Blog

7 motive pentru a invata o limba straina

7 motive pentru a invata limba engleza

In ultimele decade, gratie dezvoltarii tehnologiei comunicatiei, lumea a devenit un „sat global”, in cadrul caruia cu totii avem acces imediat la stiri si informatii de pretutindeni. Aceasta dezvoltare nu ar fi fost, insa, posibila, in lipsa unei lingua franca, o limba de circulatie internationala, care sa faciliteze aceasta comunicare la nivel global – ne referim, desigur, la limba engleza.

Din acest motiv, in anul 2019, cunostintele temeinice de engleza sunt un must have, pentru oricine isi doreste sansa de a invata la o universitate de prestigiu, posibilitatea unui loc de munca bine platit sau oportunitatea de a calatori, oriunde in lume, fara stresul comunicarii. In continuare, iata 7 motive pentru care credem ca este foarte important sa invatam aceasta limba straina.

 

  1. Limba engleza te ajuta sa intri la o facultate din strainatate

Daca iti doresti sa inveti intr-o tara straina, limba engleza este cheia care iti va deschide aceasta usa. Numeroase universitati din Europa, Asia sau Africa ofera cursuri in limba engleza. Desigur, nivelul necesar de cunostinte pentru a participa la aceste cursuri trebuie sa fie unul ridicat. De aceea, este foarte important sa te documentezi inainte, pentru a afla care sunt conditiile de admitere si cum te poate ajuta o diploma de examen Cambridge, in acest sens.

success

  1. Ai mai multe oportunitati pe piata muncii

In contextul globalizarii, raspunsul negativ la intrebarea „Vorbesti engleza?” adresata de catre un potential angajator te poate elimina din procesul de selectie pentru un job, desi, in afara de acest criteriu, ai fi candidatul ideal. Atat corporatiile multinationale, cat si companiile mai mici, se asteapta ca angajatii sa stapaneasca, cel putin la nivel mediu, aceasta limba de circulatie internationala. Evident, cu cat pozitia pe care ti-o doresti este mai sus in ierarhia firmei, cu atat vor creste si asteptarile fata de nivelul tau de engleza. In plus, intrucat in companiile multinationale, engleza este principala limba vorbita, vei putea aplica cu mai mari sanse de succes la job-ul dorit, indiferent in ce tara este situata firma.

 

  1. Calatoreste fara teama ca nu te vei face inteles

Unul dintre avantajele faptului ca limba engleza este vorbita peste tot, pe glob, este acela ca, daca o stapanesti, iti este ajutor de nadejde, oriunde in lume. Indiferent unde calatoresti, daca nu ai avut timp sa inveti cateva fraze utile in limba tarii pe care o vizitezi, cu certitudine, locuitorii tarii respective vor intelege ce spui – nu degeaba sunt peste 1 miliard de vorbitori de engleza in lume. Vei avea, deci, acces mai usor la cultura si istoria tarilor vizitate si te vei bucura mai mult de excursii.

global1

  1. Te poti reloca mai usor intr-o tara straina

Nu este intotdeauna usor sa gasesti echilibrul in ceea ce doresti in viata – poate iti place ceea ce faci, dar nu esti foarte multumit cu locul in care traiesti. Din acest motiv, multe persoane decid sa incerce sa locuiasca in alta tara, in speranta ca o schimbare de mediu le va oferi stilul de viata pe care si-l doresc. Chiar daca alegi o tara in care nu engleza este limba oficiala, tot ea iti va folosi drept „carja”, la inceput, pana te poti acomoda cu noua viata.

global2

  1. Traiesti 2.0 fara obstacole

Asa cum spuneam mai sus, comunicarea, in secolul 21, este instantanee si este intr-o singura limba – majoritatea clipurilor sau articolelor virale, textele pozelor ironice cunoscute si ca memes, breaking news de importanta globala, la care avem acces instantaneu – totul este in engleza. Ar fi pacat sa nu fii la curent cu toate acestea, din cauza nivelului de engleza.

 

  1. Invatatul unei limbi straine stimuleaza IQ-ul

Cercetatorii de la University College din Londra au efectuat un studiu pe 100 de participanti, dintre care 80 erau vorbitori bilingvi. In urma studiului, acestia au concluzionat ca vorbitul unei a doua limbi influenteaza structura cerebrala – mai exact, zona care proceseaza informatii. Concret, sunt imbunatatite functiile cognitive, atentia, perceptia, memoria, inteligenta si limbajul, prin asimilarea noilor notiuni de gramatica si vocabular creierul exersand inmagazinarea si utilizarea repetata de informatii.

 

  1. Poti chiar incetini efectele trecerii timpului

Un alt studiu, realizat de cercetatorii canadieni, de aceasta data, releva faptul ca stapanirea unei a doua limbi poate intarzia aparitia bolilor de memorie. Studiul a fost realizat pe 200 de participanti diagnosticati cu Alzheimer, dintre care jumatate vorbeau o a doua limba. Conform rezultatelor, la participantii bilingvi, simptomele asociate cu boala – pierderi de memorie, stare de confuzie – se manifestau chiar si cu 5 ani mai tarziu, fata de participantii care vorbeau o singura limba. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in momentul in care vorbim doua limbi, folosim parti din creier care au nevoie constanta de miscare, asigurandu-le o mai buna functionare, pe o perioada mai lunga.

Fara indoiala, invatarea limbii engleze iti va deschide o multime de oportunitati, educative, profesionale sau personale – depinde doar de tine sa faci acest pas !

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole