Blog

Ce aduce nou 2015 pentru examenele Cambridge

Pregătim în fiecare an suImagine articol 13 ianuariete de cursanți care își doresc să obțină o certificare internațională de limba engleză. Astfel, suntem mereu up-to-date cu tot ceea ce înseamnă pregătirea acestor examene dar și cu noutățile și schimbările anunțate privind desfășurarea lor.

Începând cu ianuarie 2015, în cadrul examenului Cambridge Advanced (CAE) au fost făcute schimbări importante pe care este bine să le cunoașteți din vreme. Despre aceste lucruri vă vom vorbi în continuare, detaliind informațiile oferite de site-ul oficial Cambridge English.

În noua sa structură, examenul CAE are doar 4 componente în loc de 5, câte avea până acum, deoarece secțiunile Reading (citit) și Use of English (exerciții de gramatică și vocabular) au fost unite într-una singură. La aceasta se adaugă celelalte componente bine cunoscute: Writing (scris), Listening (ascultare), Speaking (conversație). Ca urmare a acestei schimbări, durata examenului și numărul de întrebări s-au redus.

Pentru prima secțiune – Reading & Use of English – aveți la dispoziție 1 oră și 30 de minute pentru rezolvarea cerințelor. Categoria este împărțită în opt părți, adică 56 întrebări și valorează 40% din nota finală. În anii trecuți, aceste secțiuni, separate, durau împreună 2 ore și 15 minute. Ce aveți de făcut, mai exact, în această parte a examenului: arătați examinatorilor cât de bine vă descurcați la a lectura și a înțelege diverse texte, provenind atât din literatură cât și din presă, reviste, materiale promoționale și informaționale. Sunteți testați, de asemenea, la înțelegerea structurilor gramaticale pe care trebuie să le stăpâniți pentru a răspunde corect la întrebări. În total, aveți de citit aproximativ 3.000–3.500 de cuvinte.

Cea de-a doua secțiune a examenului – Writing – durează încă o oră și jumătate și este alcătuită din două părți. Partea 1 este obligatorie și implică scrierea unui eseu de 220-260 de cuvinte, pe baza unui text dat. Va trebui să argumentați că o anumită idee este importantă și să dați motive pentru alegerea voastră prin ipoteze, justificări și tehnici de convingere. Partea 2: Vi se vor da trei texte bazate pe o anume situație, contextul, scopul subiectului și publicul țintă. Va trebui să scrieți 220-260 de cuvinte, fie scrisoare, fie email, propunere, fie raport (cu alte cuvinte să alegeți una din cele trei cerințe). Amândouă părțile valorează 20% din totalul notei.

Din 2015 nu vor mai fi cerinte la proba de Writing bazate pe texte literare (set texts) în examenul Cambridge English: Advanced (CAE).

Listening, durează în jur de 40 de minute, are 4 părți (30 de întrebări în total) și constituie 20% din totalul notei. Înregistrările pe care le veți avea de ascultat pot fi monologuri, emisiuni radio, discursuri, cursuri, anecdote sau dialoguri, emisiuni, discursuri, conversații și așa mai departe. Cerințele sunt diferite, de la întrebări cu alegeri multiple la propoziții de completat cu informații din fragmentul ascultat, spații goale pe care să le completați cu informații detaliate și întrebări în care trebuie să potriviți interlocutorii cu discursurile și ideea cheie.

Secțiunea de Speaking, durează 15 minute pentru fiecare pereche de candidați, are 4 părți și alcătuiește 20% din nota finală. Există doi examinatori, unul dintre ei pune întrebările, explică cerințele, iar celălalt ascultă ceea ce spuneți și ia notițe.

Shakespeare School oferă cursuri dedicate pregătirii temeinice a acestui examen, ce includ activități antrenante și interactive, alături de profesori cu experiență în cursuri specializate pentru examenele Cambridge. În plus, în urma unui astfel de curs la Shakespeare School, puteți beneficia de discounturi la taxa de înscriere la oricare dintre examenele Cambridge.

Mult succes în obținerea certificărilor Cambridge și, nu uitați, limba engleză oferă oportunități!

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole