Blog

Engleza prin ochii voluntarilor de la Shakespeare School – Dan Andreea Alexandra

DSC1474

“Buna ziua! Ma numesc Dan Andreea Alexandra si am facut parte din programul de voluntariat “Engleza pentru viata”. Mi-am desfasurat activitatea in Centrul Sf. Sofia, din zona Universitate, alaturi de colega mea, Chesca Raluca Iliana. In cadrul acestui proiect, am predat limba engleza saptamanal copiilor de 12-14 ani din centru din primele luni ale anului scolar 2019-2020 pana in martie.

Am aflat de acest program de voluntariat de la o prietena care a participat in anul precedent si mi-a starnit curiozitatea. Am luat in considerare o viitoare cariera in invatamant, iar aceasta oportunitate mi-a oferit experienta si m-a ajutat sa decid daca aceasta meserie mi se potriveste sau nu.

In orele de pregatire am fost informati despre diverse tactici prin care ii putem mentine atenti pe copiii si tehnici prin care ii putem ajuta sa dobandeasca cunostinte noi prin joaca si activitati practice. Dupa ce am fost impartiti in fiecare centru, am aflat ca o sa predau impreuna cu prietena mea, cu care m-am inscris de la bun inceput.

Ne-am pregatit din timp materiale pentru toate varstele. Nu stiam ce nivel de limba engleza au elevii cu care vom colabora. Cand am mers prima data in centru am fost placut surprinsa. Copiii si doamnele de la centru ne-au intampinat cu bratele deschise. Am facut o mica evaluare a copiilor, pentru a determina nivelul lor de limba engleza.

De asemenea, am folosit timpul pentru a-i cunoaste si a afla ce activitati isi doresc sa facem la ora, ce subiecte ii intereseaza si care sunt lucrurile (listening, speaking sau reading and writing) ce le provoaca dificultati si pe care trebuie sa ne axam. La inceputul fiecarei ore am petrecut 5 minute vorbind cu fiecare in limba engleza despre felul in care se simt in ziua respectiva si ce au facut in weekend. N-am intampinat probleme de comunicare, toti copiii participau la ora si isi luau notite.

Am format o legatura stransa cu copiii, mergeam cu drag in centru si faceam totul cu placere. Aceasta experianta a fost una inedita, am dobandit cunostinte noi si mi-am dezvoltat abilitatile de comunicare. Consider ca programul de voluntariat “Engleza pentru Viata” ofera beneficii atat copiilor din centrele sociale, cat si voluntarilor.”

Acestea sunt cuvintele Andreei Alexandra, eleva de liceu, care a trait experienta voluntariatului la Shakespeare School, alegand sa predea limba engleza copiilor defavorizati. Experienta ei ne arata felul in care copiii si tinerii pot ajunge sa perceapa viata altfel atunci cand traiesc astfel de experiente.

Despre Asociatia Shakespeare School pentru Educatie

14212615 923212787805060 4315902170623898455 n

Din dragoste pentru copii si din convingerea ca educatia de calitate le poate schimba perspectivele, in anul 2011 au fost puse bazele Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie, o entitate non-profit care sprijina tinerii talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze. O limba straina poate deschide multe usi si poate face diferenta in dezvoltarea tinerilor.

Mobilizam puterea de implicare a comunitatii pentru a schimba vietile acestor tineri si a creste randurile celor talentati, care sunt sustinuti si ajutati sa aiba succes in Romania si nu numai, pentru ca ei sa creeze la randul lor o societate mai buna.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole