura

Daca esti un cititor fervent, beletristica poate constitui metoda perfecta de a iti consolida cunostintele in limba engleza! Important este sa gasesti cartile potrivite, in formatul care te atrage cel mai mult, specifice nivelului tau, dar si varstei tale. Exista o selectie impresionanta de carti pe care le poti achizitiona direct din librarii sau le poti cauta in format online scris sau audio. Am gasit pentru tine cateva link-uri utile, asadar te invitam sa arunci un ochi asupra lor si sa raspunzi invitatiei noastre la lectura!

Speram ca sfaturile noastre sa iti fie utile, astfel incat sa petreci o vara frumoasa, fara insa a pierde contactul cu limba engleza, atat de draga noua! Indiferent de metoda pe care o alegi, iti dorim succes!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole