Blog

Campania Cartoon Network in limba engleza!

cartoon+network Experienta mea de profesor de peste 20 de ani a relevat importanta expunerii la o limba straina a copiiilor la o varsta cat mai frageda. Cartoon Network, pe vremea cand nu era dublat in romana, avea un impact exceptional asupra acestora, familiarizandu-i in primii ani de viata cu muzicalitatea limbii engleze.

Va oferim si cateva comentarii ale sustinatorilor cauzei noastre, destul de numerosi:

“Cel mai bun profesor de engleză pe care l-am avut până a acum, asa cum a fost şi pentru marea parte a generaţiei mele, a fost canalul de televiziune Cartoon Network, care transmitea desene animate in engleză, fara subtitrare, fără traducere dublată, forţându-mă să deduc, cu ajutorul lecţiilor de la şcoală, ce zic Scooby Doo, Fred Flinstone sau cei din familia Jetson.”- Geo

“Nu ma deranjeaza sa conjug verbul ,,to be” de 10 ori la aceeasi clasa. Problema e ca nu castiga nimic din dublaj, decit bagajul de expresii vulgare folosite de personaje. Pentru o tara saraca, asa cum este Romania, desenele animate subtitrate, nu dublate, ar fi o solutie foarte inteligenta”- profesor Gabriela Laslau, Bacau

“Copiii au o putere de asimilare a lucrurilor noi incredibila, mintea lor face conexiuni foarte repede intre obiecte si denumiri si cel mai important este faptul ca sunt curiosi. Iar curiozitatea nu le este hranita atunci cand li se da mura-n gura. Ceea ce, din pacate, face Cartoon Network cu desenele animate dublate in limba romana.”- Adeline

Noi dorim sa venim in sprijinul copiiilor care ar invata astfel limba engleza cu mai multa rapiditate si usurinta si intentionam sa mediatizam aceasta actiune. Vom organiza o conferinta de presa la sediul Shakespeare School pe tema: “Invata limba engleza prin expunere: campania impotriva dublarii desenelor animate!“, in data de joi, 14 mai, orele 11.30.

Invitam pe aceasta cale reprezentantii media sa ni se alature in aceasta actiune, sprijinul acestora fiind foarte important!

De altfel, noi am mai scris articole pe aceasta tema pe blog-ul nostru:

Cea mai buna metoda de a invata o limba straina? Ascultati-o!

De la ce varsta ar trebui un copil sa inceapa studiul unei limbi straine?

Engleza si desenele animate

Invatarea limbii engleze prin exploatarea desenelor animate (comunicat de presa)

Va invitam sa va alaturati in numar cat mai mare campaniei noastre impotriva dublarii desenelor animate!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole