Blog

7 motive pentru care copiii invata mai repede limba engleza in grup

Invata engleza ala Shakespeare School

Odata cu necesitatea invatarii unei limbi straine vine si o intrebare fundamentala pentru parinti: Care sunt beneficiile studiului intr-un grup si este aceasta metoda mai eficienta pentru copilul meu? Descoperiti in continuare care sunt avantajele acestui tip de invatare practicat si la Shakespeare School.

 

Beneficiile studiului limbii engleze in grup

 

1. Stimularea creativitatii

Spre deosebire de lectiile individuale, intr-un grup exista o varietate de elevi, fiecare cu propriile personalitati si experiente. Interactiunea cu ceilalti elevi creeaza un mediu propice pentru un schimb diversificat de idei ceea ce contribuie la dezvoltarea creativitatii fiecarui individ. Elevii sunt mai receptivi la ideile expuse de catre colegii lor. In felul acesta sunt stimulati sa participe la conversatii si sa descopere cum sa exploreze noile idei pe care le intalnesc. Isi dezvolta propriile idei si argumente in moduri cat mai clare si creative.

 

Engleza dezvolta creativitatea

2. Dezvoltarea abilitatii de colaborare

 

Inca un avantaj semnificativ al invatarii englezei in grup este dezvoltarea abilitatii de a lucra eficient cu ceilalti. Intr-un colectiv, cursantii invata cum sa se sustina si sa se ajute unii pe ceilalti si cat de important este sa lucreze armonios cu altii. Lucrul in perechi si echipe este foarte important pentru depasirea timiditatii si complexelor, precum si pentru descoperirea calitatilor de leadership. In acest mod, copiii realizeaza ca fiecare are un rol si ca pot aduce contributii valoroase in cadrul activitatilor.

 

Engleza stimuleaza colaborarea

3. Crearea de noi relatii si prietenii

 

In contextul unui grup elevii pot forma prietenii reale, iar acest lucru duce la crearea unei atmosfere in care cursantul se simte in siguranta. Copilul va avea astfel mai multa incredere sa se exprime si sa ofere voluntar raspunsuri, deoarece scade anxietatea legata de greseli. Vazand ca ceilalti nu il judeca, ba mai mult, ii sunt prieteni si il sustin, duce la o dorinta sporita de a lucra si progresa. Pe termen lung se pot stabili relatii de prietenie care sa dureze mult dupa terminarea cursului.

 

Engleza creeaza prietenie

 

4. Motivatie crescuta

 

Cand discutam despre invatarea unei limbi straine, este esential sa ne gandim si la ce motiveaza un elev sa invete. Unora pur si simplu le place si li se pare usor si distractiv. Altora, dimpotriva, le este dificil sa inteleaga pentru ce le trebuie si li se pare un efort prea mare. In schimb este valabil pentru toti faptul ca lucrul in grup creste motivatia intrinseca de a invata si de a progresa.

 

Engleza dezvolta motivatia

Prin interactiunea cu mai multe persoane, invatarea constanta de la profesor si colegi si activitati variate si distractive, cursantii descopera ca invatatul unei limbi straine poate fi o activitate placuta, nu o corvoada. Motivatia creste atunci cand realizeaza ca invatatul poate fi o experienta frumoasa!

 

Un proces eficient de educatie nu presupune numai perfectionarea cunostintele, ci si noi prieteni, distractie prin activitati variate si lucrul cu persoane diferite care ne pot ajuta si pe care ii putem ajuta la randul nostru. Acest sentiment ii motiveaza pe cursanti sa fie implicati, sa isi dea interesul si ajung sa invete fara sa se mai gandeasca ca trebuie sa o faca, ci pentru ca vor sa o faca.

 

Engleza scade presiunea individuala

5. Scaderea presiunii individuale

In cadrul sedintelor de grup, presiunea individuala scade semnificativ. Activitatile in care copiii au timp sa lucreze in perechi sau in grupuri inainte de a oferi raspunsuri finale ii ajuta sa se simta mai siguri de ei. In consecinta, sunt mai dispusi sa colaboreze cu profesorul, sa ofere raspunsuri si sa se ofere voluntari pentru diverse activitati.

 

Acest lucru se intampla deoarece au timp sa proceseze informatia, sa se verifice cu partenerul, iar in momentul in care ajung sa raspunda individual deja au incredere mai mare ca totul va fi bine. Chiar daca in continuare apar greseli, elevii nu mai au acel sentiment de esec la fel de puternic si sunt mai deschisi catre ideea de perfectionare in timp.

 

Engleza inseamna colaborare

6. Dezvoltarea abilitatilor de comunicare

 

In lumea in care traim se pune din ce in ce mai mult accent pe abilitatea de a comunica eficient cu cei din jur. Acest aspect se poate dezvolta frumos in cadrul unui colectiv, deoarece elevii pot fi antrenati intr-o multitudine de activitati in care discuta intre ei prin intermediul limbii engleze. Astfel ei isi perfectioneaza si cunostintele de limba straina dar si abilitatile de comunicare in general.

 

In cadrul unui grup se pot organiza activitati de joc de roluri, dezbateri, discutii in perechi sau grupuri pe diverse teme. Prin intermediul acestora cursantii exerseaza vocabularul si gramatica studiate si isi imbunatatesc aptitudinile de interactiune, argumentare si coerenta in exprimarea clara a ideilor.

 

Engleza creste spiritul competitiv sanatos

 

7. Spiritul competitiv sanatos

 

In ziua de astazi este tot mai multa presiune pe elevi sa demonstreze ca sunt foarte buni in orice domeniu, inclusiv cand discutam despre invatarea unei limbi straine. Insa o abilitate importanta este sa stim cum sa castigam si sa pierdem!

 

Lucrand intr-un grup, elevii sunt expusi la situatii in care exista competitii intre echipe. Gestionate de un profesor, aceste situatii sunt nu doar distractive (cui nu ii place sa castige?), dar si momente cheie in care elevii invata sa isi gestioneze sentimentele. Daca echipa noastra a castigat, invatam sa ne bucuram si sa recunoastem calitatile celorlati concurenti. Daca echipa noastra pierde, invatam ca esecul nu este un capat de drum. Dimpotriva, este un hop peste care trebuie sa trecem pentru ca data viitoare sa ne descurcam si mai bine si sa recunoastem meritele celeilalte echipe fara resentimente.

 

Sub indrumarea unui profesor si intr-un mediu prietenos, cultivarea unui spirit competitiv sanatos duce la progrese frumoase pe termen lung, atat in ceea ce priveste invatarea limbii straine cat si pe plan personal.

 

Invata engleza la Shakespeare School

Invatarea limbii engleze la Shakespeare School

 

Orice tip de curs de limba engleza ati alege pentru copiii dumneavoastra, cel mai important este sa fiti informati si sa luati aceasta decizie in cunostinta de cauza. Pana la urma, fiecare copil are propriile nevoi in ceea ce priveste modul de invatare, iar rezultatele frumoase pot veni invatand cu drag. De aceea, Shakespeare School utilizeaza o metoda personalizata de predare a limbii engleze, bazata pe Teoria Inteligentelor Multiple.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole