Blog

Castigatorul Shakespeare School Essay Competition 2016, Eugen Piron, in tabara de la Fettes College Edinburgh

Faceti cunostinta cu Eugen Piron – un baiat deosebit, extrem de talentat, un excelent vorbitor de limba engleza, elev al Scolii Gimnaziale „George Emil Palade” din Buzau.

IMG-20160811-WA0004

Pe Eugen am avut placerea sa il cunoastem la inceputul acestui an (2016), cand s-a inscris la cea de-a opta editie a concursului national de eseuri in limba engleza, ”Shakespeare School Essay Competition”. Ne-a facut o impresie foarte buna inca de la inceput; ne-au placut in special talentul si pasiunea sa pentru limba engleza. 

In luna iunie Eugen a fost desemnat castigatorul premiului I in cadrul aceleiasi competitii, la categoria 11-14 ani. Nu a fost usor. A avut concurenta serioasa: peste 3.700 de eseuri inscrise in concurs. A reusit sa convinga insa juriul de specialitate, prin eseul sau in limba engleza despre “ce pot invata adultii de la copiii de azi”.

Pentru rezultatul obtinut, Eugen a fost premiat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie cu o tabara internationala de limba engleza, de doua saptamani (31 iulie – 13 august 2016), in campusul Fettes College din Edinburgh (Scotia – Regatul Unit al Marii Britanii), alaturi de alti tineri de varsta sa.

La intoarcerea in tara, Eugen ne-a marturisit ca a fost o experienta cu adevarat minunata care, din pacate, a durat prea putin. 🙂 Cuvinetele lui, deosebit de frumoase, descriu cel mai bine bucuria si totodata emotia cu care a savurat fiecare zi din aceasta calatorie!

DSC_7038

“Aceasta experienta nu a fost numai o simpla tabara pentru mine, ci o oportunitate de a cunoaste, de a explora si de a ma dezvolta. Am invatat, m-am distrat, m-am imprietenit, am ras si m-am simtit minunat inconjurat de persoane deosebite, din numeroase tari.
Am admirat privelistile superbe ale Scotiei, intregul oras Edinburgh fiind un colt de rai. Sunt cel mai fericit, deoarece am reusit sa vizitez un asemenea loc bogat in frumusete, cultura si traditionalitate, unde am intalnit oameni prietenosi, amabili si amuzanti cu care mi-am petrecut timpul, valorificand fiecare secunda impreuna.

DSC_6516

Mi-am imbunatatit abilitatile de a comunica in limba engleza atat in orele zilnice de curs, cat si in restul timpului, predestinat lucrului in echipa cu alti studenti din alte tari, de exemplu sub forma unor proiecte distractive.

DSC_7742

Am vizitat numeroase muzee, mi-am imbogatit cunostintele in domeniul istoriei, geografiei, fizicii, biologiei, astronomiei si multe altele, invatand ca engleza este foarte importanta, regasindu-se in toate, fiind o cheie ce deschide un alt tip de cultura si posibilitati inedite.

In final, sunt profund recunoscator Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie, pentru ca mi-a oferit aceasta sansa de a creste spiritual, reprezentand una dintre putinele institutii ce sprijina acest tip de dezvoltare.”

Photo credit – Mirunette International Educational – https://goo.gl/edmk0L

 

 

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole