A început jurizarea poveștilor care inspiră!

safe_imagePrima ediție a concursului „Extremely Short Story Competition” s-a încheiat pe 15 decembrie cu roade bogate: s-au înscris peste 200 de profesori cu tot atâtea povești inspiraționale de 50 de cuvinte, scrise în engleză. Este primul concurs de acest gen din Europa și se adresează profesorilor non-nativi de limba engleză din întreaga lume. Se dorește ca profesorii să devină modele inspiraționale pentru elevii lor.

Shakespeare School a adus concursul și în România, conceptul fiind inițial implementat în Asia, dar ideea inițierii unui concurs pentru profesorii de engleză a venit după ce anul trecut, Diana Graur, profesor Shakespeare School, a câștigat locul I la competiția mondială de texte scurte organizată de Cambridge ESOL. Pentru că acest concurs este internațional, în prezent găzduim o expoziție itinerantă cu textele premiate în concurs la Universitatea din Dubai. De altfel, știrea despre concursul nostru apare și pe site-ul universității Zayed din Dubai.

Urmează o perioadă de evaluare a celor 200 de eseuri primite din toate colțurile țării, din 38 de județe, proces în care sunt implicați atât profesorii Shakespeare School cât și British Council, Peter Hassall (inițiatorul proiectului) și Fischer International.A-mans-hand-writing-007

Cele mai creative 30 de texte selectate vor intra în finală, iar profesorii înscriși în concurs primesc un certificat de participare pe care îl pot include în portofoliul personal. Premiile oferă celor mai creativi profesori o reală oportunitate de dezvoltare profesională. Câștigătorii vor mai primi ca premiu și vouchere de participare la conferința internațională Fischer a profesorilor de limba engleză, vouchere de participare la examenele Cambridge TKT – de metodică și predare a limbii engleze (oferite de partenerul educațional al concursului, British Council) și cursuri de training online ELT Advantage, oferite de sponsorul principal, Fischer International.

După încheierea competiției, textele câștigătoare vor fi incluse în două expoziții, în București, la Shake speare School și în Dubai, la Zayed University, așadar vor primi recunoaștere internațională De asemenea, textele vor fi incluse într-o antologie online care să inspire profesorii din întreaga lume.

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive