Blog

Castigatorii Shakespeare School Essay Competition 2023 

Postari 1080x1080 1200 × 800 px

Vacanta de vara vine cu … ANUNTAREA CASTIGATORILOR SHAKESPEARE SCHOOL ESSAY COMPETITION 2023! Cel mai mare Concurs National de creatie in Limba Engleza s-a incheiat si suntem extrem de incantati sa anuntam castigatorii Editiei cu numarul #15, care a atins si un nou record al inscrierilor: peste 9.890 de participanti! 

Dintre acestia, juriul competitiei a selectat 30 de semifinalisti si in urma probei interviurilor s-a stabilit ierarhia finala a celor mai creative eseuri, care au venit la pachet cu cele mai originale si bine sustinute argumentar. 

Inainte sa anuntam castigatorii, vrem sa felicitam fiecare participant in parte si ne dorim ne revedem si anul viitor cu forte proaspete si cu eseuri redactate cu cel putin la fel de multa creativitate!  

Marilor castigatori le oferim un rand de aplauze furtunoase pentru performanta obtinuta! 

Mai prelungim un pic emoțiile și vă prezentăm pe scurt cum s-a desfasurat Editia #15 a Shakespeare School Essay Competition: 

Shakespeare School Essay Competition este un Concurs National de creatie in Limba Engleza ce isi propune in fiecare an sa incurajeze atat copii, cat si tineri, sa dea frau liber imaginatiei si sa isi expuna talentul creativ, dar si pasiunea pentru Limba Engleza. 

Concursul este organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie – entitate non profit care sustine copiii si tinerii talentati din Romania, motivandu-i sa-si maximizeze potentialul creativ. 

Partenerii principali ai competitiei au fost Shakespeare School, Mirunette Education, Cambridge University Press and Assessment, British Council si Fischer International.  

Competitia a fost sustinuta de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si de 35 de Inspectorate Scolare Judetene. 

Tema concursului de eseuri de anul acesta a fost “Change ONE thing that you don’t like about our world!”. Competitia s-a desfasurat pe doua categorii de varsta, 11-14 ani si 15-19 ani

Desemnarea castigatorilor 

Intr-o lume in inteligenta artificiala in frunte cu ChatGPT iau din ce in ce mai mult avant, jurizarea eseurilor nu a fost un proces simplu. Criteriile de departajare care au ajutat juriul sa aleagă castigatorii cei mai talentați au fost originalitatea, vocabularul dar și corectitudinea exprimarii. 

Capitala fost, din nou, orasul cu cei mai multi elevi inscrisi in concurs, motiv pentru care Trofeul Excelentei a revenit si de data aceasta Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti – 1096 elevi, urmat de judetele Prahova – 454 elevi si Iasi – 376 inscrisi. 

De asemenea, au fost premiati si profesorii cu cel mai mare numar de elevi inscrisi in competitie, prof. Elena Andrei (Colegiul Economic Buzau), cu 203 inscrisi si Sezen Cherim (Liceul Teoretic Decebal Constanta) , cu 196 de eseuri. 

Finalistii vor primi numeroase premii, iar Marii Câștigători de la fiecare categorie de vârstă vor fi premiati fiecare cu cate o TABARĂ DE ENGLEZĂ ÎN MAREA BRITANIE, unde isi vor putea pune in valoare si mai mult abilitatile de comunicare in Limba Engleza! Nu vom uita nici de ceilalți finaliști, care vor fi premiați cu rechizite, cărți, cursuri de Limba Engleză la Shakespeare School, înscrieri gratuite la examene Cambridge, dar și diplome de participare care sa fie adaugate la portofoliul lor educational. 

LISTA CASTIGATORILOR SHAKESPEARE SCHOOL ESSAY COMPETITION 2023: 

Castigatorii categoriei 11-14 ani 

Locul I: Ghica Maria 

Locul II: Moti Daria-Stefania 

Locul III: Papuc Petru Razvan 

Mentiune: Drusca Ianis 

Premiu special: Hrehoriac Luca 

Premiul juriului: Ciobanu Riana 

Castigatorii  categoriei 15-19 ani 

Locul I: Cîrnațu Cătălina-Ioana 

Locul II: Petrov Madalina 

Locul III: Iosif Maria-Alexia 

Mentiune: Bobe Daria 

Premiu special: Vulpe Nicole 

Felicitari castigatorilor si tuturor celor peste 9.890 de participanti pasionati de Limba Engleza, din toate colturile tarii, care s-au intrecut in creativitate, originalitate si in arta argumentarii, in cadrul Shakespeare School Essay Competition – Editia #15. 

Pana anul viitor, ne dam intalnire la Cursurile de Vara IN CLASA sau ONLINE de la Shakespeare School, apoi ne revedem la Cursurile din Toamna, atunci cand vom da startul noului an scolar!  

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole