75% dintre parinti considera continuitatea ca fiind principalul avantaj al trecerii cursurilor de limba engleza in mediul online

 • 82% dintre respondenti apreciaza rapiditatea trecerii la cursurile online de limba engleza.
 • 54% dintre acestia apreciaza implicarea echipei care a reusit sa faca aceasta trecere, urmati indeaproape de cei 52% care apreciaza adaptabilitatea.

Acestea sunt rezultatele unui sondaj de perceptie realizat de Shakespeare School in perioada 27 Martie – 15 aprilie. Scopul acestui sondaj de opinie a fost acela de a identifica modul in care parintii, cursantii adolescenti si profesorii s-au raportat la situatia de criza declansata de pandemia COVID-19 in Romania, precum si la pivotarea imediata a canalului de livrare a cursurilor de limba engleza.

Ca urmare a masurilor de distantare sociala, Shakespeare School a reusit sa treaca la livrarea online a cursurilor de limba engleza pentru toate grupele de varsta in numai trei zile.

“Orice problema devine o provocare si o oportunitate ce te stimuleaza sa gasesti solutii si s-o depasesti. La Shakespeare School, ne-am gandit ca nu putem parasi corabia si sa-i lasam pe copii in deriva, prin intreruperea cursurilor de limba engleza. Asadar, ne-am mobilizat si am gasit cea mai buna formula prin care sa continuam cursurile online in aceasta perioada”, a declarat Adriana Alionte, fondator Shakespeare School chiar la inceputul perioadei de pivotare la cursurile online.

Contextul pivotarii rapide la cursurile online

La momentul realizarii sondajului de perceptie, 7 din 10 respondenti considerau ca situatia generata de pandemia COVID-19 in Romania era foarte critica si extrem de critica. Acest rezultat arata impactul major pe care criza de sanatate o are asupra respondentilor.

 • Pe primul loc intre aspectele care ii ingrijoreaza cel mai mult pe respondenti in legatura cu momentele dificile pe care le traim acum se afla situatia sanitara, urmata de contextul macro-economic pe locul al doilea si de situatia financiara a familiei.
 • Pe primul loc intre emotiile pe care le-au trait respondentii cel mai des de la declansarea crizei in Romania se afla ingrijorarea, urmata la o distanta mare pe locul al doilea de tristete si pe locul al treilea de suparare.
 • Dintre cei 699 de respondenti, 3 din 10 spun ca spun ca, in opinia lor, in urmatoarele trei luni, situatia va evolua foarte defavorabil in Romania. Alti 3 din 10 spun insa ca evolutia va fi numai oarecum defavorabila.
 • Cei mai multi respondenti considera ca Romania se va recupera in 1-2 ani dupa aceasta criza, urmati la mica distanta de cei care considera ca recuperarea se va face in 9-12 luni.

Care sunt beneficiile trecerii rapide la cursurile online?

 • Cei mai multi respondenti apreciaza rapiditatea trecerii la cursurile online (82%), urmati de cei care apreciaza continuitatea cursurilor (75%), dar si implicarea (54%) si adaptabilitatea echipei care a realizat aceasta trecere (52%).
 • Cele mai importante beneficii aduse de trecerea la cursurile online sunt: asigurarea continuitatii cursurilor si oportunitatea de a experimenta un mod nou de invatare.
 • Atributele pe care respondentii le considera esentiale in relatia cu Shakespeare School sunt urmatoarele: ”sustinem performanta”, ”evoluam continuu”, ”suntem deschisi la comunicare”, ”facem totul cu pasiune” si ”incurajam creativitatea”.

Cursurile online, o provocare devenita SOLUTIE

Cursantii, in marea majoritate copii, beneficiaza de urmatoarele avantaje ale participarii la cursurile online:

 • Au descoperit ca pot fi in continuare productivi, chiar daca a fost necesar sa iasa din zona lor de confort. Au invatat sa faca fata situatiilor neprevazute, pentru a continua sa faca ceva care le face placere si ii avantajeaza.
 • Continua sa invete limba engleza cu placere, in sistemul in care au fost invatati, alaturi de profesorii lor favoriti si de colegi.
 • Au posibilitatea de a comunica constant cu profesorii, pentru a adresa intrebari si a primi raspunsuri, astfel incat activitatea lor de invatare sa se desfasoare in cele mai avantajoase conditii pentru ei.
 • Solicita si primesc resurse necesare si suplimentare de la profesori, pentru a folosi timpul pe care il au acum la dispozitie in cel mai eficient mod posibil.
 • Beneficiaza de suport emotional, inclusiv prin tehnici de mindfulness, din partea profesorilor si a colegilor de grupa, cu care impartasesc pasiunea pentru limba engleza.

Impreuna dezvoltam campioni la viata!

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi ultimele noutati:

Arhive