Beneficiile simularilor pentru examenele CAMBRIDGE

La Shakespearea School organizam in fiecare an, special pentru cursantii nostri, simulari complexe si complete, ale examenelor Cambridge pe care ei urmeaza sa le sustina. Ne dorim ca prin acest proces unic sa ii familiarizam cu atmosfera de examen, astfel incat sa fie bine pregatiti (inclusiv emotional) si sa stie la ce sa se astepte de la adevaratul test.

Ca orice alt examen cu un format atat de complex, si examenele Cambridge vin la pachet cu emotii si multa pregatire anterioara, avand ca scop final obtinerea unei diplome cu recunoastere internationala, care sa ateste competentele lingvistice dobandite de catre elev pana in momentul respectiv.

Data fiind complexitatea acestora, ne propunem sa raspundem la o serie de intrebari legate de cum am putea performa cat mai bine sub presiunea examenelor:

  1. Cum as putea invata sa imi gestionez emotiile mai bine sub presiunea examenului?
  2. Cum imi dau seama cu exactitate care sunt ariile la care excelez, precum si ariile care necesita practica intensiva pana la examen?
  3. Care sunt strategiile de lucru care mi se potrivesc cel mai bine?
  4. Si, nu in ultimul rand, cum imi dau seama ca sunt pregatit sa sustin examenul in curand?

Raspunsul este simplu, iar el reprezinta solutia tuturor intrebarilor de mai sus: prin intermediul unei simulari! Punctual, va invit sa descoperim impreuna care ar fi beneficiile majore ale unei simulari, in contextul in care examenele Cambridge au dobandit atat de multa notorietate, iar elevii isi propun sa obtina rezultate cat mai bune.

1. In primul rand, simularea ne ajuta sa anticipam nivelul de stres resimtit la examenul propriu-zis, sa lucram eficient sub presiunea timpului, sa invatam sa gestionam emotiile resimtite in cadrul unui examen si, prin urmare, sa facem fata cu mai mare usurinta si cu succes provocarilor care vin odata cu acesta!

2. Practica sustinuta ne pregateste pentru a intampina cu succes toate probele incluse in formatul examenului, insa simularea este cea care ne arata, in mod obiectiv, care sunt abilitatile pe care le stapanim deja, dar si care sunt abilitatile pentru care e necesar sa depunem eforturi suplimentare. Astfel, profesorul si elevul pot stabili un plan si pot seta niste obiective clare, in acord cu nevoile cadidatului, aspect esential in facilitarea progresului pana la data examenului.

3. Inca de la inceptutul cursului de pregatire, elevii sunt familiarizati cu niste strategii de examen, care sunt deosebit de utile si care, odata aplicate, sporesc sansele de reusita si minimizeaza timpul necesar rezolvarii fiecarei probe. Cu toate acestea, ele pot fi personalizate, iar simularea ne poate arata ce strategii functioneaza cel mai bine pentru fiecare dintre noi si ce strategii putem personaliza, astfel incat sa ni se potriveasca cel mai bine!

4. Cu siguranta, tot simularea este cea prin intermediul careia putem stabili, din timp, daca suntem complet pregatiti pentru examenul pe care ni l-am propus or daca e nevoie sa mai petrecem timp in vederea pregatirii acestuia. Este esential sa sustinem examenul atunci cand suntem pregatiti si increzatori, iar recomandarea profesorului, venita in urma simularii, poate atesta acest lucru.

Asadar, daca doriti sa sustineti un examen Cambridge, va recomandam sa luati in considerare varianta sustinerii unei simulari, deoarece beneficiile sale sunt majore si ne poate ajuta sa stabilim un plan de invatare individualizat, specific nevoilor fiecarui elev.

Atat subiectele, cat si regulile de acces la simulare sunt asemanatoare celor de la examenul oficial pe care il vor sustine. Astfel vor avea mai putine emotii si se vor putea concentra mai bine!

Mult Succes!

Articol scris de prof. Raluca Rusu

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive