Blog

Adolescentii si viciile lor

Iata care sunt atentionarile pe care le face Patricia Brezeanu, una dintre cursantele noastre, vizavi de unele obiceiuri nu prea ortodoxe ale unor tineri. Am publicat gandurile Patriciei tocmai pentru a preveni astfel de comportamente si speram ca in randul comunitatii Shakespeare School nu sunt si nici nu vor fi prezente aceste “vicii”. 🙂 webshoot

Viciile adolescentilor

Chiar daca este greu de crezut, copiii cu varste intre 13 si 18 ani sunt tot mai deschisi sa experimenteze ceva nou si periculos. Cunosc trei fete, avand doar 13 si 14 ani, care fumeaza si nu incearca sa ascunda asta. Se lauda cu “cat de mult am reusit sa scot fum pe nari” sau “cum am reusit sa fac cerculete din fum”. Doar unii profesori au incercat sa ia masuri, amenintandu-le ca daca mai fumeaza o sa le puna absenta si o sa le dea afara de la ora lor. Se pare insa ca amenintarile n-au fost destul de importante pentru ele… Doua dintre cele 3 fete, care nu fumau cu un an in urma, au spus ca au incercat asta doar pentru ca prietena lor cea mai buna le-a convins. Ceea ce dovedeste ca tinerii sunt foarte usor influentabili de anturajul lor. Fata care fuma de mai mult timp in “gasca” nu a vrut sa spuna motivul pentru care s-a apucat de fumat si … nici nu vrea sa se lase! Un alt viciu mai raspandit ar fi excesul de cofeina pe care copiii il consuma. Pe majoritatea colegilor si prietenilor mei ii aud ca nu pot sta treji fara sa bea minim o ceasca de cafea pe zi sau energizante. De obicei asta inlocuieste micul dejun pentru ca… “nu pot manca de dimineata altceva”. Excesul de cofeina e foarte nesanatos. Barfa, un viciu important! Se putea sa lipseasca ? E “la moda” sa-i pui pe altii intr-o lumina proasta. O fata mi-a spus ca nivelul cel mai inalt la barfit l-a atins cand se apropia un concurs, pe care trebuia sa-l castige… A spus muuulte lucruri rele despre ceilalti participanti, asa ca a primit cele mai multe voturi de la public. Pentru ca le-a obtinut insa pe calea asta, oamenii si-au pierdut increderea in ea. Motivul pentru care adolescentii barfesc, mai ceva ca niste babe mahalagioaice care n-au ce face decat sa se ia de viata altora, este intrucat cred ca punandu-i pe altii intr-o lumina mai putin buna, ei insisi vor fi pusi intr-o lumina mai putin proasta. Cel mai raspandit viciu al adolescentilor, in special al fetelor, este fara doar si poate dulciurile. O inima franta poate fi lipita cu niste caramel si niste miere. Niste complexe din nastere se pot ascunde dupa o ciocolata dulce. Din pacate, efectul este doar pe moment. Dulciurile sunt o cale inselatoare de a trece peste o problema. La unii adolecenti de peste 16 ani am observat ca nevoia de ceva nou care sa le stimuleze andrenalina a devenit o dependenta. Un baiat de 17 ani mi-a spus ca, minim o data pe saptamana, are nevoie sa incerce ceva diferit, cum ar fi sa se dea pe motocicleta cu 100 km/h sau sa faca un sport extrem. La varsta adolescentei, mai vizibile sau mai putin evidente, viciile nu ocolesc pe nimeni.

image source: http://www.drdenisetompkins.com/?Adolescents

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole