Blog

Engleza prin ochii voluntarilor de la Shakespeare School – Raluca Chesca

voluntariat“Limba engleza a fost mereu una dintre pasiunile mele. Atunci cand am auzit de la o colega de clasa ca Shakespeare School sustine o activitate in cadrul careia liceenii le pot preda copiilor limba engleza, m-am gandit ca ar fi o oportunitate perfecta pentru a ma dezvolta pe plan personal si a-i ajuta pe acei copii.

Dupa ce m-am inscris, am participat la cateva workshop-uri care m-au indrumat si de la care am invatat cum ar trebui sa incep o lectie, cum sa ii mentin pe copii atenti, cum ar trebui sa planific lectiile, ce sa fac in situatii delicate.

Eu am fost repartizata impreuna cu o colega de clasa la centrul Sf. Sofia de la Universitate si sustineam lectiile luni dimineata. In prima zi am fost foarte entuziasmata sa ii cunosc pe copii si ma simteam pregatita si sigura pe mine. Am nimerit intr-o grupa cu sase copii (cinci baieti si o fata) care aveau varste cuprinse intre 11-13 ani.

Ne-am inteles foarte bine chiar de la primele lectii. Incepeam fiecare ora vorbind in engleza despre ce a facut fiecare pe parcursul saptamanii, apoi stabileam obiectivele lectiei si incepeam sa lucram. Desi copiii nu aveau acelasi nivel la limba engleza, la fiecare lectie cu totii invatau ceva nou.

De asemenea, am avut grija ca orele sa nu fie constituite doar din exercitii de gramatica pentru a nu deveni plictisitoare, ci faceam si conversatii in engleza, inventam joculete interactive pentru a-i ajuta pe copii sa aprofundeze cunostintele dobandite.

Dupa ce am inceput sa ne cunoastem mai bine, am putut observa ca si ei incep sa fie mai deschisi si dornici sa comunice cu mine, iar acest lucru ma facea sa vin cu drag la ore. Ma bucuram si ma motiva faptul ca ei intelegeau lectiile si ca se descurcau sa lucreze exercitiile date.

Acum, dupa ce sesiunea s-a terminat, pot spune ca aceasta experienta a fost una deosebita, in care am reusit sa sa imi descopar abilitatile de predare si sa imi dezvolt partea de comunicare, organizare, responsabilitate si punctualitate.”

Acestea sunt cuvintele Ralucai-Iliana Chesca, eleva in clasa a X-a a Colegiului National “Iulia Hasdeu”, care a trait experienta voluntariatului la Shakespeare School, alegand sa predea limba engleza copiilor defavorizati. Experienta ei ne arata felul in care copiii si tinerii pot ajunge sa perceapa viata altfel atunci cand traiesc astfel de experiente.

Despre Asociatia Shakespeare School pentru Educatie

14212615 923212787805060 4315902170623898455 n

Din dragoste pentru copii si din convingerea ca educatia de calitate le poate schimba perspectivele, in anul 2011 au fost puse bazele Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie, o entitate non-profit care sprijina tinerii talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze. O limba straina poate deschide multe usi si poate face diferenta in dezvoltarea tinerilor.

Mobilizam puterea de implicare a comunitatii pentru a schimba vietile acestor tineri si a creste randurile celor talentati, care sunt sustinuti si ajutati sa aiba succes in Romania si nu numai, pentru ca ei sa creeze la randul lor o societate mai buna.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole