Blog

Ce am aflat despre instructorii taberei medievale de limba engleza "Back to Shakespeare’s Time"

Dupa cum bine stiti in tabara medievala “Back to Shakespeare’s time”, pe langa cursurile de limba engleza, copiii se bucura de 3 tipuri de ateliere care ii initiaza in tainele si arta medievalului. Ne-am facut putin timp si am povestit cu instructorii prezenti in prima saptamana a taberei. Acestia sunt tineri instruiti, pasionati si pastratori ai culturii si istoriei medievale, adevarati cavaleri! Sa ii cunoastem putin pe fiecare….

Parajumpers Jacka Dam

ghitaaGheorghe Guiman, in varsta de 24 de ani, este student la Universitatea Transilvania din Brasov si este instructorul atelierului de tir cu arcul. Tanarul este instructor pentru al treilea an intr-o tabara medievala si inca de cand era mic a avut o pasiune pentru istorie si, mai ales, pentru cavaleri, lupte grandioase si coduri medievale ale onoarei.

Gheorghe este membru al Asociatiei „Strajerii Coroanei”, face parte din trupa de teatru „De Aici” impreuna cu care a participat la numeroase festivaluri si evenimente medievale.

IMG 1657Costumul lui Gheorghe consta intr-un port autentic de cavaler compus din: camasa si pantaloni acoperiti de o tunica pe care este inscriptionat blazonul reprezentativ, incaltaminte specifica secolului XIII, o pereche de punari/manecari conceputi in stil medieval si folositi de regula pentru protectia antebratului. Pe cap poarta o gluga ascutita care asigura protectia impotriva atacurilor prin surprindere, dar si impotriva fenomenelor meteorologice. Pentru drum si o eventuala lupta, cavalerul este pregatit cu o spada, un arc hun, o tolba cu sageti si un cutit ascuns in desaga cu alimente si bani.

Aparent razboinic si mereu pregatit de lupta, tanarul ne marturiseste placerea lui de a lucra cu copii si, in special, dorinta de a-i initia in arta trasului cu arcul: “Imi plac copii si experienta celor 3 ani in tabere medievale confirma acest lucru. In aceasta saptamana am cunoscut copii ascultatori, pasionati de limba engleza (i-am auzit rostind cuvinte din piesele Shakespeare invatate la cursuri) si foarte entuziasmati. De asemenea, pe parcursul concursului cu arcul s-au dovedit a fi motivati si cu un spirit de competitie deosebit.”

dragod1Dragos Munteanu, in varsta de 32 de ani, tehnician topograf de meserie, dar un pasionat de lupta medievala, este instructor in cadrul atelierului de lupta cu spada al taberei noastre. El este membru fondator al asociatiei „Cavalerii de Transilvania”, dar si membrul asociatiei „Cavalerii Barsei” din Brasov impreuna cu care s-a remarcat la festivaluri medievale de la Hunedoara, Alba Iulia, Brasov. El ne-a povestit despre treptele procesului de transformare in cavaler: „King Arthur a petrecut 12 ani pana cand a fost investit cu titlul de „cavaler”. Nu ceremonia sau titlul te transforma in cavaler, ci comportamentul pentru intreaga viata. dragos2Pe parcursul atelierului nostru, cei mai priceputi au fost ”pricepute”si sunt placut surprins. Copiii au fost extraordinari, imi place sa lucrez cu ei, iar pe parcursul acestei saptamani am incercat sa le transmit spiritul nobil de cavaler si valorile acestuia.”

IMG 1633Ciprian Ariciu, in varsta de 30 de ani, este talentat in pictura si sculptura, absolvind Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti. Tanarul a coordonat atelierul de pictura si heraldica medievala, rezultand o serie de blazoane deosebite asa cum putem observa mai jos.

In cadrul atelierului de pictura, Ciprian a urmarit formarea deprinderilor artistice ale copiilor: pictura, desen, familiarizarea acestora cu temele medievale, dar si tehnica descifrării stemelor şi blazoanelor pentru redarea cat mai fidela a adevarului istoric.blazoane
“Fenomenul heraldic este foarte vechi si a aparut prima oara in antichitate. Cred ca este dificil pentru copii sa picteze stema oficiala a unui stat deoarece in ea se regaseste sinteza istoriei sale, cu atat mai mult in cateva zile.” Am remarcat multi copii atenti la detalii, cu multa dedicare si, muncind, au reusit toti sa termine si sa plece acasa cu un obiect specific perioadei medievale, realizat chiar de ei.

Instructorul Heckthor Alex nu mai are nevoie de prezentare, caci o va face singur in filmuletul de mai jos:

Asadar, acum stim mai multe despre instructorii taberei noastre medievale de limba engleza “Back to Shakespeare’s time”. Le multumim si ii felicitam pentru implicare, talent si spirit cavaleresc!

Parajumpers Jacka Herr

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole