Blog

Castigatorii Shakespeare School Essay Competition 2020

draft vizual essay 2020 v5

Dragi concurenti, va anuntam cu bucurie ca am ajuns la momentul desemnarii marilor castigatori ai Shakespeare School Essay Competition, cel mai mare Concurs National de Creatie in Limba Engleza, Editia #12.

Chiar daca anul acesta a fost unul plin de provocari, am observat cu entuziasm fapul ca acestea nu au influentat in niciun fel creativitatea si originalitatea care va caracterizeaza.

Ne-am bucurat sa descoperim felul in care cei mai talentati si mai priceputi dintre voi v-ati intrecut in condeie virtuale, reusind sa ne impresionati cu maiestria voastra in realizarea eseului creativ in limba engleza propus de noi in acest an.

Asadar, acum a sosit momentul cel mare, in care anuntam marii castigatori. Inainte de toate insa, ne dorim sa va felicitam pe fiecare in parte pentru participare si sa va uram realizari cel putin la fel de creative si pline de originalitate si in anii care urmeaza.

Le spunem marilor castigatori Felicitari!!! Creativitatea si abilitatile voastre in limba engleza v-au adus pe podiumul acestei editii!

Inainte de a anunta lista marilor castigatori, iata cum s-a desfasurat, pe scurt, Editia #12 a Shakespeare School Essay Competition.

Despre editia a 12-a Shakespeare School Essay Competition

Concursul a fost organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie – entitate non profit care sustine copiii si tinerii talentati din Romania, motivandu-i sa atinga performante deosebite si sa isi valorifice potentialul creativ.

Shakespeare School Essay Competition este un concurs national de creatie in limba engleza ce isi propune sa stimuleze gandirea creativa , spiritul de inovatie si originalitatea si sa motiveze tinerii sa isi perfectioneze limba engleza.

Participarea la concurs a fost GRATUITA si deschisa elevilor de gimnaziu si de liceu, cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani.

Tema Editiei de anul acesta

Anul acesta i-am provocat pe copiii si tineri cu o tematica de actualitate. Tema eseului a fost ‘Imagine a world where teachers are replaced by A.I.” (“Imagineaza-ti o lume in care profesorii sunt inlocuiti de inteligenta artificiala”).

Astfel, am vrut sa atragem atentia tinerei generatii asupra acestui subiect de interes si sa vedem cum ar arata o lume in care inteligenta artificiala ar juca un rol primordial in domeniul educatiei, inlocuindu-i pe profesori.

Am fost mai mult decat surprinsi sa descoperim modul in care copiii si tinerii isi imagineaza si inteleg acest context complex, felul in care il abordeaza si modul unic in care viziunea fiecaruia dintre ei a fost argumentata serios si cat se poate de realist.

Desemnarea castigatorilor

Eseurile care au condus la desemnarea fcastigatorilor ne-au impresionat in principal prin firul original al povestilor asezate pe hartie de tinerii creatori.

De asemenea, am fost placut impresionati sa observam utilizarea unui vocabular bogat si corectitudinea in exprimare a castigatorilor, aceste elemente numarandu-se printre criteriile care au influentat decizia finala a profesorilor.

Asa cum v-am obisnuit, Shakespeare School Essay Competition s-a desfasurat pe doua categorii de varsta, respectiv 11-14 ani si 15-19 ani. Juriul competitiei a fost compus din profesori de la Shakespeare School, care au citit si analizat cu atentie fiecare eseu primit.

La finalul competitiei, acestia au deliberat si au ales cei 20 de castigatori – elevi de gimnaziu si de liceu.

foto articol

Castigatorii Shakespeare School Essay Competition – Editia #12

Iata lista celor 20 de castigatori ai Shakespeare School Essay Competition, Editia #12:

Categoria 11-14 ani

Locul I:
Mara Ioana Joarza
Locul II:
Zene Grace
Locul III:
Butu Sebastian
Premii speciale:
Yannina Cristea
Czondi Flavius Eduard
Nemeth Estera-Alexandra
Andronea David Macarie
Hoțiu Daiana-Antonia
Costea Ruxandra
Popa Bogdan-Mihai

Categoria 15-19 ani

Locul I:
Gurau Stefania-Sorana
Locul II:
Bucur Alexandru
Locul III:
Cumpanasu Catalina
Premii speciale:
Cioplea Bogdan
Cîrlan Iris
Alexandru Elena-Camelia
Mîrșu Cătălina Ioana
Moldovan Laura
Cerchez Diana
Constantinescu Iustinian Cristian

Felicitari castigatorilor si tuturor celor peste 3000 de participanti pasionati de limba engleza, din toate colturile tarii, care s-au intrecut in creativitate, originalitate si in arta argumentarii, in cadrul Shakespeare School Essay Competition – Editia #12.

In curand vom anunta si lista premiilor supriza pe care Shakespeare School le-a pregatit pentru castigatorii editiei din acest an!

Sa ne revedem anul viitor cu forte proaspete si cu eseuri redactate cu maiestrie de cei mai priceputi tineri vorbitori ai limbii engleze din Romania!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole