Blog

Aventura londoneză prin ochii doamnei profesoare Elena Sticlea

Untitled attachment 00036Cuvântul cheie al întregii aventuri londoneze este “intens”, căci orice activitate ce se poate desfăşura la University College London nu solicită simţurile, mintea şi sufletul altfel decât intens.

Aşadar frumuseţe intensă, program intensiv, atenţie şi experienţă intense după cum urmează: o parte din zi lecţii de limba engleză (pentru studenţi), o altă parte din zi vizite: The South Bank (cu ale sale atracţii – Tate Modern, Shakespeare’s Globe, London Eye, St. Paul’s Cathedral) şi muzee pentru toate gusturile (The Natural History Museum, The Science Museum, The British Museum, The National Gallery sau… Madame Tussaud’s).

Nu trebuie uitate activităţile de seara: disco, bowling, karaoke, cinema, Jack the Ripper Walk & Ghost Walk. În weekend, excursii la Oxford, Brighton şi Thorpe Park (cu andrenalină din plin). Timp de shopping printre picături (nu ne ajung Westfield, Covent Garden şi Oxford Street…). Cireaşa de pe tort: Festivalul Notting Hill – cel mai mare carnaval din Europa – care a coincis cu cea mai intensă ploaie din câte am trăit la Londra!

Folosiţi deci superlativul în orice aspect al taberei şi veţi avea un tablou clar a ceea ce au reprezentat cele două săptămâni în capitala britanică.

Oamenii sunt deosebiţi, iar experienţa umană absolut remarcabilă – cu o colegăşi un grup de excepţie, în context internaţional (căci o
amenii se cunosc la bani şi la drum lung), nu te poţi simţi decât excelent.

Cu alte cuvinte, această tabără nu poate fi ratată sub nicio formă, nici ca însoţitor de grup, nici în calitate de cursant.

Mulţumesc din toată inima Shakespeare School şi Mirunette International Education pentru experienţa prilejuităşi sper să ne întâlnim din nou anul viitor, mai mulţi, poate chiar cu voi, cei care citiţi aceste rânduri!

Doamna profesoară Elena Sticlea predă limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și a fost desemnată profesorul coordonator cu cel mai mare număr de participanți înscriși anul acesta în cadrul Shakespeare School Essay Competition. Ca urmare, a avut ocazia să viziteze tărâmurile britanice în cadrul unei tabere de vară în Londra.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole