Blog

Am lansat Shakespeare School Essay Competition – Editia a 7-a

Imagine Essay Competition 2015 640x360px

Declarăm deschisă runda a 7-a de întrecere pentru creativitatela Shakespeare School Essay Competition!

Elevii din toată țara sunt așteptați să se înscrie, gratuit, în cursa spre Marea Britanie pe care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie o lansează la cea de-a 7-a ediție a concursului național de creație în limba engleză.

Vom promova ideile inovative și vom răsplăti performanța tinerilor talentați cu premii în valoare de peste 5.000 de euro, ce includ marile premii ale competiției – două tabere în Marea Britanie în campusurile unor universităţi sau colegii britanice de top.

Provocarea acestei ediții este: Think green, speak green, act green!

Participanții trebuie să aibă între 11 şi 20 de ani și să scrie un text original în limba engleză prin care să exprime propria viziune despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare.

Cele mai convingătoare idei, bine structurate și exprimate creativ în limba lui Shakespeare, vor fi răsplătite cu tabere în Marea Britanie, cursuri de limba engleză, cărți dar și produse electronice și obiecte care susțin tema propusă în această ediție – sustenabilitatea.

Competiția este organizată pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-20 de ani. Participanții pot înscrie gratuit eseurile, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, până pe 29 ianuarie 2015. După selecția celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliștii.

Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Anul acesta competiția va fi susținută de doi ambasadori care își asumă misiunea de a motiva participanții în depășirea propriilor limite:

Andrei Roșu, sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență va fi o inspirație pentru tineri.

1-fitness-andrei-ro-u

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucian Mîndruță, jurnalist, scriitor, realizator și prezentator de televiziune, cu peste 24 de ani de experință editorială, un exemplu notabil de succes în carieră.

lucian-mandruta-

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.

Parteneri educaționali și sponsori: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, RATE – Romanian Association of Teachers of English, BETA – Bucharest Enghlish Teachers Association, FNAP – Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor, Cărturești, British Council, Fischer International, Arcub, Unilever, Simaco Advertising.

Parteneri media: Radio ZU, TVR, Evenimentul Zilei, Cariere, Ziarul Ring, Curierul Național, TV City, RADOR, Sfatulpărinților.ro, Suntpărinte.ro, Babycafe.ro, Părinți.com, Clubulmagic.ro, Totuldespremame.ro, Amdoar18ani.ro, IQool.ro, B365.ro, Teen Press, România Pozitivă, Nonguvernamental.ro, Blogunteer, Blidaru, Dreamcatchers Romania, Edu-News, Federația VOLUM, Fundația Pentru Dezvoltarea Sociatății Civile, Romanticu.ro.

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole