Blog

Bright ideas from BRIGHT SPEAKERS!

Lucrurile se schimbă în educație la nivel mondial și asta înspre bine. De la discursul rostit la TED de un adolescent de 13 ani, până la știri despre școli de programare gratuite, în Paris, schimbările se întâmplă chiar sub ochii noștri și da, depinde de noi să le vedem, să îi ascultăm pe tineri și să ne adaptăm nevoilor lor.

BRIGHT SPEAKERS, competiția de public speaking, dedicată elevilor de-a 6-a și a 7-a, este o nouă provocare căreia cursanții Shakespeare School au răspuns cu brio! CONGRATULATIONS to all of you!!

Sâmbătă, 14 iunie, concursul și-a desemnat câștigătorii, în cadrul celei de-a treia etape.

30 de finaliști din trei instituții (Shakespeare School, International Computer High School Bucharest și International School of Bucharest) au avut parte de o nouă provocare legată de sistemul de educație ideal, având cate 3 minute la dispoziție să își susțină discursul. Pentru că tema de anul acesta a concursului național de eseuri Shakespeare School Essay Competition a provocat discuții controversate, ne-am gândit să extindem puțin concursul și să le oferim participanților oportunitatea să se exprime despre acest subiect și în cadrul unui concurs de vorbit în public.

Toți finaliștii i-au surprins pe profesorii din juriu cu discursuri mature, pline de inspirație, la care s-au luat notițe: idei bune care vor fi implementate în școli, pe viitor. Minuni se întâmplă atunci când adulții ascultă de copii. Ei sunt viitorul nostru, motorul care ne duce înainte, ca generație.

Educația pornește de la noi și se întoarce către noi, iar copiii noștri ar trebui să fie cei care dictează trend-ul pe viitor. În zilele noastre, ei sunt atât de prinși de tehnologia care îi înconjoară și de multitudinea de informații, încât întregul lor proces de asimilare a informației s-a schimbat. Succesul nostru, ca dascăli, este dictat de adaptarea metodelor de predare la schimbările care au survenit în viața lor. Adolescenții noștri pasionați de limba engleză au descris, în cele trei minute pe care le aveau la dispoziție, ce ar trebui să îi învețe școala pentru a le da o educație adevarată și pentru a îi ajuta să devină persoane fericite și de succes.

Ne-au vorbit de educație financiară, dezvoltare personală și mai multe elemente practice în cadrul cursurilor. Prin urmare copiii știu ce vor, noi însă, adulții, trebuie să le organizăm aceste oportunități de exprimare și să le discutăm, pentru a-i ajuta în drumul lor spre succes, spre reușite în viață.

Toți merită laude pentru entuziasmul și pregătirea de care au dat dovadă.

Dar haideți să îi cunoaștem pe câștigători!

Clasa a 6-a:

Premiul 1: Cristina Teleoacă

Premiul 2: Raluca Bădescu

Premiul 3: Ana Botea

Premii speciale: Andrei Petruș și Dan Ghiță

Clasa a 7 –a

Premiul 1: Andreea Popa

Premiul 2: Mara Cohn

Premii speciale:  Maria Buciu, Andrea Nagy și Ioana Poterașu

Îi felicităm pe toți pentru participare, pentru ideile îndrăznețe pe care ni le-au oferit, pentru fluența cu care se exprimă în limba engleză, pentru deschiderea și încrederea în forțele proprii care îi motivează să participe la astfel de competiții. Au fost toți minunați și merită toată admirația noastră!

Congrats!

DSC04450 DSC04390

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole