Blog

79% dintre părinți sunt interesați de un stil de viață mindful pentru copiii lor

Vizual comunicat presa 79 parinti

  • 75% pun pe primul plan dezvoltarea inteligenței socio-emoționale a copilului
  • 59% sunt interesați de antrenarea gândirii critice și tot 59% de stimularea creativității

 

Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Shakespeare School în rândul participanților la conferința online cu tema “Cele 6 elemente ale succesului. Cum pot deveni copiii Campioni la Viață?”, la care au participat peste 300 de părinți și profesori din toată țara.

 

In cadrul acestei conferințe, profesorii Shakespeare School au detaliat care sunt cele 6 elemente care conduc la succesul copiilor în viața școlară, socială, profesională, personală:

 

  • Inteligența socio-emoțională – Îi ajută pe copii să învețe într-un mod plăcut și eficient, gestionându-și cu succes teama de eșec, de examene, de teste, precum și alte anxietăți.
  • Stima de sine – Ajută copiii să își folosească la capacitate maximă abilitățile și cunoștințele.
  • Creativitatea – O competență cu un rol primordial pentru viitor, care se poate “cultiva”.
  • Comunicarea și colaborarea – Abilități necesare copiilor pentru a se adapta cerințelor educaționale ale secolului 21.
  • Gândirea critică – Esențială pentru analiza pertinentă a datelor și situațiilor, ne ajută să facem față situațiilor din viața de zi cu zi.
  • Mindfulness – Am arătat ce înseamnă să avem un stil de viață mindful și care sunt beneficiile pe termen lung asupra sănătății emoționale și fizice.

 

conferinta teme 1

 

Conform feedback-ului participanților, cele mai apreciate elemente ale conferinței au fost următorele: profesionalismul și entuziasmul profesorilor (31%), modalitatea de prezentare (30%), claritatea ideilor (27%), abordarea practică cu multe exemple (27%), actualitatea temelor discutate (27%).

 

Până acum, secolul 21 a presupus o adaptare continuă la noile cerințe ale societății actuale. Au apărut tehnologii noi, profesii noi, tendințe educaționale noi. Cei 6 speakeri ai conferinței, împreună cu fondatorul Shakespeare School au concluzionat că succesul în această perioadă dificilă este reprezentat de cultivarea unor abilități precum: gestionarea emoțiilor, luarea de decizii importante, reziliența, abilitatea de a înțelege și a empatiza. De asemenea, antrenarea comunicării, colaborării, creativității și gândirii critice conduc la formarea unor copii campioni la viață.

 

În fiecare an Shakespeare School organizează 3-4 conferințe pentru părinți și profesori, alegând mereu subiecte de mare actualitate, care se încadrează în tematica mai largă Copilul tău, Campion la Viață. De fiecare dată suntem recunoscători pentru aprecierile primite de la participanți, dar mai ales suntem deschiși să înțelegem cum îi putem susține pe părinți pentru a reuși să mențină starea de bine și echilibrul interior al copiilor. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au încredere în noi și participă la evenimentele noastre, precum și profesorilor noștri care au prezentat materiale excepționale”, a declarat Adriana Alionte, fondator Shakespeare School.

 

adriana alionte decupata

 

În ultimii ani, interesul pentru cursurile Shakespeare School a crescut considerabil în România. Numărul cursanților a crescut, în medie cu 20% în fiecare an, până la 3000 de cursanți în anul școlar 2019-2020.

În cei 18 ani de activitate, peste 25.000 de cursanți, copii și adolescenți, au trecut pragul Shakespeare School, unde au descoprit un loc special creat pentru ei, în care profesorii fac totul cu pasiune, pentru a susține performanța și evoluția lor pentru a deveni campioni la viață.

 

* * *

 

Despre Shakespeare School

 

În cei peste 18 ani de activitate, peste 25.000 de cursanți au trecut pragul Shakespeare School, cel mai bun centru de pregătire pentru examenele Cambridge din România, devenit Gold Preparation Centre în 2020. În cadrul a 4 centre de predare a limbii engleze, localizate în 4 puncte cheie ale Capitalei (Ferdinand, Moșilor, Victoriei și Brâncoveanu), Shakespeare School reușește în fiecare an să obțină 97% rată de satisfacție, în rândul părinților, pentru serviciile oferite. Copiii învață engleza de plăcere la Shakespeare School alături de profesori de top, entuziaști, dinamici și foarte bine pregătiți. Mai multe informații despre înscrierile la cursurile de an Shakespeare School puteți descoperi pe site-ul shakespeare-school.ro.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole