Blog

Castigator la 2013 Shakespeare School Essay Competition – Maria Malcica

Maria

Maria Malcica are 14 ani, este eleva la C.N.I. “Tudor Vianu” din Bucuresti si a castigat premiul intai la categoria 11-14 ani la concursul national de creatie Shakespeare School Essay Competition, remarcandu-se printre mii de participanti din intreaga tara. Maria a castigat premiul la care visau atat de multi tineri de varsta ei, o tabara de limba engleza de doua saptamani in Marea Britanie la prestigiosul colegiu Harrow House International College.

De fapt, Maria este chiar acum in tabara, bucurandu-se de o experienta inedita alaturi de tineri din intreaga lume. Asteptam cu nerabdare impresiile ei la intoarcere!

Am rugat-o pe Maria sa ne impartaseasca experienta ei in concurs si cum se simte un castigator. Sa citim asadar despre emotiile participarii si anuntarii rezultatelor si mai ales, va invit sa cititi eseul castigator, o scrisoare inedita adresata.. cui altcuiva decat lui Oscar Wilde?

Emotiile nu mai aveau niciun rost

Shakespeare School Essay Competition a fost primul consurs de scriere creativa la care am participat vreodata. Cand am trimis eseul, nu imi imaginam cat de multi copii vor participa si urmarind festivitatea de premiere si toate persoanele care ne-au vorbit acolo, mi-am dat seama ca nu avusesem nici cea mai vaga idee despre scara la care a avut loc acest concurs.

Cand am fost rugati sa ne ridicam si sa stam, in functe de categoriile de varsta, la marginea salii, in asteptarea decernarii premiilor, mi-am dat seama ca emotiile nu mai aveau niciun rost. Cu totii eram finalisti – castigasem deja.  Astfel, ascultand cum eseul fiecaruia este prezentat pe scurt, am inteles ca diferentele dintre noi sunt minime, ca elementele pe care le-a inclus fiecare erau aceleasi pe care, daca ne-ar fi permis spatiul, le-ar fi inclus oricare altul.

Premiul in sine, scris in litere mici si negre pe site-ul Shakespeare School, nu m-a interesat cand am citit pentru prima oara regulamentul, dar in urma interviului si festivitatii, a capatat o valoare simbolica cu adevarat unica.

Tabara din UK care mi-a fost oferita este cel mai bun premiu pe care il puteam primi. Ocazia de a intalni persoane din alte tari si alte culturi cu ajutorul unei limbi comune si de a observa sistemul educational britanic este de nerefuzat. Mai ales ca, in experienta mea, persoanele care cunosc engleza sunt imbogatite de aceasta aptitudine si au mintea deschisa unor informatii si concepte care altfel ar fi fost mult mai greu de inteles si accesat.

Pentru mine, experienta acestui concurs a fost unica si mi-a intrecut cu mult asteptarile. Pana la urma, mi-a demonstrat ceea ce stiam deja: ca o limba, odata ce nu mai e straina, te imbogateste nu numai cu informatii si cunostinte, dar si cu experiente si prietenii de neinlocuit.

Illyria – eseu castigator la categoria 11-14 ani

Dearest Oscar,

I have been given the unique opportunity not only to witness, but to manipulate as I please the birth of a European country whose leader will also be yours truly.

I have decided to name this emerging country Illyria, eponymous to Shakespeare’s fictional land. The great bard deserves this homage at least, since he will not be the one writer I will import, given that the great change undertaken by the world these past 400 years would render it impossible, even for him, to adjust to the modernity I want Illyria to have.
Instead, the Illyrians will enjoy Paris as their state’s cultural capital (not the administrative capital, as that role will be fulfilled by a city less overwhelming in charm, poetry and tokens of old revolutionary ideas).

I believe that the thing which sets this small continent apart is the fact that it is merely the surface, with its polite conduct and common sense, that brings a little homogeneity to a collection of peoples that, since ancient times, could not be more different. Therefore, to illustrate this cherishing of differences I have decided to bring to Illyria two truly exceptional people. The first is the amazing violinist David Garrett who will bring liveliness to the party and the second, provided he will accept, is you, Mr. Wilde. I am very anxious to bring you along to witness and leave your mark on the genesis of this state.

Yours,
Maria.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole